به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، یکی از موضوعات بسیار مهم و کلیدی در آینده اقتصادی دنیا، مسائل مربوط به توسعه ابزارهای مالی مبتنی بر رمزدارایی‌ها و اثرات آن بر نظم آتی مالی دنیا است. این بخش مهم و راهبردی را می‌توان یکی از کلیدی‌ترین نقاط عطف تاریخی و همچنین راهبردی‌ترین بخش مالی و سیاست‌گذاری آتی کشورها دانست. لازم است به این بخش توجه جدی داشته باشیم و در جهت خنثی‌سازی تحریم‌ها و ایجاد بازارهای متنوع و متعدد در این زمینه حرکت کنیم.

بلاکچین، هوش مصنوعی، رمزارزها و رمزدارایی‌ها فرصت‌های بی‌نظیر و بکری پیش‌روی اقتصاد کشورها باز کرده‌اند. باید تلاش کنیم از این فرصت به نحو احسنت بهره ببریم. در همین راستا، فعال کردن شرکت‌های دانش‌بنیان جهت حضور در فضای بلاکچین و همچنین هوش مصنوعی از اهمیت بالایی برخوردار است.

رمزدارایی فراتر از یک مفهوم پولی است و متولی آن نه تنها بانک مرکزی نیست؛ بلکه سند چشم‌انداز و توسعه آن مبتنی بر قانون‌گذاری در مجلس است. این امر نیازمند بهره‌گیری از نظرات متخصصین و کسب‌وکارهای درگیر در این حوزه است و تنها از دید مفاهیم پولی و ارزی نمی‌توان به آن نگاه کرد.

سندی را اخیراً بانک مرکزی در زمینه رمزارزها و رمزدارایی‌ها منتشر کرده است. نظرات حمیدرضا صالحی، عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران را در خصوص لزوم استفاده از فرصت بلاکچین، هوش مصنوعی و دیگر فناوری‌های نوین در ادامه می‌خوانید.

صالحی در خصوص انتشار سند بانک مرکزی در ارتباط با رمزارزها و رمزدارایی‌ها و این که متولی رمزدارایی‌ها بانک مرکزی نیست، تصریح کرد: به موازات پیشرفت علم و تکنولوژی موضوعات جدیدی پیش روی کشورها قرار می‌گیرد که باید برایش تصمیم‌گیری کنند و چارچوب‌ها مشخص شود.

وی ادامه داد: نکته مهم این است که نباید به این خاطر که اطلاعی از این فضاهای جدید نداریم، به محدود کردن آن‌ها بپردازیم. به طور مثال، از سندی که بانک مرکزی منتشر کرده است، این طور برمی‌آید که مسیر ساخت توکن‌ها و استفاده از فناوری‌های مالی و هوش مصنوعی برای توسعه وب ۳ در کشور مسدود شده است.

عضو هئیت نمایندگان اتاق ایران خاطرنشان کرد: تصمیم‌گیری نادرست در خصوص فضاهای جدید مانند رمزدارایی‌ها و رمزارزها می‌تواند به از بین رفتن فرصت‌های پیش رو منجر شود و ما را در دنیا در این زمینه عقب بیندازد.

صالحی گفت: نیاز است موضوع استفاده از فناوری‌های نوین در حوزه بلاکچین، هوش مصنوعی و… با دقت در مجلس مورد بررسی قرار بگیرد و چارچوب‌های این موضوع مشخص شود.

وی در خصوص این موضوع که بانک مرکزی متولی رمزدارایی‌ها نیست و نباید به تعیین چارچوب‌ها در این زمینه بپردازد، تصریح کرد: شاید به این دلیل که نمایندگان مجلس وقت کافی برای پرداختن به این موضوع را ندارند، به این مسئله تن داده‌اند که بانک مرکزی چارچوب‌ها را در حوزه رمزدارایی‌ها مشخص کند. اما باید بدانیم که این موضوع عواقبی دارد.

این نماینده مجلس گفت: نیاز است مجلس برای موضوعات جدید و به روز مانند فناوری‌های نوین در حوزه بلاکچین و هوش مصنوعی به اندازه کافی وقت بگذارد و چارچوب‌ها را مشخص کند. موضوع رمزدارایی‌ها نیز باید با دقت تعیین تکلیف شود تا فرصتی را از دست ندهیم.

صالحی گفت: از فناوری‌های نوین از جمله بلاکچین و هوش مصنوعی در بخش‌های مختلف می‌توانیم بهره ببریم. دنیا در حال استفاده از این فناوری‌هاست و نباید اجازه دهیم بر اثر غفلت و بی اطلاعی از این حوزه‌ها عقب بمانیم.

وی ادامه داد: به طور مثال، در حوزه انرژی می‌توانیم به توکنایز کردن مبادرت کنیم و از این منظر مزیت‌های زیادی کسب کنیم. باید خودمان را با فناوری‌های روز دنیا هماهنگ کنیم، وگرنه از چرخه رقابت در بازارهای جهانی عقب می‌مانیم.

این نماینده مجلس گفت: می‌توانیم به رمزارزها و رمزدارایی‌ها به عنوان یک بستر جدید و پرفرصت نگاه کنیم. به منظور بهره بردن از این فضا، باید اطلاعات کافی داشته باشیم و با موضوع آشنا شویم. معمولاً وقتی تکنولوژی جدیدی عرضه می‌شود، نوعی مقاومت در مقابل استفاده از آن وجود دارد که به خاطر عدم اطلاع از ابعاد موضوع رخ می‌دهد.

صالحی گفت: بانک مرکزی متولی رمزدارایی‌ها نیست، باید در مجلس به صورت کارشناسی به بررسی موضوع بپردازیم. باید با حداکثر امکان به سمت استفاده از فرصت‌های رمزدارایی‌ها حرکت کنیم و در این مسیر اقدامات ضدتوسعه فناوری‌های نوین و راهبردی نظیر بلاکچین کاملاً غلط است و در این زمینه مجلس بسیار بهتر از بانک مرکزی می‌تواند ورود کند.

وی ادامه داد: روندسازی‌هایی که در حوزه‌های جدید صورت می‌گیرد باید مبتنی بر تجارب جهانی در این بخش‌ها باشد. گاهاً بر اثر ناآگاهی تصمیمات غلطی می‌گیریم و فرصت‌های جدید را از بین می‌بریم. نباید اجازه دهیم این اتفاق رخ دهد.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *