نیسان همچنان جزو برندهای محبوب ژاپنی است اما افتوخیزهای زیادی را تجربه کرده و هرگز دست به ریسکهای بزرگ نزده است. در واقع این خودروساز بیشتر به دنبال تولید خودروهای ایمن و بیحاشیه بوده و در این کار موفق هم شده است. بهرغم چنین تاریخچهای، نیسان گاه با تولید خودروهای عجیب همه را غافلگیر کرده است! ما هم در این مطلب میخواهیم عجیبترین خودروهای نیسان را معرفی کنیم.
نیسان S کارگو
در همان زمان که نیسان با زاگاتو و اوتک برای تولید استلویو AZ-1 همکاری کرد، بخش پایک این شرکت مشغول تولید ونهای کوچک از جمله S کارگو بود. این خودرو در سال ۱۹۸۹ تولید شد و تنها محصول تجاری پایک به شمار میرفت. ظاهرا در تولید این ون از سیتروئن 2CV الهام گرفته است. طراحی غیرعادی S کارگو باعث شد بسیار کاربردی باشد و کنارههای تخت آن نیز حالتی ایده آل برای تبلیغات ایجاد میکرد. به همین خاطر ون موردبحث بین خریداران شخصی و کسبوکارهای کوچک محبوب شد.
نیسان راشین
اگرچه راشین جزو عجیبترین خودروهای نیسان است اما در واقع جلوتر از زمان خود بود. این خودرو اولینبار در سال ۱۹۹۳ و در بازار ژاپن عرضه شد و جزو اولین کراساوورهای آفرود بوده است. مانند اکثر محصولات از این دست، تواناییهای خارج از جاده واقعی راشین محدود بوده هرچند از سیستم چهار چرخ محرک بهره برده و مدل پایه آن به پیشرانه ۱.۵ لیتری با قدرت حدود ۱۰۰ اسببخار مجهز بوده است. استایل راشین از شاسیبلندهای سنتی الهام گرفته هرچند پلتفرم و ظاهر یک خودرو شهری را به نمایش میگذارد. راشین فقط در بازار ژاپن عرضه شد و تا سال ۲۰۰۰ به فروش فراتر از ۷۰ هزار دستگاهی رسید.
نیسان کیکس
این خودرو را نباید با کیکس امروزی اشتباه گرفت. کیکس موردبحث ما فقط مخصوص بازار ژاپن بود و اساسا نسخه ریبجشده میتسوبیشی پاجرومینی به شمار میرفت. ظاهرا نیسان تلاش داشت مردان میانسال را جذب این خودرو کند و امیدوار بود در هر ماه حدود ۳۰۰ دستگاه از آن را بفروشد. کیکس از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ عرضه شد و حتی شایعاتی نیز درباره بازگشت آن به بازار وجود داشت.
نیسان فیگارو
آخرین خودرو رسمی که توسط بخش پایک نیسان تولید شد فیگارو نام داشت و جالب آنکه عادیترین آن نیز به شمار میرفت. البته فیگارو همچنان خودرو عجیبی به نظر میرسد و ظاهری رترو را با قوای محرکه مدرن ترکیب کرده است. فیگارو بر پایه خودروی شهری میکرا توسعه یافت و از پیشرانه یکلیتری استفاده کرد. تمامی محصولات بخش پایک نیسان در ژاپن عرضه شدهاند و فیگارو فقط به تعداد ۲۰هزار دستگاه تولید شده و همچنان هم طرفداران زیادی دارد.
نیسان پولسار اسپرتبک
اکثر خریداران خودرو مجبورند از بین محصولات اسپرت و سواری، وانت پیکاپ، کوپه یا استیشن یکی را انتخاب کنند اما نیسان پولسار اسپرتبک به آنها اجازه داد نوع خودرو را بعدا انتخاب کنند چراکه این محصول عجیب نیسان از سیستم سقف ماژولاری استفاده میکرد که میتوانست به هر شکلی درآید. با انتخاب سقف بسته، پولسار اسپرتبک به یک کوپه تبدیل میشد و حتی امکان انتخاب نسخههای استیشن و تارگا نیز وجود داشت. حذف سقف نیز پولسار را به یک وانت پیکاپ بدل میکرد. این خودرو از سال ۱۹۶۸ تا ۱۹۹۰ در آمریکا عرضه شد.
نیسان کیوب
یکی از عجیبترین خودروهای نیسان که شهرت زیادی دارد، کیوب است که نسل اول آن در سال ۱۹۹۸ رونمایی شد و دومین نسل نیز در سال ۲۰۰۲ از راه رسید. سومین نسل کیوب در سال ۲۰۰۹ ظاهر شد و تا آن زمان ظاهر خودرو به حدی محبوب شده بود که نیسان کیوب در برخی بازارهای دیگر نیز ارائه شد. هر نسل این خودرو ظاهری عجیبتر به خود گرفت و تیم طراحی نیسان سومین نسل کیوب راهمانند سگ بولداگ روی عینکهای آفتابی توصیف کرد. تولید کیوب در ژاپن تا سال ۲۰۱۹ ادامه داشت.
نیسان پائو
پائو هم محصول بخش پایک نیسان است که در سال ۱۹۸۹ وارد خط تولید شد و حدود ۳۰ هزار دستگاه از آن به دست مشتریان رسید. با پیشرانه یکلیتری ۵۲اسببخاری، پائو علاقهای به سرعت نداشت هرچند نظرات زیادی را به خود جلب کرد. این خودرو در ژاپن طرفداران زیادی داشت و حتی آمریکاییها نیز به آن علاقهمند شدند. استایل خاص پائو شبیه هیچ محصول دیگری نیست و کلکسیونرها نیز آن را انتخاب میکنند.
نیسان مورانو کراسکابریوله
عجیب بودن پائو به این خاطر است که دلیل خاصی برای تولید آن وجود نداشت اما ریشه محبوبیت آن هم به همین موضوع مربوط میشود. پائو تلاش داشت یک خودرو هیجانانگیز با بازاری محدود برای طرفداران واقعی باشد نه تلاشی برای ایجاد یک کلاس خودرویی جدید و به همین خاطر هم موفق شد؛ اما نیسان مورانو کراسکابریوله بیشتر هدف دوم را دنبال کرد و در این امر موفق نشد.
نیسان بیوان
اولین محصول بخش پایک نیسان همین بیوان بود که در سال ۱۹۸۷ عرضه شد. استایل بیوان از نیسان میکرا الهام گرفت و نیسان انتظار نداشت به موفقیت زیادی دست یابد و به همین خاطر میخواست حداکثر ۱۰ هزار دستگاه از آن را بسازد اما حتی قبل از آن اولین نمونهها به دست مشتریان برسند بیش از ۱۰ هزار سفارش برای آن ثبت شد و نیسان هم تصمیم گرفت سیستم قرعهکشی برای خریداران راهاندازی کند. رنگ زرد محبوبترین انتخاب برای بیوان بود هرچند سه رنگ آبی، قرمز و سفید هم در دسترس بودند. موفقیت بیوان راه را برای تولید سایر محصولات بخش پایک همواره کرد.
نیسانجوکنیسمو RS
بسیاری از افراد انتظار داشتند پسوند نیسمو RS روی یک خودرو پرفورمنس نیسان بهکار برود اما جوک همهچیز را تغییر داد. این کراساوور ژاپنی از کیت بدنه جدید، تریم قرمز رنگ و قدرت ۲۱۵اسببخار سود برده که بیش از دو برابر قدرت جوک پایه است. اگرچه مهندسان نیسمو روی هندلینگ خودرو کار کردند اما درنهایت با یک کراساوور کامپکت طرف بودیم. ایده تولید جوک نیسمو RS بسیار عجیب است چراکه سایر محصولات این برند اولویت بالاتری برای پذیرفتن این نام و نشان داشتهاند.