به گزارش خبرنگار مهر، مجید ناصری متولد سال ۱۳۴۷ در گلمکان شهر مشهد و از اعضای تیم ملی دوچرخه سواری در سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۷ بوده است. وی مربی و مدرس فدراسیون هانی و تنها داور بین المللی دوچرخه سواری ایرانی است که در بسیاری از رویدادها به جای رکابزنان افتخارات بسیاری کسب کرده است. ناصری سابقه داوری در رقابت های المپیک ۲۰۲۰ را هم در کارنامه خود دارد، سرکنسول تورهای بین المللی از جمله تور ایران آذربایجان بوده و در سالهای اخیر سرداور و داور رقابت های پیست و جاده قهرمانی آسیا را هم برعهده داشته است.

تنها داور بین المللی دوچرخه سواری کشورمان در سال ۱۴۰۳، دو بار داور مسابقات قهرمانی آسیا بود. یک بار در سال ۲۰۲۴ و در اردیبهشت ماه و یک با هم در اسفندماه رویداد سال ۲۰۲۵.

ناصری در گفتگو با خبرنگار مهر، حضور در این دو رویداد را یکی از بهترین موفقیت های کارنامه کاری در سال گذشته توصیف کرد و گفت: از دست دادن امیرآخوری پیشکسوت این رشته را به عنوان تلخ ترین اتفاق سال گذشته قلمداد کرد.

وی که در مسابقات قهرمانی آسیای سال ۲۰۲۵ در زمره برترین داوران بین المللی مسابقات دوچرخه سواری قهرمانی آسیا کار قضاوت این رویداد را برعهده داشت، ادامه داد: موفقیت میرباقری رکابزن جوان استان البرز و کسب ۵ مدال جاده و پیست توسط وی در مسابقات قهرمانی آسیا بسیار خوشحال کننده بود. من خودم هم در این رقابت ها حضور داشتم و این افتخار بعد از سالها دوباره در مسابقات قهرمانی آسیا اتفاق افتاد. پدر آرش هم دوچرخه سوار بود و من هم با وی قبلاً رکاب می زدم.

وی با اشاره به موفقیت یکی از رکابزنان جوان در روزهای پایانی سال قبل بیان داشت: برآیند این اتفاق نشان دهنده این بود که یک ورزشکار جوان با حمایت خانواده می تواند به راحتی در رشته های مختلف قهرمانی آسیا بدرخشد اما فدراسیون که باید این توجه را به جامعه دوچرخه سواران جوان ایران داشته باشد، شاید این توجه را ندارد که این اتفاق می توانست مثل میرباقری برای چند ورزشکار دیگر هم بیافتد. باید این توجه اتفاق بیافتد که آینده دوچرخه سواری ایران روشن باشد. اگر به جوانان نپردازیم در آینده تیم بزرگسالان خوبی نداریم امیدواریم این تلنگری باشد چرا که خارج از نتیجه این رکابزن بقیه تیم نتیجه قابل توجهی نداشتند.

داور بین المللی دوچرخه سواری با بیان اینکه نبود برنامه در همه ورزش کشور یکی از بدترین مشکلاتی است که در ورزش کشور مشهود بوده، اظهار داشت: سالهاست نبودن برنامه مناسب در همه رشته های ورزشی مشهود است. اگر المپیک را ببینم صرفاً رشته های خاصی موفق عملکرد کردند. در رشته های مختلف این پتانسیل وجود دارد. ما استعدادهای جوان خوبی داریم و از نظر دانش فنی این قابلبیت وجود دارد که در رشته های مختلف در سطح جهان و المپیک درخشش داشته باشیم اما وقتی بی توجهی می شود و برنامه مناسبی دنبال نمی شود فرصت ها از دست می رود و این قشنگ نیست که ورزشکاران ما به میادین بین المللی بروند و بنا به دلایلی از آن چیزی که شایستگی اش را دارند دور بمانند. برای من که سی و چند سال است در ورزش بوده ام سنگین تمام می شود، فکر می کنم مسئولین به این مسائل کم توجهی می کنند.

وی در ادامه در مورد اینکه در سال گذشته نتوانست به چند هدف خود برسد هم اشاره کرد و گفت: حضور در برخی از رویدادها کمی پیچیده است و شاید به همین دلیل از دست می رود اما رویدادهایی که نتوانستم حضور پیدا کنم از جمله اهداف و برنامه هایی بود که نتوانستم آنها را به سرانجام برسانم و از دست رفت. به خاطر قضاوت مسابقات تور ایران آذربایجان، سه رویداد بین المللی ام را کنسل کردم اما در نهایت این تور لغو شد و به خردادماه امسال موکول شده است.

ناصری تصریح کرد: در سال جدید تلاش می کنم کار خودم را با جدیت دنبال کنم و از الان خودم را برای مسابقات پیش رو آماده کرده ام. اتحادیه جهانی دوچرخه سواری برای چندین رویداد بین المللی من را معرفی کرده است. در رقابت های ایران هم به عنوان سرداور و ناظر تور خزر و آذربایجان معرفی شده ام.

وی نقطه ضعف رشته دوچرخه سواری را در بحث استعدادیابی و برنامه ریزی بلند مدت دانست و افزود: قطعاً باید یک برنامه دراز مدت را دنبال کنیم. من چند ماه پیش مذاکراتی را با فدراسیون داشتم برای برنامه ریزی و صرفاً نظر ما برای مدت کار و بستری که باید برای رکابزنان جوان در نظر گرفت که در نهایت روی این دو موضوع به توافق نرسیدیم، ولی امیدوارم به اهمیت کار پی ببرند و با نگاه منطقی تری کار را دنبال کنند.

عضو اسبق کمیته فنی فدراسیون دوچرخه سواری با اشاره به کارهای مثبت فدراسیون در چند ماه گذشته، گفت: راه اندازی مرکز سنجش نقطه قوتی برای دوچرخه سورای است به شرطی که درست از آن بهره برداری شود. این مجموعه فرصت خوبی برای استعدادیابی و پیشرفت است. رئیس فدراسیون هم در آسیا و هم اتحادیه جهانی تثبیت شد و از آن سو در کمیته های آسیا مسئولیت گرفتیم این مسئله هم به نظر من فرصت خوبی برای توسعه دوچرخه سواری است.

از نظر این مربی رشته دوچرخه سواری حضور نماینده ایران در مسابقات جهانی دوچرخه سواری و برگزاری دو تور بین المللی در ایران می تواند در سال جدید برای این رشته اتفاقات خوبی را رقم بزند، وی در این خصوص بیان کرد: درخششی که از میرباقری دیدیم روزنه امیدی برای جامعه دوچرخه سواری آشکار کرد. در مسابقات جهانی هم میرباقری می تواند عملکرد خوب باشد. البته ما رکابزنان جوان دیگری مانند میرباقری داریم که اگر حمایت شوند، نتایجی نزدیک به میرباقری بگیریم، اگر با جوانان کار کنیم قطعاً نتایج امیدوار کننده است. تور خزر پس از سالها به تقویم مسابقات جهانی برگشته و این نقطه امیدی است. تعداد جوانان زیادی در این رقابت ها شرکت می کنند و رقیبانی از کشورهای دیگر هم دارند، باید از این فرصت ها بهره برداری کنیم. ما باید از این فرصت ها بیشتر فراهم کنیم و از آن استفاده کنیم.

ناصری در خصوص اینکه ورزش ایران را چطور توصیف کرده و در یک جمله چه تعریفی از شرایط ورزش ایران دارد هم اظهار داشت: ورزش ما صرفاً منتظر یک «اتفاق» هست. همانی است که گفتم ما برنامه منسجم نداریم و صرفاً منتظریم این اتفاق خوب بیافتد و به آن دل خوش کنیم. این در همه ورزش کشور مشهود است، می تواند در هر رشته متفاوت باشد و کم و بیش در همه فدراسیون ها می بینیم. در کدام فدراسیون برنامه بلند مدت می بینیم؟ اینکه چه برنامه ریزی دارند برای اینکه در دو المپیک بعدی طی هشت سال نقاط ضعف را برطرف کنیم و تیم ما در بین چند تیم برتر قرار می گیرد؟ و این کار سختی نیست، خیلی از دوستان می گویند مساله بودجه است اما من می گویم تنها نیازمند برنامه ریزی مناسب است و با توجه بیشتر و هزینه بیشتر در زمینه ورزش افتخاراتی کسب می شود که نقشی در روحیه اجتماعی ما و سلامت اجتماعی ما دارد و نباید از این مسئله غافل شد.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *