به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، مسعود پزشکیان رئیسجمهور در جریان آیین افتتاح و آغاز عملیات اجرایی طرحهای وزارت نیرو در سراسر کشور طی سخنانی اظهار داشت: ما میتوانیم همه مشکلات در حوزه ناترازی انرژی را در عرض یک سال حل کنیم فقط کافی است که باور کنیم و اراده داشته باشیم.
وی افزود: بعضی از پروژهها در ساخت به تصور من دارای هزینههای اضافه بودند در حالی که میشد با هزینههای پایینتری این پروژهها را به نتیجه رساند. اگر خانهها، باغویلاها و ادارات را مجهز به پلنهای خورشیدی کنیم، دیگر نیاز به اتصال این محلها به شبکه سراسری نیست.
رئیسجمهور گفت: استفاده از پلنهای خورشیدی بر روی دریاچهها و سدها میتواند به طور قابل توجهی از تبخیر آب پشت سدها جلوگیری کند. اگر این کار صورت گیرد، نیازی به استفاده از سوختهایی چون مازوت برای تامین برق نداریم و این مسئله در کاهش آلایندگیها بسیار اثرگذار خواهد بود.
پزشکیان یادآور شد: ما نیاز به آموزش و بازمهندسی ابزار و حتی ساختمانها داریم تا انرژی هدر نرود. اگر این گاز و نفت را که چنین مصرف میکنیم، ذخیره کردیم و در بازاری که بسیار مشتری دارد بفروشیم، دیگر به پرسنل و مردم حقوقی نمیدهیم که نتوانند زندگی کنند. درآمد خوبی برای مردم عزیزمان خواهد بود و معیشت و روند اقتصادی مردم اصلاح میشود.
وی گفت: ما اگر در نوع مصرف و ابزار مصرف انرژی دقت کنیم، میتوانیم بسیار صرفهجویی کنیم. ما از مردم عزیزمان خواهش کردیم فقط دو درجه کمک کنند و صرفهجویی داشته باشند که روزانه به 20 میلیون مترمکعب کاهش مصرف گاز رسیدیم. هفته آینده هم هوا مقداری سرد میشود و به کمک مردم نیازمندیم که این شرایط را هم رد کنیم تا از سال آینده مشکل منابع و تامین برق و گاز نخواهیم داشت.
رئیسجمهوری با بیان اینکه عدهای هرچه میگوییم بازهم زیادی مصرف میکنند که طبیعتا باید هزینه تمامشده را بپردازند، اظهار کرد: قرار نیست گاز و برق را رایگان در اختیار افرادی بگذاریم که بدمصرف میکنند. از یک طرف باید مقدار مورد نیاز مصرفی مردم را در اختیار مردم قرار دهیم و در عین حال صرفهجویی شکل گیرد و ابزار مصرف انرژی ما به مصرف بهینه برسد و آنان که توجهی به این امر نمیکنند، هزینه تمامشده را بپردازند. با نصب کنتورهای هوشمند، کسانی که بهینه مصرف میکنند، تشویق شوند تا با کسی که بدمصرف میکند به یک چشم دیده نشود. این امر هم نیاز به کار رسانهای و هم آموزش دارد.
پزشکیان افزود: ما باید بتوانیم کشورمان را به عزت و سربلندی که برازنده مردم ماست برسانیم. ما کشور قدرتمندی هستیم و ذخایری و منابعی که داریم در دنیا استثنایی است و با این ذخایر اینگونه زندگی کردن اصلا قابل قبول نیست. مقصر هم ما هستیم شخص دیگری نیست. آمریکا میگوید ما تحریم میکنیم، اما اگر ما همین منابع خود را مدیریت کنیم و با همسایگان خود درست کار کنیم و تعامل داشته باشیم مگر میشود کشوری که 15 دوست و کشور همسایه دارد به این راحتی تحریم کرد؟
وی ادامه داد: خیال کردند همه چیز ما به نفت وابسته است و میخواهند جلوی آن را بگیرند، اما برای ما و مردم ما مسیرهای بسیار زیادی وجود دارد که هم مشکلات خود و هم مردم را حل کنیم و هم مسیری ایجاد کنیم که ما و همسایگانمان که مسلمان هستیم، باعزت زندگی کنیم. با دید بلند اگر جلو برویم سال آینده مشکلات را با کمک همه و نیز تدبیر رهبری انقلاب حل خواهیم کرد.
وی با اشاره به وضعیت آبرسانی در کشور، اظهار کرد: ما باید آبرسانی پایدار ایجاد کنیم. چاه، آبرسانی پایدار نیست. پروژهای در نظر داریم که 2 میلیارد مترمکعب آبشیرینکن در کنار خلیج فارس احداث کنند و هرمقدار که نیاز دارد ما میتوانیم در کنار خلیج فارس و دیگر نقاط، چه از هوا، چه از زمین، نیازهای مردم برای آبرسانی را تامین کنیم. بسیاری از آبهای موردنیاز به تصفیه نیازمند نیست. آبهایی که برای شستن و دستشویی و حمام نیاز داریم که به آب تصفیهشده قابلخوردن نیاز ندارد.
رئیسجمهوری گفت: مدیریت منابع را باید برای یک چشمانداز 50 تا 100 ساله دید، وگرنه اگر چاههای آب پایان یابد چه خواهیم کرد؟ هنر حفر چاه نیست. در تهران معضل آبرسانی داریم و امسال هم گفتهاید که تنش داریم. فقدان تناسب بین منابع و مصارف نشانهای از توسعهنیافتگی است که باید این روند را اصلاح کنیم.