– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم, حوادث ناشی از کار، رویدادهای غیرقابل‌پیش‌بینی، ناخواسته و غیرمنتظره‌ای هستند که در محیط کار اتفاق می‌افتند و می‌توانند منجر به آسیب‌ها و صدمات جسمی یا روحی (یا هر دو)، بیماری یا حتی مرگ شوند. این حوادث می‌توانند از عوامل مختلفی ناشی شوند، از جمله عدم رعایت اصول ایمنی، نقض قوانین کاری، تجهیزات ناصحیح یا حتی عوامل طبیعی.

حتی ممکن است این حوادث شامل آسیب‌های فیزیکی مانند تصادفات رانندگی، سقوط از ارتفاع یا مسائل بهداشتی مانند تماس با مواد شیمیایی خطرناک یا عدم استفاده از وسایل حفاظتی مناسب باشند. این‌گونه حوادث می‌توانند بر کارکنان، سازمان‌ها و حتی جوامع محلی تأثیر بگذارند؛ بنابراین، پیشگیری از حوادث ناشی از کار و ایجاد محیط کاری ایمن، یکی از اولویت‌های مهم مدیران و کارفرمایان سازمانی است. ماده 60قانون تأمین اجتماعی تصریح می‌کند که حوادثی که طی انجام مأموریت‌ها یا حتی در مسیر رفت‌وبرگشت به خانه رخ دهند، جزو حوادث ناشی از کار تلقی می‌شوند.

چرا بیشترین حوادث کار در کارگاه‌های ساختمانی رخ می‌دهد؟

 کارشناسان معتقدند که حوادث در حوزه ساختمان بیشترین آمار از تلفات نیروی کار را به خود اختصاص می دهد. آنطور که آمارها می گوید بیش از 50 درصد حوادث ناشی از کار در کارگاه های ساختمانی اتفاق می افتد و در وقوع بیش از 80 درصد حوادث کار, عامل انسانی نقش موثری دارد.

اسماعیل گرجی‌پور, معاون رفاه وزارت کاربا اشاره به اهمیت کاهش حوادث کار گفت: در گذشته رویکرد پیشگیرانه وجود داشت اما هم اکنون برنامه ها و قوانین به سمت و سویی اصلاح شده که رویکرد پیشگیرانه حتی در خود سازمان تامین اجتماعی حذف شده است که واکاوی تجربیات گذشته نشان می دهد که بخش پیشگیرانه تضعیف شده و بخش دیگر به سیاست‌های نظام سلامت کشور بازمی گردد که باید مورد بازنگری و توجه قرار گیرد.

وی گفت: هم اکنون در نظام سلامت درمان بر پیشگیری مقدم شده است این در حالیست که باید این موضوع مورد بازنگری قرار گیرد و در طراحی آن دقت بیشتری شود  وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلامت باید رویکرد و چشم انداز صفر را در حوزه سلامت نهادینه کند و ریسک های غیر ضروری را مورد توجه و تاکید قرار دهد.

گرجی پور با تاکید بر هماهنگی بین دستگاهی و تقسیم کار در نظریه چشم انداز صفر خاطرنشان کرد: این همکاری بین دستگاهی به ویژه در حوزه سلامت، رفاه و ایمنی بسیار ضروری است تا بتوان به صورت هدفمند موضوع ایمنی و رفاه مردم را مدیریت کرد . چشم‌انداز صفر فلسفه پیشگیرانه دارد که برای حذف های غیر ضروری به کار می رود.

وی با بیان اینکه  حذف ریسک‌های غیر ضروری نکته کلیدی رویکرد  نظام بیمه ای پیشگیرانه است که نوع مصرف را در طول چرخه زندگی هموار می کند افزود: برخی اعتقاد دارند که قانون تامین اجتماعی صرفا به حوادث توجه ندارد و در ماده سه این قانون به موضوع ریسک حوادث و بیماری های حرفه ای به عنوان یکی از اصول و مبانی توجه دارد و در قانون هم به صورت شفاف به این موضوع اشاره شده است.

انتهای پیام/

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *