بر این اساس نمادهای ایرانخودرو، گسترش سرمایهگذاری ایرانخودرو، سایپا، گروه بهمن،کرمانخودرو، زامیاد، پارسخودرو، بهمندیزل و ایرانخودرودیزل منفی خوردند. همچنین روز یکشنبه در گروه خودرویی طی ۴هزار نوبت معاملاتی، ۱۷۹میلیون سهم به ارزش ۸۰ میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز شنبه با افت روبهرو بود. ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز یکشنبه بالغبر ۲۰۱ هزار میلیارد تومان شد.
بورس منفی شد
روز یکشنبه و در خلال معاملات بازار سهام شاخص کل بورس با کاهش ۲۸.۵۲۸ واحدی در محدوده دومیلیون و ۳۲ هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هم وزن نیز با کاهش ۶.۱۱۶واحدی در محدوده ۶۶۴هزار واحد ایستاد. در این بازار نیز ۵.۷میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۵.۸هزار میلیارد تومان معامله شد.
شاخص فرابورس نیز با افت ۲۰۰واحدی در محدوده ۲۰هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس هم ۴میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۴.۹هزار میلیارد تومان دادوستد شد. هرچند بازار سرمایه هفته را با مثبت دستوری شاخص کل به کمک شاخص سازها آغاز کرد اما در دومین روز از هفته با ریزش شاخصها و قرمزپوشی ۹۴درصد نمادهای تابلوی معاملات دنبال شد. ۵۲۲ نماد در صفهای فروش قفل شدند و شاهد تداوم خروج سرمایه بودیم.
فاصله دلار نیما و بازار آزاد با ورود دلار به کانال ۶۹هزار تومان به ۴۲ درصد رسیده و این بیشترین میزان از تیر امسال است و بهاینترتیب یکی از معدود محرکهای بنیادین بازار سرمایه نیز این روزها حالوروز خوشی ندارد. بورس بازهم درحال افت است که هیچدلیل بنیادی جز ترس سهامداران دلیل این ریزش نیست.
ازسویدیگر درصورتیکه حمایت از بازار تنها از نمادهای شاخصساز باشد، بازهم روند به همین منوال خواهد بود. حمایت از بازار باید علاوهبر سهمهای شاخصساز، از همه نمادها حمایت انجام شود تا ترس سهامداران کاهشیافته و روند متعادل به بورس بازگردد. همچنین یک ریسک کوتاهمدت در بازار که به صورت هیجانی خود را نشان خواهد داد، مربوط به انتخابات آمریکاست.
فارغ از هر نتیجهای که احتمالا تاثیر هیجانی کوتاهمدتی بر بورس ایران خواهد گذاشت؛ بازار سرمایه بیشتر در انتظار تغییر در وضعیت متغیرهای بنیادین است. با تغییر در متغیرهای بنیادی و داخلی اقتصاد، طی یکسال آینده میتوان بازدهی قابلقبولی را از بازار جامانده سرمایه مشاهده کرد.