به گزارش اکو ایران، بیش از 349 هزار دستگاه انواع خودرو در سال 1403 اسقاط شد تا رکورد از رده خارج کردن خودروهای فرسوده شکسته شود.

آن طور که رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران خبر داد تیراژ اسقاط خودرو در سال گذشته به نسبت مدت مشابه سال 1402 افزایش بیش از 355 درصدی داشته است.

بررسی آمارهای اسقاط خودرو نشان می دهد پیش از سال 1403 بیشترین تیراژ از رده خارج کردن خودروهای فرسوده در سال 1393 اتفاق افتاده بود. در سال 93 حول و حوش 320 هزار دستگاه انواع خودرو از رده خارج شده بود. این رکورد یک دهه بعد شکسته شده تا در سال 1403 شاهد از رده خارج کردن حدود 349 هزار دستگاه خودرو باشیم.

فرشاد مقیمی ادامه داد در بازه 17 ساله یعنی از سال 1386 تا 1403 در مجموع حدود دو میلیون و 417 هزار دستگاه انواع خودرو از رده خارج شده است.

چنانچه مقایسه ای داشته باشیم بین تیراژ کل اسقاط خودرو از زمان آغاز طرح و تیراژ از رده خارج کردن خودروهای اسقاطی در سال 1403 مشاهده می شود که حول و حوش 15 درصد از کل خودروهای اسقاطی در سال 1403 از رده خارج شده است. این درصد نشان می دهد عزم جدی برای اسقاط خودروهای فرسوده وجود دارد و این خبر خوشی برای صاحبان خودروهای اسقاطی در ابتدای سال 1404 است.

وزارت صمت در سال 1402 مسوولیت از رده خارج کردن خودروهای فروسده را به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران واگذار کرد. به نظر می رسد همین مساله سرعت حرکت از رده خارج کردن خودروهای اسقاطی را افزایش داده باشد.

البته فراموش نکنیم ناترازی در سبد سوختی کشور بخصوص در مصرف بنزین باعث شده تا سیاست گذار کلان نیز نگاه ویژه ای به بحث اسقاط خودرو داشته باشد.

نگاه سیاست گذار کلان به خروج خودروهای فرسوده این نوید را به صاحبان خودروهای اسقاطی می دهد که آنها بتوانند خودروی در اختیار خود را زودتر از آنچه تصور می کنند نوسازی کرده و با یک خودرویی دیگر تعویض کنند. باید منتظر ماند و دید سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در سال 1404 می تواند رکورد اسقاط خودرو در سال گذشته را جا به جا کند یا نه؟

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *