– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ طی روزهای گذشته احمد میدری,وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره توزیع کالا برگ الکترونیک در سال جاری گفت: در بودجه سال 1403هیچ ردیفی برای اجرای طرح کالابرگ پیش‌بینی نشده است و به همین دلیل، این طرح اجرا نخواهد شد.

این در حالی است که بر اساس قانون بودجه 1403 دولت مکلف شده طرح کالابرگ الکترونیکی را برای 19 میلیون خانوار اجرا کند.

بر اساس قانون بودجه 1403 منابع یارانه معیشتی و اجرای کالابرگ الکترونیکی 315 هزار میلیارد تومان منابع پیش‌بینی شده است.در قانون بودجه 1403 تبصره 8 آمده است: منابع جزء (١) این بند برای پرداخت یارانه دارو، شیر خشک و ملزومات مصرفی پزشکی، یارانه نقدی، معیشتی و کالابرگ الکترونیک،کمک به خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کشور، یارانه نان، یارانه بیمه ملوانان و هزینه‌های سرمایه‌گذاری و کمک به شرکت نفت و گاز و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، مصارف صرفه جویی انرژی و سایر مصارف ضروری در چهارچوب قانون هدفمند کردن یارانه ها تخصیص می یابد. یارانه نقدی – معیشتی و مستمری مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور و یارانه داروی موضوع این بند مستقیما به ذی نفع نهائی (حسب مورد سرپرستان خانوارها و داروخانه ها) پرداخت می شود. سازمان هدفمندسازی یارانه ها موظف است با ابلاغ و تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور نسبت به پرداخت مصارف در حدود منابع وصولی اقدام کند.در این راستا برخلاف گفته وزیر کار بر اساس قانون بودجه 1403 دولت مکلف است تا کالابرگ الکترونیکی را برای 19 میلیون نفر اجرا کند.

به گزارش تسنیم؛ این اظهارات وزیرکار با واکنش هایی از سوی جامعه کارگری همراه بود. سمیه گلپور،رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران طی نامه ای به مسعود پزشکیان, رئیس جمهور نوشت: «کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران، با توجه به الزامات قانونی و مصوبات مجلس شورای اسلامی، نگرانی خود را در خصوص توقف طرح کالابرگ الکترونیکی که به دلیل “فقدان زیرساخت‌های کافی” اعلام شده است، به اطلاع می‌رساند. طرح کالابرگ الکترونیکی که در دولت سیزدهم به منظور حمایت از خانوارهای کم‌درآمد، به ویژه کارگران، به اجرا درآمد، طبق بندهای مختلف مصوبات مجلس شورای اسلامی، به‌ویژه در چارچوب سیاست‌های کلی رفاه اجتماعی، ضرورتی حیاتی است. این طرح به‌ویژه در کاهش فشارهای اقتصادی ناشی از تورم و افزایش قیمت‌ها برای جامعه هدف، اثربخشی بالایی داشته است.

 گزارش توفیقات طرح کالابرگ الکترونیکی

طبق گزارش‌ها، طرح کالابرگ الکترونیکی در مدت اجرای خود، توانست حمایت‌های قابل توجهی از خانوارهای کم‌درآمد فراهم کند. این طرح در ابتدا 20میلیون نفر از خانوارهای تحت پوشش یارانه را در نظر گرفت و موفق شد تا بیش از 45درصد از کالاهای اساسی مورد نیاز این خانوارها را از طریق سامانه‌های الکترونیکی تأمین کند. آمار نشان می‌دهد که این طرح در کاهش فشار معیشتی 40درصد از خانوارهای با درآمد پایین و دهک‌های آسیب‌پذیر بسیار مؤثر بوده است. همچنین در قالب اجرای این طرح، معیشت 35درصد از خانوارهای شهری و 50درصد از خانوارهای روستایی که در وضعیت معیشتی سخت قرار دارند، تا حد قابل توجهی بهبود یافته است.

این اقدامات باعث شد که بسیاری از خانوارها که پیش از این به سختی قادر به تأمین مایحتاج اولیه خود بودند، به‌ویژه در شرایط تورم فزاینده، از کالاهای اساسی نظیر برنج، روغن، گوشت، و شکر با قیمت‌های یارانه‌ای بهره‌مند شوند. به علاوه، اجرای طرح به شفاف‌سازی در توزیع یارانه‌ها و جلوگیری از بروز فساد مالی و سوءاستفاده‌ها کمک کرد و توانست همزمان موجب کاهش اتلاف منابع در بخش توزیع کالاهای اساسی شود.

الزامات قانونی و مصوبات مجلس

طرح کالابرگ الکترونیکی مطابق با مصوبات مجلس شورای اسلامی و همچنین برنامه‌های قانونگذاری در زمینه رفاه اجتماعی و حمایت از خانوارهای کم‌درآمد اجرا شد. بر اساس مصوبات مجلس، دولت موظف به ارائه حمایت‌های لازم به خانوارهای نیازمند و کاهش فشارهای معیشتی آنان بوده است. به ویژه طبق بندهای مختلف قوانین بودجه و سایر سیاست‌های رفاه اجتماعی، اجرای چنین طرح‌هایی به‌منظور کمک به رفع مشکلات معیشتی و اجتماعی مردم، الزامی است.

 ابهامات توقف طرح کالابرگ الکترونیکی

با این حال، متوقف شدن این طرح به دلیل “فقدان زیرساخت‌های کافی” طبق بیانات سخنگوی محترم دولت، سوالاتی را به‌وجود آورده است. در این راستا، کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران خواستار شفاف‌سازی فوری در خصوص مشکلات زیرساختی اعلام‌شده است. سوال اینجاست که کدام قسمت از زیرساخت‌ها و سامانه‌ها دچار مشکلات فنی و اجرایی شده است که باعث توقف این طرح مهم گردیده؟ آیا مشکلات موجود به دلیل ضعف در سیستم‌های بانکی، مشکلات در ارتباطات بین‌دستگاهی، یا عدم هماهنگی در سطح نهادهای دولتی است؟ روشن شدن این مسأله برای افکار عمومی و به‌ویژه جامعه هدف این طرح از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 اقدامات ضروری برای تداوم و تکمیل زیرساخت‌ها

کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران از جنابعالی درخواست دارد که هر چه سریع‌تر اقدامات لازم برای رفع موانع زیرساختی و از سرگیری طرح کالابرگ الکترونیکی انجام شود. ضروری است که گزارشی دقیق و شفاف از وضعیت زیرساخت‌ها، مشکلات آن‌ها، و اقدامات در حال انجام برای تکمیل و بهبود این زیرساخت‌ها به مردم ارائه گردد. همچنین، لازم است که زمان‌بندی دقیق از سرگیری طرح و نحوه ادامه آن به اطلاع عموم رسانده شود.

کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران به عنوان نماینده جامعه کارگری و خانوارهای کم‌درآمد، بر این باور است که ادامه اجرای این طرح به عنوان یک اقدام قانونی و ضروری باید در اولویت برنامه‌های دولت قرار گیرد. طرح کالابرگ الکترونیکی نه تنها به کاهش فشارهای معیشتی در میان خانوارهای آسیب‌پذیر کمک می‌کند، بلکه مطابق با الزامات قانونی باید به‌طور مستمر و بدون وقفه ادامه یابد.

 نتیجه‌گیری و درخواست فوری

با توجه به مصوبات قانونی و الزامات اجتماعی، توقف طرح کالابرگ الکترونیکی به هیچ وجه پذیرفته نیست و باید هر چه سریع‌تر رفع موانع و مشکلات فنی آن صورت گیرد. این طرح نه تنها به حفظ قدرت خرید خانوارهای کم‌درآمد کمک می‌کند، بلکه مطابق با سیاست‌های قانونی و رفاه اجتماعی باید به‌طور مستمر ادامه یابد.

کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران از جنابعالی درخواست دارد که با شتاب نسبت به رفع مشکلات زیرساختی اقدام کرده و طرح کالابرگ الکترونیکی را مجدداً آغاز کنید تا فشارهای معیشتی بر خانوارهای نیازمند کاهش یابد و اهداف حمایت از اقشار آسیب‌پذیر محقق شود.
با احترام و آرزوی موفقیت برای حضرتعالی و دولت محترم در خدمت به مردم شریف ایران.»

انتهای پیام/

 
اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *