– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پس از رسانه‌ای شدن خبر خروج شرکت صافولای عربستان از بازار روغن کشورمان، نگرانی‌ها در رابطه با کمبود عرضه و به‌دنبال آن افزایش قیمت افزایش یافت. این نگرانی‌ها با اعلام افزایش 15 درصدی قیمت روغن از تاریخ 12 دیماه تشدید شد.

خروجی این اتفاقات به محدودیت فروش روغن در فروشگاه‌ها منتج شده است. به‌عبارتی دیگر، در بسیاری از فروشگاه‌ها مردم تنها می‌توانند دو بطری روغن خریداری کنند. این موضوع موجب تشدید نگرانی‌ها در میان مصرف‌کنندگان شده است.

محدودیت عرضه روغن در بازار تکذیب شد

پس از وقوع نابسامانی در بازار روغن کشور بود که رییس هیئت مدیره انجمن روغن نباتی در گفت‌وگویی با تسنیم مدعی شد: هیچ محدودیتی برای عرضه روغن به مردم وجود ندارد.

وی تصریح کرد:توزیع این محصول طبق روال عادی ادامه دارد و ایجاد هرگونه محدودیت در فروش تخلف محسوب می‌شود.

علی فاضلی  یادآور شد: در مقطعی برای تامین روغن مورد نیاز صنف و صنعت موانعی وجود داشت که این مشکل اکنون حل شده است. واحدهای صنفی که برای فروش روغن محدودیت ایجاد کنند، تخلف کرده‌اند.

وی این را هم گفت که قیمت روغن از تاریخ دوازدهم دی ماه 15 درصد افزایش یافته است و اکنون روغن به وفور در فروشگاه ها عرضه می‌شود.

اطلاعیه انجمن صنفی صنایع روغن نباتی

به فاصله چند ساعت پس از این اظهارات، انجمن صنفی صنایع روغن نباتی با صدور اطلاعیه‌ای هرگونه افزایش قیمت روغن نباتی به‌دنبال خروج شرکت صافولا عربستان از ایران را تکذیب کرد.

در بخشی از این اطلاعیه آمده است: در سال جاری، تولید روغن خوراکی در مقایسه با سال گذشته افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته و پیش‌بینی می‌شود تولید سال جاری از 2.2 میلیون تن فراتر رود. قیمت‌های فعلی روغن نباتی حتی از قیمت‌های دو سال قبل نیز ارزان‌تر است و قیمت‌های کنونی حداقل تا پایان سال افزایش پیدا نخواهد کرد.

مشاهدات میدانی خبرنگار تسنیم

با وجود این تکذیبیه‌ها، مشاهدات خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد وضعیت واقعی بازار با گفته‌های مسئولان تفاوت دارد. خبرنگار تسنیم با مراجعه به چند فروشگاه زنجیره‌ای و سوپرمارکت، شواهدی از کمبود عرضه و محدودیت فروش به دست آورده است.

یکی از کارکنان فروشگاه‌های زنجیره‌ای واقع در خیابان زرتشت در این‌باره گفت: چند روزی است که روغن نداریم و مشخص نیست چه زمانی مجدداً برای ما ارسال خواهد شد.

وی افزود: شایعاتی وجود دارد که بار جدید روغن با قیمت‌های جدید در اختیار فروشندگان قرار می‌گیرد.

فروشنده یکی از فروشگاه‌های بزرگ در میدان فاطمی نیز می‌گوید: مدتی است که توزیع روغن خوراکی به شدت کاهش یافته است. اگر کسی بخواهد روغن خریداری کند باید صبح زود به فروشگاه مراجعه کند. البته با توجه به محدودیت به‌وجود آمده، هر فرد فقط می‌تواند دو بطری روغن خریداری کند.

در یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای واقع در خیابان شهید مطهری، فروشنده‌ای در پاسخ به مشتری در خصوص وجود روغن گفت: چند ساعت دیر آمدید. صبح زود روغن‌های نباتی حتی با وجود محدودیت دو بطری، در کمتر از پنج دقیقه فروش رفت.

صاحب یک سوپرمارکت در محدوده خیابان حافظ نیز با بیان این‌که «بازار روغن به معنای واقعی به‌هم ریخته است و مسئولان فقط در این‌باره شعار می‌دهند» افزود: از دو هفته قبل یکی از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده، توزیع روغن را متوقف کرده است. طی این مدت حداقل به 10 شرکت نامه زده‌ایم ولی می‌گویند روغن نداریم!

به گزارش تسنیم، با وجود تاکید مسئولان مبنی بر نبود محدودیت و افزایش تولید، شواهد نشان می‌دهد نابسامانی در بازار روغن همچنان ادامه دارد. به‌نظر می‌رسد با توجه به تضاد اظهارات رسمی و وضعیت واقعی بازار، نیاز است مسئولان ذی‌ربط با اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف نسبت به رفع این مشکل در اسرع وقت اقدام کنند.

انتهای پیام/

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *