طبق آخرین اعلام شرکت ایران‌خودرو، ارزان‌ترین محصول این خودروساز، پژو ۲۰۷ با موتور TU۳ است که با قیمت حدود ۵۹۰ میلیون‌تومان عرضه می‌شود. در سوی دیگر، دنا پلاس با گیربکس اتوماتیک آپشنال، با قیمت حدود ۹۴۳ میلیون‌تومان به‌گران‌ترین محصول این شرکت تبدیل شده است.

همچنین در خودروسازی سایپا نیز شرایط مشابهی حاکم است. ارزان‌ترین محصول این شرکت، کوییک S با استاندارد ۸۵گانه، با قیمت حدود ۴۰۵ میلیون‌تومان معامله می‌شود. درعین حال، شاهین پلاس با گیربکس اتوماتیک، گران‌ترین خودرو سایپا با قیمت حدود ۸۶۲ میلیون‌تومان عرضه می‌شود. با توجه به‌قیمت‌های اعلامی، کوییک S با استاندارد ۸۵ گانه، پایین‌ترین قیمت کارخانه‌ای را در میان تمام محصولات تولید داخل دارد. بنابراین، کف قیمت خودرو در مبدا از مرز ۴۰۰ میلیون‌تومان عبور کرده است.

تا قبل از این، افرادی که توان خرید خودرو از بازار را نداشتند به‌سراغ ثبت‌نام در طرح‌های فروش خودروسازان می‌رفتند تا بلکه از این راه صاحب خودرو شوند. ولی اکنون و با این افزایش قیمت، به‌احتمال زیاد بخش قابل‌توجهی از این متقاضیان، از دایره خریداران خودرو حذف خواهند شد.

این افزایش قیمت‌ها واکنش برخی نمایندگان مجلس را نیز برانگیخت. آن‌ها وزیر صنعت، معدن و تجارت را به‌مجلس احضار کردند تا دلایل این افزایش قیمت‌ها را توضیح دهد. وزیر صمت در پاسخ به‌سوالات نمایندگان، به‌تشریح عوامل موثر بر افزایش قیمت خودرو پرداخت. ایران‌خودرو و سایپا در ساعات پایانی روز ۲۷ آبان ۱۴۰۳، فهرست جدید قیمت محصولات خود را در سایت کدال سازمان بورس منتشر کردند. حال پس از گذشت چند روز، قیمت‌های جدید برای مصرف‌کنندگان به‌روزرسانی شده که به‌معنی قطعی شدن افزایش بهای خودرو در کارخانه است.

مصرف‌کنندگان اکنون با چالشی جدید روبه‌رو هستند؛ چراکه قیمت‌های کارخانه‌ای خودرو به‌سطحی رسیده که پیش‌تر در بازار آزاد مشاهده می‌شد.این درحالی است که کارشناسان صنعت‌خودرو معتقدند خودرو باید از قیمت‌گذاری دستوری خارج شود.

یک کارشناس صنعت‌خودرو دراین‌باره گفت: «اصلاح نرخ خودرو یکی از اقدامات مهم در راستای کاهش زیان خودروسازان است و قیمت‌گذاری دستوری خودرو طی سال‌های اخیر سبب وارد آمدن آسیب به‌تولید داخل و زیان‌ده شدن این صنعت شده است.»

او افزود: «زمانی که بهای خودرو به‌شکل دستوری تعیین می‌شود، در کنار کاهش کیفیت، شاهد پایین آمدن ارزش‌آفرینی در کشور هستیم و متعاقب آن به‌تورم نیز دامن زده می‌شود. اکنون قیمت‌گذاری دستوری، منجر به‌افزایش دلالان در بازار شده است که همین موضوع آسیب جدی به‌صنعت‌خودرو وارد می‌کند.»

وی تصریح‌ کرد: «با قیمت‌گذاری دستوری مشکلی از مردم حل نمی‌شود و باید این شیوه قیمت‌گذاری به‌طور کل حذف شود. طی سال‌های اخیر شاهد بودیم که صنعت‌خودرو رونقی پیدا نکرده که یکی از عوامل‌ آن قیمت‌گذاری دستوری است؛ با قیمت‌گذاری دستوری رقابت را یک‌طرفه به‌کشورهای دیگر واگذار کرده‌ایم. خودروسازان سال گذشته و امسال افزایش قیمتی بر محصولات خود اعمال نکرده بودند که همین موضوع سبب افزایش زیان آن‌ها شده بود و اکنون نیاز به‌اصلاح قیمت بود.»

هفته گذشته دو خودروساز بزرگ کشور با توجه به‌مجوز اخذشده از مراجع ذی‌صلاح، نرخ جدید محصولات تولیدی خود را که قیمت فروش پایه (خالص سهم کارخانه) است، اعلام کردند که شامل ۱۰ تا ۳۰ درصد افزایش بها برای محصولات مختلف بود.

کاهش قیمت ۲۰ میلیون‌تومانی کی‌ام‌سی T۸

روز گذشته خودروهای داخلی افت بهای یک تا ۸ میلیون‌تومانی را تجربه کردند. جایی که پارس سال سفارشی (۱۴۰۲) با ۸ میلیون‌تومان کاهش ۷۵۲ میلیون‌تومان، سورن پلاس با مانیتور بدون رینگ (۱۴۰۳) با ۶ میلیون‌تومان کاهش ۷۸۴ میلیون‌تومان، پارس سال سفارشی ELX (دریچه‌برقی) (۱۴۰۳) با ۶ میلیون‌تومان کاهش ۸۲۲ میلیون‌تومان، کوییک اتومات (سفید مشکی) (۱۴۰۳) با ۵ میلیون‌تومان کاهش ۶۲۰ میلیون‌تومان، کوییک اتومات (۱۴۰۳) با ۴ میلیون‌تومان کاهش ۶۰۶ میلیون‌تومان و ساینا S اتومات (۱۴۰۳) با ۳ میلیون‌تومان کاهش ۵۵۵ میلیون‌تومان قیمت‌گذاری شدند.

همچنین در میان خودروهای مونتاژی شاهد افت بهای ۵ تا ۲۰ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که قیمت کی‌ام‌سی T۸ (۱۴۰۳) با ۲۰ میلیون‌تومان کاهش به‌یک‌میلیارد و ۶۵۰ میلیون‌تومان، فیدلیتی پرستیژ ۷ نفره (۱۴۰۳) با ۲۰ میلیون‌تومان کاهش به ۲ ‌میلیارد و ۵۵۰ میلیون‌تومان، فونیکس تیگو ۷ پرو پریمیوم (۱۴۰۳) با ۱۸ میلیون‌تومان کاهش به ۲ ‌میلیارد و ۲۰ میلیون‌تومان، کی‌ام‌سی J۷ (۱۴۰۳) با ۱۵ میلیون‌تومان کاهش به یک‌میلیارد و ۶۴۵ میلیون‌تومان و تیگارد X۳۵ (۱۴۰۳) با ۱۰ میلیون‌تومان کاهش به‌یک‌میلیارد و ۲۲۰ میلیون‌تومان رسید.

از طرفی در گروه خودروهای وارداتی شاهد افت بهای ۵۰ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که جی‌ای‌سی امپو (۲۰۲۴) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون‌تومان، کیا سونت (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش ۲ میلیارد و ۸۵۰ میلیون‌تومان و هیوندای الانترا (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان کاهش ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون‌تومان ارزش‌گذاری شدند.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *