به گزارش شانا، کرامت ویس‌کرمی در برنامه میز اقتصاد سیما با بیان اینکه مقدار تولید سوخت هوایی در سال ١۴٠١ و ١۴٠٢ به‌طور میانگین روزانه حدود ۴ میلیون لیتر بوده است، اظهار کرد: «در سال ١۴٠١ بیش‌از یک میلیارد و ۴۶۷ میلیون لیتر به ١٩٨ هزار فروند هواپیما و در سال ١۴٠٢ بیش‌از یک‌میلیارد و ۴۶۳ میلیون لیتر به ٢٠١ هزار فروند هواپیما تحویل شده است.»

وی با بیان اینکه روند مصرف سوخت در ناوگان هوایی کشور هر سال صعودی است، افزود: نرخ سوخت برای ایرلاین‌های داخلی براساس مصوبه سال ۱۳۹۴ هیات‌وزیران ۶۰۰ تومان و به‌صورت یارانه‌ای و برای ایرلاین‌های خارجی و پروازهای باری به‌صورت آزاد محاسبه می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تصریح کرد: سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیارد و ۴۶۷ میلیون لیتر سوخت هوایی را با نرخ ۶۰۰ تومان به شرکت‌های ایرلاین داخلی تحویل داده‌ایم، همچنین در این بازه زمانی ۱۰۷میلیون لیتر سوخت نیز به ایرلاین‌ها خارجی و هواپیماهای باری با نرخ آزاد تحویل شده است.

ویس‌کرمی با اشاره به اینکه ۸۶درصد سوخت هوایی تولیدشده در کشور به ایرلاین‌های داخلی و ۱۴درصد به ایرلاین‌های خارجی و باری تحویل شده است، بیان کرد: «این رقم در سال ۱۴۰۲ در بخش ایرلاین‌های داخلی ۹۱درصد و در بخش ایرلاین‌های خارجی و باری ۹درصد بوده است.

وی درباره چگونگی تامین سوخت هوایی در کشور گفت: سوخت هوایی مورد نیاز کشور از پالایشگاه‌های داخلی تامین می‌شود و با توجه به توان کشور نه‌تنها نیاز به واردات نداریم، بلکه در برخی مواقع صادرات به کشورهای همجوار داشتیم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تاکید کرد: تاکنون گزارشی درباره قاچاق سوخت هوایی در کشور نداشته‌ایم، زیرا شرایط تولید و توزیع آن خاص است. حال سوال اینجاست باتوجه به پیچیدگی بیشتر و هزینه بالاتر فرآوری سوخت جت نسبت به بنزین سوپر، چرا کماکان شاهد کمبود در این بخش هستیم. مدیریت تولید سوخت جت به‌گونه‌ای انجام شده که حتی روند صادراتی هم پیش گرفته شده ولی برای تامین نیاز داخل به بنزین سوپر برای خودروهای حساس توربوشارژی که گاه حتی از خطوط تولید داخلی هم خارج می‌شوند، مشکلاتی وجود دارد زیرا پالایشگاه‌ها برای تامین این نیاز اساسی گاه با چالش‌هایی روبه‌رو بوده‌اند.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *