این هفته از ۲۹ دی تا ۴ بهمن ۱۴۰۳، اکوسیستم استارتاپی ایران با اخبار و اتفاق‌های گوناگونی همراه بود. در ادامه چکیده‌ای از مهمترین اخبار هفته‌ای که گذشت آمده است. این اخبار را می‌توانید به صورت صوتی (پادکست) از اینجا گوش کنید.

🔹 کافه‌بازار: شرکت تبلیغات دیجیتال «تپسل» سهام شرکت «کافه‌بازار» را از هلدینگ مادر آن یعنی «هزاردستان» خرید. هزاردستان با انتشار بیانیه‌ای ضمن تشکر از کارکنان کافه‌بازار به تپسل تبریک گفت و اعلام کرد هرگونه تصمیم‌گیری در خصوص درج نماد کافه‌بازار در بورس به استراتژی‌های آتی سهامداران جدید بستگی خواهد داشت. هزاردستان همچنین اعلام کرد این تصمیم استراتژیک با هدف تمرکز بر تقویت و گسترش فعالیت‌های شرکت دیوار، به عنوان ستون اصلی کسب‌وکار گروه هزاردستان، گرفته شده است.

🔹 علی‌بابا: علی‌بابا اعلام کرد که در سال ۱۴۰۱ با رشد ۳۵ درصدی سفرهای خارجی روبه‌رو بوده و در سال ۱۴۰۲ با هدف برطرف کردن چالش‌های مسافران سفرهای خارجی و ایجاد تجربه‌ای مطمئن، امکان تماس اینترنتی را به اپلیکیشن خود اضافه کرده است. طبق اعلام علی‌بابا، تیم پشتیبانی این شرکت در طی یک سال گذشته، تعداد ۴۲ هزار تماس را از طریق امکان تماس اینترنتی پاسخگو بوده است و مجموعا ۷۰ هزار دقیقه را به پشتیبانی از مسافران سفرهای خارجی اختصاص داده است.

🔹 تپسی: تپسی قابلیت جدیدی به نام «با همسفر» را معرفی کرد. با انتخاب این گزینه، مسافر می‌پذیرد که در مسیر خود با یک کاربر دیگر همسفر شود. تپسی می‌گوید حداکثر ۱۰ دقیقه طول می‌کشد تا همسفر پیدا شود و این قابلیت هم‌اکنون در محدوده شهر تهران، برای روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۶ صبح تا ۱۰ شب فعال است./ براساس گزارش تپسی روی کدال، این شرکت در دوره ۹ ماهه امسال، هزار و ۵۰۵ میلیارد تومان درآمد و ۲۷۶ میلیارد تومان سود خالص کسب کرده است. درآمد تپسی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دو برابر شده است.

🔹 اسنپ: اسنپ اعلام کرد سفر افراد زیر ۱۸ سال بدون همراهی والدین یا یک فرد بزرگسال، در این پلتفرم ممنوع است. همچنین این گروه سنی اجازه ساخت حساب کاربری ندارند. اسنپ می‌گوید این قانون در همه تاکسی‌های اینترنتی در سراسر جهان مشترک است.

🔹 دیجی‌پی: دیجی‌پی اعلام کرد امکان ثبت درخواست وام فوری در شعبه‌های حضوری خود را فراهم کرده است. با این سرویس، کاربران می‌توانند با حضور در شعب دیجی‌پی، ظرف مدت ۲ ساعت درخواست وام فوری خود را ثبت و این وام را دریافت کنند.

🔹 دیوار: دیوار فراخوان اولین دوره برنامه‌ی حمایت خود از پروژه‌های محیط زیستی، موسوم به «هما» را با اختصاص بودجه تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان برای هر پروژه منتشر کرد. این شرکت قصد دارد از سه طرح و ایده برتر در حوزه محیط زیست حمایت مالی کند.

🔹 بلوبانک: بلوبانک اعلام کرد قابلیت جدید «هشتگ» را به پلتفرم خود افزوده است. کاربران بلو می‌توانند با هشتگ زدن برای هر یک از تراکنش‌های خود، هم در جستجو در فهرست تراکنش‌ها و هم در بخش مدیریت مالی، دسترسی آسان‌تری به تراکنش‌های مختلف خود داشته باشند.

🔹 دیجی‌کالا: کمپین فروش کلکسیون شخصیت‌های محبوب و معروف در آذر ماه ۱۴۰۳ با هدف معرفی کالاهای مرتبط با شخصیت‌های محبوب در دیجی‌کالا برگزار شد و براساس اعلام دیجی‌کالا در سه روز حدود ۱۰۰ هزار سفارش مرتبط در این زمینه ثبت شد. براساس اعلام دیجی‌کالا، «هری‌پاتر» پرفروش‌ترین شخصیت این کمپین بوده است و لوازم جانبی و فیگورهای مرتبط با انیمیشن بلیچ، بالاترین نرخ تبدیل را داشته‌اند.

🔹 ادتریس: ادتریس واژه‌نامه موبایل مارکتینگ خود را منتشر کرد. این واژه‌نامه به‌منظور کمک به درک بهتر مفاهیم تخصصی و اصطلاحات پیچیده موبایل مارکتینگ طراحی شده است و هدف اصلی آن تسهیل یادگیری و بهبود دانش حرفه‌ای در این صنعت در حال رشد است تا کاربران بتوانند در کمپین‌ها و تصمیم‌گیری‌های خود حرفه‌ای‌تر عمل کنند.

🔹 همراه اول: همراه اول در ۹ ماه امسال، ۴۹ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده است. این رقم بیانگر عایدی روزانه ۱۷۸ میلیارد تومانی این اپراتور است. همچنین همراه اول در این بازه زمانی سود خالص حدود ۳ هزار میلیارد تومانی به دست آورده است. این رقم تنها ۸ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.

🔹 ایرانسل: هیات مدیره شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل، صبح یکشنبه ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳، طی جلسه‌ای، علیرضا رفیعی را به عنوان مدیرعامل جدید ایرانسل منصوب کرد. رفیعی، فارغ‌التحصیل کارشناسی‌ارشد مهندسی برق و مخابرات از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی است. وی پیش از این، عضو هیات مدیره و مدیر ارشد منطقه غرب ایرانسل بوده است. بیژن عباسی‌آرند مدیرعامل قبلی ایرانسل، از اول اسفند ۱۳۹۷، این سمت را بر عهده داشت.

🔹 تارا: اپلیکیشن «تارا» در دومین سال از حضور خود در نمایشگاه ایران ریتیل شو، خدمات و دستاوردهای جدید خود را معرفی کرد. یکی از کاربردی‌ترین سرویس‌های تارا برای عموم مردم، سرویس اعتبار خرد است که کاربران می‌توانند از طریق اپلیکیشن تارا تا ۵ میلیون تومان اعتبار خرید بگیرند، از فروشگاه‌های طرف قرارداد تارا خرید کنند و اعتبار دریافتی را به صورت دو قسطه یا سه قسطه بازگردانند.

🔹 تاکسیرانی: شادی مالکی، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی تهران از آغاز فعالیت سامانه آنلاین تاکسیرانی در این کلان‌شهر از روز شنبه ۶ بهمن ماه خبر داد. به گفته او تاکنون ۴۵ هزار تاکسی در سامانه تاکسی برخط ثبت‌نام کرده‌اند. اپلیکیشن تاکسی برخط در بستر اپلیکیشن «شهرزاد» شهرداری تهران تعریف شده است.

🔹 صرافی‌های رمزارز: بانک مرکزی شرایط باز شدن درگاه‌های پرداخت برای صرافی‌های رمزارز را اعلام کرد. طبق نامه‌ای که از سوی شاپرک برای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور ارسال شده است، این صرافی‌ها موظف هستند تا ۱۰ ردیف اطلاعات خاص را در اختیار شاپرک قرار دهند.

🔹 انجمن فین‌تک: انجمن فین‌تک با انتشار بیانیه‌ای به شروط شاپرک برای بازگشایی درگاه‌های پرداخت صرافی‌های رمزارز واکنش نشان داد و اعلام کرد حریم خصوصی کاربران خط قرمز پلتفرم‌های رمزارزی است و به هیچ عنوان داده‌های کاربران در اختیار شرکت خصوصی شاپرک قرار داده نمی‌شود. پیشتر شاپرک برای باز شدن پلتفرم‌های رمزارزی شروطی تعیین کرد که شامل دسترسی‌‌های متعدد به داده‌های این پلتفرم‌ها می‌شود.

🔹 انجمن وی‌سی: محمد حسین سجادی نیری، رییس هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر اعلام کرد در سال ۱۴۰۲ برآورد ما این است که حجم سرمایه‌گذاری خطرپذیر بیش از ۵ همت بوده است.

🔹 دارو: در جلسه‌ای که یکم بهمن ماه ۱۴۰۳ سازمان غذا و دارو با فعالان حوزه اقتصاد و سلامت دیجیتال برگزار کرد، مقرر شد که تدوین سازوکارهای این حوزه با حضور و کمک بخش خصوصی انجام گیرد و کلیه شیوه‌نامه‌ها به تایید کارگروه مشترکی که برای حل این مساله در نظر گرفته شده برسد. فعالان حاضر در این جلسه می‌گویند به نظر می‌رسد تا بهار ۱۴۰۴ نتایج مثبتی در حوزه توزیع دارو اتفاق بیفتد.

🔹 وزیر ارتباطات: وزیر ارتباطات گفت: هیچ پلتفرمی از شمول رفع فیلترینگ خارج نیست؛ سازوکارهای رفع فیلتر تمام سکوها پیش‌بینی شده است و رفع فیلتر پلتفرم‌ها متناسب با نیازهای مردم، جمع‌بندی و در مذاکرات مشخص می‌شود.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *