به گزارش خبرگزاری تسنیم، سهراب سهرابی مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی، گفت: براساس آخرین گزارشها از سازمانهای جهادکشاورزی استانها از این میزان سطح کشت، چهار میلیون و 220 هزار هکتار گندم دیم و دو میلیون و 170 هزار هکتار گندم آبی میباشد.
وی افزود: از ابتدای فصل کشت تاکنون 390 هزار تن بذر اصلاح شده شامل 222 هزار تن بذر گندم آبی و 168 هزار تن بذر گندم دیم میان کشاورزان کشور توزیع شده و مابقی بذرها به صورت خودمصرفی است که براساس اصول فنی کشت شدهاند.
سهرابی با اشاره به کاهش بارندگی ها، افزایش میانگین دما و آثار آن بر مزارع گندم از کشاورزان خواست برای جلوگیری از خسارتها به دستورالعملها و توصیههای فنی جدید که هرهفته از طریق رسانهها و سازمانهای جهادکشاورزی استانها به کشاورزان اطلاع رسانی میشود، عمل کنند.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: کشاورزان در شرایط بحرانی به لحاظ آب و هوایی، براساس توصیههای فنی کارشناسان سازمانهای جهادکشاورزی استانها و کارشناسان پهنه مستقر در مراکز خدمات جهادکشاورزی، کودهای ازته، پتاسه، ریزمغذیها و محرکهای رشد را در مزارع خود مصرف کنند و کشاورزانی که به منابع آبی دسترسی دارند در زمانهای مناسب به ویژه در مرحله پنجه زنی و ساقه رفتن، آبیاری را انجام دهند.
وی ادامه داد: به علت کاهش بارش، کشاورزان به طور قطع با طغیان برخی آفات مانند سوسک سیاه (زابروس)، سوسک قهوهای، آفت سن غلات، مینوز برگ غلات، شته سبز، شته روسی و علفهای هرز روبهرو خواهند شد و برای مبارزه با این عوامل خسارت زا باید با کارشناسان پهنه و کلینیکهای گیاه پزشکی مشورت کنند.
انتهای پیام/