به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، در حالی که رئیس سازمان حج از نامشخص بودن هزینه نهایی حج آینده خبر داده است، زمزمه‌های حج ۲۰۰ میلیون تومانی شنیده می‌شود.

یک میلیون تومانِ ودیعه گذاران حج تمتع در ۱۷ سال قبل، حالا به ۵ میلیون تومان هم نمی‌رسد. بسیاری از متقاضیان حج تمتع که در زمان خرید فیش مستطیع بودند، دیگر توان پرداخت هزینه این سفر معنوی را ندارند. 

رئیس سازمان حج علیرضا بیات با اشاره به وابستگی هزینه نهایی حج با نرخ ارز می‌گوید که «هنوز قیمت‌ها نهایی نشده است»، اما مدیر دفتر زیارتی محسن رحیمی می‌گوید که «حج آینده گران‌تر از حج امسال است.»

قیمت حج تمتع امسال حدود ۵۰ میلیون تومان نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرد. مسئولان سازمان حج رشد «نرخ ارز دولت» از ۲۸.۵ به ۳۸.۵ هزار تومان را دلیل این گرانی عنوان کردند.

اکنون قیمت دلار مرکز مبادله حدود ۵۰ هزار تومان (۱۱ هزار تومان بیشتر از پارسال) است که با توجه به هزینه ۴ هزاردلاری، گفته می‌شود که «حج ۲۰۰ میلیون تومانی» دور از انتظار نیست.

علاوه بر کاهش ارز پول ملی، اسکان در عربستان هم گران شده است؛ تا جایی که مسئولان کشور‌هایی همچون بنگلادش، پاکستان و مالزی هم نسبت به این افزایش هزینه‌ها گلایه دارند.

نایب وزیر حج و عمره عربستان عبدالفتاح مشاط با بیان اینکه ما امکانات ساده را کنار برخی از اقدامات لوکس پیش‌بینی کرده‌ایم، می‌گوید که «سفر حج می‌تواند یک سفر گردشگری هم باشد و آماده پذیرش زائران برای سفر به سایر شهر‌های عربستان هستیم.»

در مقابل دبیر وزارت امور دینی بنگلادش حمید جماددار با اشاره به افزایش هزینه اسکان و برخی دیگر از خدمات در عربستان می‌گوید که «سعودی‌ها نباید سفر زیارتی را با سفر لوکس گردشگری یکی بداند بلکه باید هزینه‌ها را برای حضور حداکثری مسلمانان کاهش دهد.»

کارشناسان زیارتی می‌گویند که با توجه به کاهش ارزش پول ملی در برخی از کشور‌ها عربستان باید «حج اقتصادی» را برای کشور‌های مختلف راه‌اندازی کند. رئیس سازمان حج علیرضا بیات نیز پیگیری وضعیت ودیعه زائران حج را راهکاری برای کاهش هزینه‌ها عنوان کرد.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *