به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، وزیر ورزش و جوانان در جلسه تخصصی فدراسیون دوچرخه سواری با اشاره به این که رشته دوچرخه سواری ظرفیت بالایی در ورزش کشور دارد، صحبت هایش را شروع کرد. وی در این خصوص گفت: با توجه به مقبولیت و ظرفیت بالایی که رشته دوچرخه‌سواری بین عموم مردم دارد، انتظار داریم که فدراسیون دوچرخه سواری در بحث حوزه ورزش همگانی، بیشتر به این رشته توجه کند. وقتی به ورزش همگانی توجه کنیم، یعنی این که به سلامت جامعه اهمیت داده‌ایم. به تبع آن فدراسیون دوچرخه سواری نیز اگر می‌خواهد در ورزش قهرمانی به موفقیت برسد، باید سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی خوبی را برای این رشته در حوزه ورزش همگانی انجام دهد.

فدراسیون دوچرخه سواری اخیرا همایش بزرگی را با اهدای ۱۰۰۰ دستگاه دوچرخه به عموم مردم در شیراز برگزار کرد که با استقبال درخورتوجهی روبه رو شد. دکتر دنیامالی با اشاره به این موضوع ادامه داد: برگزاری این همایش با همکاری شهرداری شیراز اتفاق خوبی بود. امیدواریم که این نگرش در فدراسیون دوچرخه سواری ادامه‌دار باشد و در آینده بتوانید، تفاهم‌نامه‌های بیشتری را با شهرداری‌های سایر استان‌ها منعقد کنید که در حوزه ورزش همگانی پیشگام باشید. نکته مهمتر این که فعالیت‌های این رشته را هم باید به لحاظ رسانه‌ای بازتاب بیشتری بدهید تا جامعه شناخت بهتری با این فعالیت ها پیدا کند.

وی به پشتوانه‌سازی در بحث تیم‌های ملی دوچرخه سواری بانوان نیز تاکید کرد: بانوان برای وزارت ورزش و جوانان خیلی مهم است. توقع داریم که فدراسیون دوچرخه‌سواری سرمایه‌گذاری را در این بخش انجام بدهد. شما اگر به نسبت تیم مردان، سه به یک هم برای بانوان هزینه کنید و وقت بگذارید، خروجی بهتری می‌گیرید.

امنیت جانی دوچرخه سواران را جدی بگیرید

وزیر ورزش و جوانان در ادامه صحبت‌هایش از متولیان فدراسیون دوچرخه‌سواری خواست که در خصوص تامین امنیت دوچرخه سواران ملی پوش در تمرینات از هیچ کوششی دریغ نکنند: متاسفانه در سالیان گذشته یکی از غم انگیزترین اخبار ورزشی مربوط به دوچرخه‌سواران بوده که در جاده‌ها دچار سانحه تصادف شده‌اند. بحث امنیت جانی ورزشکاران برای ما خیلی مهم است. از شما می‌خواهیم با آموزش‌های لازم و دستورالعمل‌های سخت‌گیرانه مانع از حوادث جاده‌ای بشوید.

دکتر دنیامالی در واکنش به این که دوچرخه سواران گلایه‌هایی را در خصوص کمبود پیست‌های دوچرخه‌سواری در سطح کشور دارند، افزود: وزارت ورزش و جوانان هماهنگی‌های لازم را با شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی انجام خواهد داد تا پیست‌هایی که قابلیت چوبی دارند، تغییر وضعیت بدهند. اصلی‌ترین کار به عهده فدراسیون است که باید امکانات زیربنایی را در این زمینه مهیا کند. امیدواریم بارقه‌های خوبی را از دوچرخه‌سواری داشته باشیم.

اسکواش نیاز به مخاطب پذیری بیشتری دارد

دکتر دنیامالی در نشست کارشناسی فدراسیون اسکواش نیز به بحث مخاطب‌پذیری این رشته در سطح جامعه تاکید ویژه‌ای کرد و توضیح داد: اسکواش را صرفا یک ورزش قهرمانی نمی‌بینم. اسکواش جزو آن دسته رشته‌هایی است که به لحاظ شتاب و هوشی که در آن تعبیه شده، مورد علاقه جوانان است. از طرفی چون ورزش گرانی هم نیست، بر این باورم که باید آن را بیشتر توسعه بدهیم و به دنبال جذب مخاطب در آن باشیم. درست است که به تناسب جمعیت کشور، زیربنای کافی برای اسکواش نداریم اما می‌شود با برنامه‌ریزی و استفاده از ظرفیت مدیریت شهری و خصوصی، کورت‌های اسکواش را در مراکز عمومی و تفریحی احداث کنیم تا از این طریق به جذب مخاطب بیفزاییم.

وی استفاده از هوش مصنوعی را در جهت توسعه ورزش اسکواش در سطح بین المللی امری مهم تلقی کرد و گفت: اسکواش یکی از رشته‌هایی است که خیلی خوب می‌تواند از هوش مصنوعی استفاده کند. اگر بحث شبیه‌سازی را جدی بگیریم آن وقت می‌بینیم که مالزی و پاکستان دیگر برای ما تهدید نیستند. هر چند که معتقدم فدراسیون اسکواش باید یک مطالعه دقیق در خصوص رقبای آسیایی خود که بعضا قدرت‌های جهان هم هستند انجام بدهد تا نواقص و کمبودها را بهبود ببخشد.

وزیر ورزش در ادامه یادآور شد که فدراسیون اسکواش باید در بحث آموزش بیشتر از تجارب کشورهای آسیایی و فدراسیون جهانی اسکواش استفاده کند: در بحث مربیگری قائل به استفاده از ظرفیت‌های داخلی هستیم اما این را بپذیریم برای این که مطابق با علم روز ورزش دنیا جلو برویم باید از دانش مربیان خارجی نیز استفاده کنیم.

فدراسیون اسکواش نیازمند این است که در حوزه آموزش هزینه کند تا بتواند به پشتوانه‌سازی مربیان داخلی کمک کند. همچنین در بحث استعدادیابی از مربیان خارجی یا مدرسان مجرب فدراسیون جهانی بهره ببرد.

وی در پایان گفت: اقدامات فدراسیون اسکواش باید تحولی باشد. وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک هماهنگ در کنار فدراسیون اسکواش خواهد بود تا اقدامات تحولی فدراسیون به نتیجه برسد.

بر اساس این گزارش، در نشست کارشناسی فدراسیون دوچرخه سواری و اسکواش، رسول اسدی و امیر عزیزی پور، روسای این فدراسیون ها نیز نقطه نظرات خود را در خصوص شرایط آماده سازی تیم های ملی این دو رشته برای حضور در بازی های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا مطرح کردند.

شایان ذکر است محمود خسروی وفا، رییس کمیته ملی المپیک، سید محمد شروین اسبقیان، معاون حرفه‌ای و قهرمانی، فریبا محمدیان، معاون توسعه ورزش بانوان و سید مناف هاشمی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش و جوانان، محمدرضا داورزنی و علی رغبتی مشاوران وزیر، نصرالله سجادی مشاور کمیته ملی المپیک، محمدرضا عابدی محزون، مدیر کل دفتر نظارت و برنامه‌ریزی وزارت ورزش و جوانان و محمد تابع، سرپرست دبیری کمیته ملی المپیک نیز در این جلسه حضور داشتند.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *