به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، زهرا خدادادی، رئیس فراکسیون گردشگری مجلس در حاشیه نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی استان آذربایجان شرقی درباره حمایت‌هایی که مجلس می‌تواند از صنعت گردشگری با توجه به رکود طولانی‌مدت آن داشته باشد، به ایسنا گفت: گردشگری و میراث فرهنگی حوزه‌ای است که مغفول مانده است، به ویژه پس از همه‌گیری کرونا که آسیب‌های جدی به این صنعت وارد کرد و هنوز به حالت اولیه برنگشته است اما سعی‌مان بر این است در اولویت‌ها و نگاه به گردشگری در کشور تغییراتی ایجاد کنیم و نگاه را از درآمدهای نفتی به درآمدهای گردشگری معطوف کنیم. ‌ بعد از آن موانع را برداریم تا جذب گردشگران از کشورهای حاشیه و همسایه و پس از آن دیگر کشورها، اتفاق افتد.

او تاکید کرد: باید روی موضوع ایران‌هراسی کار کنیم، باید آن را خنثی کنیم. این قدم‌ها را کم کم با اولویت‌بندی برمی‌داریم تا تغییراتی را ایجاد کنیم.

خدادادی به این پرسش که به رغم اظهاراتی که درباره مقابله با ایران‌هراسی می‌شود اما شاهد کم‌کاری‌هایی هستیم از جمله اینکه بنابر اظهارات مقامات گردشگری بودجه‌ای برای مقابله با ایران‌هراسی اختصاص داده نشده است، مجلس در این‌باره چه تدبیری دارد؟ پاسخ داد: اعتبارات ما محدود است. باید منابع آن را از جاهای دیگر تأمین کرد. اعتبارات در کشور ما محدود است. این موضوع در کشور ما اولویت نبوده و یک تغییری در اولویت‌ها باید بدهیم.

رئیس فراکسیون گردشگری مجلس در پاسخ به این پرسش که مالیات‌ها و عوارض‌هایی که سفرهای داخلی و خارجی را برای مردم گران‌تر کرده است، از جمله افزایش مبلغ عوارض و مالیات خروج از کشور و مالیات‌های مختلفی که از تأسیسات گردشگری گرفته می‌شود به گونه‌ای بوده که مجلس گاه در تعیین آن نقش داشته و یا برای سامان‌دهی نرخ‌های گردشگری از جمله بلیت هواپیما کامل ورود نکرده است و صرفا در حد هشدار دادن به شرکت‌های هواپیمایی نسبت به گرانی ایجادشده ظاهر شده است، با این شرایط مجلس برای توسعه گردشگری و در دسترس قرار گرفتن سفر برای همه اقشار چه اقدامی انجام می‌دهد؟ ‌اظهار کرد: طبق قانون اساسی مجلس نمی‌تواند درآمدهای دولت را کم کند، فقط می‌تواند اولویت‌بندی‌ها را تغییر دهد. اگر درآمدهای دولت را کم کنیم هزینه‌ها را هم باید کم کنیم و مجلس مجاز نیست درآمدهای دولت را کم کند و یا هزینه‌ها را افزایش دهد. مجلس فقط می‌تواند اولویت‌ها را تغییر دهد. باید درآمد را ایجاد کنیم تا از آن در جای دیگر هزینه کنیم.

او اضافه کرد: اگر روی موضوع ایران‌هراسی کار کنیم و گردشگر جذب شود و این صنعت خودش تولید درآمد کند می‌تواند از همان در بخش‌های دیگر هزینه کند، غیر از این کار دیگری نمی‌توانیم انجام دهیم.

خدادادی در عین حال گفت: به هر حال، ما با همکاری تشکل‌های خصوصی و مردم‌نهاد، مشاوران و کارشناسان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جلساتی می‌گذاریم، راه‌کارها را بررسی می‌کنیم، حرف‌های آنها را می‌شنویم تا یک خروجی داشته باشیم و به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیشنهاد می‌دهیم و طبق طرح و لایحه به مجلس می‌آوریم. در هر صورت یک‌شبه مقابله با ایران‌هراسی امکان‌پذیر نیست.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *