به گزارش اکو ایران، حذف پژو پارس کفه فروش گروه سورن را سنگین کرد.
بررسی اطلاعات کدال تا پایان بهمن ۱۴۰۳ نشان می دهد این خودروسازی در مجموع حدود ۱۵۱ هزار دستگاه انواع پژو فروختند. این آمار در مقایسه با آمار فروش محصولات ایران خودرو با نشان این برند فرانسوی در زمان مشابه در سال ۱۴۰۲ حول و حوش ۲۵۵ هزار و ۳۰۰ دستگاه بود.
بنابراین شاهد هستیم که فروش گروه پژو در باره مورد بررسی افتی بیش از ۴۰ درصدی را به خود دید.
اکو ایران درادامه بررسی اطلاعات فروش ایران خودرو که در سایت کدال منتشر شده سراغ سهم گروه پژو از تیراژ کل فروش سواری توسط این خودروسازی رفته است.
خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص در پایلن دومین ماه از زمستان ۱۴۰۲ حدود ۵۳ درصد از فروش کل سواری های خود را به فروش انواع پژو اختصاص داده است. اما تیراژ فروش گروه پژو از تیراژ کل فروش این خودروسازی در بازه فروردین تا بهمن ۱۴۰۳ به حول و حوش ۳۵ درصدی کاهش پیدا کرده است.
بنابراین شاهد هستیم که برش گروه پژو از کل کیک فروش سواری ایران خودرو در پایان بهمن ۱۴۰۳ در مقایسه با بهمن ۱۴۰۲ حول و حوش ۱۸ درصد کوچکتر شده است.
این کم شدن سهم گزوه پژو از فروش کل به معنای ریزش حدود ۱۰۴ هزار و ۳۰۰ دستگاهی است.
اما آبی های جاده مخصوص برای جبران این افت فروش تلاش کردند کفه فروش گروه سورن را سنگین کنند.
آن طور که اطلاعات ایران خودرویی ها که در کدال منتشر شده، نشان می دهد این خودروسازی در پایان بهمن ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه در سال ۱۴۰۲ رشد فروش حدود ۱۰۰ درصدی را برای گروه سورن رقم زده است.
خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص تا پایان بهمن ۱۴۰۳ نزدیک به ۱۱۱ هزار و ۶۵۰ دستگاه انواع سورن را برای مشتریان خود فاکتور کرد. این خودروسازی در بازه فروردین تا بهمن ۱۴۰۳ بیش از ۵۶ هزار دستگاه سورن فروخته بود. بنابراین شاهد هستیم که فروش گروه سورن دربازه مورد بررسی به لحاظ تیراژ حدود ۵۵ هزار و ۶۰۰ دستگاه افزایش یافته است.
بررسی های اکو ایران نشان می دهد نقش اول رشد فروش گروه سورن در بازه مورد بررسی را پژو پارس برعهده داشته است.
آبی های جاده مخصوص زمانی که پژو پارس را به موزه فرستادند، چند پیشنهاد جایگزین به متقاضیانی که برای پژو پارس نام نویسی کرده بودند، دادند.
سورن پلاس با موتور XU7P بنزینی در سر لیست پیشنهادهای ایران خودرویی ها به ثبت نام کنندگان برای پژو پارس بود.
این پیشنهاد نارضایتی ها را از خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص به اوج رساند. می توان گفت با حذف پژو پارس از دست متقاضیان این خودروی محبوب لیز خورد. فیلم های متعددی از اعتراض ثبت نام کنندگان در فضای مجازی منتشر شد.
اما این اعتراض ها راه به جایی نبرد زیزا ایران خودرویی ها به دلیل ارتقای استانداردهای خودرویی توسط سازمان ملی استاندارد مجبور شده بودند تا تولید و عرضه پژو پارس را متوقف کنند.
مدیران فروش آبی های جاده مخصو برای اینکه دل ثبت نام کنندگان پژو پارس را به دست بیاورند به آنها اعلام کردند در صورت قبول سورن پلاس بنزینی با موتور XU7P به جای پژو پارس می توانند از وام ۱۰۰ میلیون تومانی با موعد باز پرداخت یک ساله بهره مند شوند. این پیشنهاد کفه فروش گروه سورن را سنگین کرد تا آبی های جاده مخصوص بتوانند افت فروش حدود ۱۸ درصدی گروه پژو از فروش کل را تا حد زیادی با رشد حول و حوش ۱۵ درصدی گروه سورن از فروش کل جبران کنند.
بابد منتظر ماند و دید برنامه های ایران خودرو برای تزریق محصولات حاضر در سبد محصولاتی گروه پژو و گروه سورن در سال ۱۴۰۴ چه سمت سویی پیدا می کند.