به گزارش اقتصادآنلاین، نشریه تجاری آمریکایی “فست کامپانی” با اشاره به مزایای توکنایز کردن دارایی ها از آن موضوع به عنوان انقلابی در امور مالی بین المللی یاد کرده و می نویسد:”سرمایه گذاری در خارج از کشور برای اکثر افراد مانند یک رویای دور به نظر می رسد، زیرا 1.4 میلیارد نفر هنوز بانک ندارند و از ابزارهای مالی که امکان مشارکت و ایجاد ثروت را فراهم می کند، محروم هستند. نقل و انتقالات برون مرزی اغلب آهسته و گران قیمت است. در اینجاست که می توان توکنایز کردن را وارد عمل کرد: نوعی به اصطلاح کیمیاگری دیجیتال تبدیل دارایی های فیزیکی یا مالی به همتایان مجازی آن ها. توکنایز کردن یا توکنیزاسیون با تقسیم داراییها به قطعات کوچکتر، نقدشوندهتر و مقرونبهصرفه می تواند از بازارهای جهانی برای همگان و نه صرفا ثروتمندان گره گشایی کند. نتیجه آن، ایجاد یک نظام مالی منصفانه تر و فراگیرتر خواهد بود که راه را برای اقتصاد بدون مرز هموار می سازد. این صرفا یک هیاهو نیست بلکه مجمع جهانی اقتصاد در نشست اخیر خود پیش بینی کرده که ۱۰ درصد از تولید ناخالص جهانی تا سال ۲۰۲۷ میلادی توکنایز شده یا در بلاک چین ذخیره خواهد شد”.
نحوه عملکرد توکنایز کردن دارایی
این نشریه تجاری آمریکایی در ادامه می نویسد:”اگر سرمایه محدودی داشته باشید سرمایه گذاری در دارایی ها چه در داخل و چه خارج از کشور می تواند از نظر مالی چیزی شبیه صعود به قله اورست باشد. با این وجود، مالکیت کسری، که در آن چندین نفر مالکیت یک دارایی واحد را به اشتراک میگذارند، یک راهحل ممکن را ارائه میدهد. البته این روش با چالش های مهمی نیز همراه است: هزینههای اداری بالا، موانع نظارتی، و نقدینگی محدود که مقیاسبندی را دشوار می سازد. توکنایز کردن می تواند بر این موانع غلبه کرده و مالکیت کسری را به مدلی در دسترس تر و کارآمدتر تبدیل کند. افراد با نشان دادن مالکیت از طریق توکن های دیجیتال خواهند توانست سهام دارایی را بدون واسطه در سراسر مرزها خریداری کرده، بفروشند یا معامله کنند. این امر هزینه ها را کاهش می دهد، فرآیندها را ساده می سازد، محدودیت های جغرافیایی را حذف می کند و افراد در اقتصادهای در حال توسعه را قادر می سازد تا در بازارهای جهانی مشارکت داشته باشند. برای مثال، یک سرمایهگذار نوپا در هند میتواند بخشی از یک مِلک در ایالات متحده را به قیمت چند دلار خریداری کند و از فرصت هایی که تا پیش از آن برایش غیر قابل دسترس بود بهره مند شود. با افزایش نقدینگی، افزایش شفافیت و دموکراتیزه کردن دسترسی، توکنایز کردن می تواند ثروت سازی را تغییر دهدو توکنایز کردن بع مثابه گذرنامه ای برای ورود بازارهای جهانی قلمداد می شود که به سرمایه گذاران روزمره اجازه می دهد سبد سرمایه گذاری خود را تنوع بخشند و از دارایی های با رشد بالا بهره ببرند. برخلاف تصور رایج، توکنایز کردن با باز کردن قفل دسترسی به داراییهای کشورهای در حال توسعه، معاملات را در بازارهای در حال توسعه نیز ممکن میسازد. یک سرمایه گذار آمریکایی می تواند در یک صندوق بازار پول توکنایز شدن با نرخ بهره بالا سرمایه گذاری کند تا از بازده بالاتری بهره مند شود”.
انقلابی در معاملات فرامرزی
توکنایز کردن معاملات بین المللی را متحول می کند و یکی از ارکان کلیدی اقتصاد جهانی است. در حال حاضر، پرداختها و سرمایهگذاریهای فرامرزی ناکارآمد هستند. کارمزدهای بالا و زمان پردازش آهسته باعث ضرر صاحبان کسب و کارهای کوچک تر می شوند. میانگین هزینه جهانی ارسال حواله تا مارس ۲۰۲۴ میلادی ۶.۳۵ درصد از مبلغ ارسال شده بود که مانعی جدی برای افرادی محسوب می شد که منابع محدودی در اختیار داشتند.
برای مثال، در فیلیپین کشوری که میانگین درآمد ماهانه صرفا ۳۵۰ دلار است کارمزد برای حواله می تواند هزینه ناشی از آن را تا ۱۰ درصد افزایش یابد. در هند، طرح آزادسازی حواله، سرمایه گذاری های خارج از کشور را سالانه ۲۵۰ هزار دلار محدود می کند و دسترسی به فرصت های جهانی را محدود می سازد. این موانع، مشارکت کامل در ثروتسازی بینالمللی را برای بسیاری از افراد دشوار می سازند.
توکنایز کردن چگونه هزینه های عملیاتی را کاهش می دهد؟
این نشریه با اشاره به مقرون به صرفه بودن توکنایز کردن دارایی ها می نویسد:”توکنایز کردن مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع شده یک راهحل عملی ارائه میدهد. فناوری دفتر کل توزیع شده یک سیستم دیجیتال برای ثبت تراکنش دارایی ها است که در آن تراکنش ها و جزئیات آن ها در چندین مکان به طور همزمان ثبت می شود. برخلاف پایگاه داده های سنتی، دفتر کل توزیع شده هیچ ذخیره مرکزی داده یا عملکرد مدیریتی ندارد. در این فرایند فناوری دفتر کل توزیع شده از طریق حذف نیاز به واسطه تراکنشهای همتا به همتا را تقریباً به صورت فوری و با هزینه کم فعال میکند. راه حل های بلاک چین سازمانی پیش تر نشان داده اند که قادر هستند هزینههای عملیاتی را نزدیک به ۶۰ درصد کاهش دهند و زمان تسویه حساب را از روز به ثانیه کاهش دهند. بلاک چین سازمانی را می توان یکی از انواع شبکه های بلاک چین مجاز دانست. این فناوری برای فرآیندهایی مانند پردازش تراکنش ها، ردیابی دارایی ها و اشتراک گذاری اطلاعات داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می گیرد. بلاک چین در واقع ورودی های رمزگذاری شده را در بلاک های جداگانه در یک دفتر ثبت و ذخیره می کند.
مزایای توکنایز کردن دارایی
“فست کامپانی” در ادامه با اشاره به مزایای بیش تری از توکنایز کردن دارایی ها می نویسد:”برای سرمایه گذاران انفرادی، دارایی های توکنایز شده دنیایی از فرصت ها را فراهم کرده دسترسی به بازارهای بین المللی را آسان تر و مقرون به صرفه تر می سازد. برای مثال، کارگران مهاجر میتوانند حوالههای خود را سریعتر و ارزانتر به کشورهای شان ارسال کنند و به افزایش شمول مالی میلیون ها خانواده کمک نمایند. کسب و کار ها نیز عقب نخواهند ماند. توکنایز کردن فرآیندهایی مانند اعتبار اسنادی و مدیریت نقدینگی و تأمین مالی از طریق واگذاری مطالبات (فاکتورینگ) باز کردن قفل نقدینگی و کاهش اصطکاک را تسهیل می کند. حتی زنجیره های تامین نیز سود خواهند برد چرا که با فناوری دفتر کل توزیع شده که پرداختهای خودکار مرتبط با تأیید تحویل را امکانپذیر میکند، کارایی را افزایش میدهد و اعتماد را در سراسر مرزها تقویت میکند. آیا این آینده تراکنش های جهانی نیست؟ سریع تر، ساده تر و قابل دسترس تر برای همگان”.
این در ادامه اشاره می افزاید:”با این وجود، دستیابی به این چشم انداز مستلزم همکاری پایدار جهانی و نه صرفا آزمایش منطقه ای است. با متحد کردن توسعهدهندگان، تنظیمکنندهها و شرکتها برای تنظیم استانداردها، تضمین امنیت و ایجاد سیستمهای سازگار، صنعت امور مالی میتواند قفل وعده توکنی کردن کامل را باز کند”.
آینده توکنایز کردن دارایی در دنیای واقعی
توکنایز کردن دارایی در دنیای واقعی یک فرصت منحصر به فرد برای ایجاد یک سیستم مالی فراگیرتر، به هم پیوسته تر و کارآمدتر است. با کاهش موانع مالکیت دارایی، کاهش هزینههای تراکنش و افزایش امنیت، توکنایز کردن عصر جدیدی از امور مالی دیجیتال با امکانات بدون مرز را آغاز میکند.
چگونه این چشم انداز می تواند به واقعیت تبدیل شود؟
“فست کامپانی” در بخش توصیه ها برای امکان پذیر ساختن توکنایز کردن گسترده دارایی ها می نویسد:”گام نخست پرداختن به برخی از موانعی است که بر سر راه آن قرار دارند. امنیت امری غیرقابل مذاکره است. قراردادهای هوشمند باید کاملاً محفوظ باشند و در برابر هک و خطاهای کدگذاری محافظت شوند و در عین حال از بازیابی کلیدهای خصوصی اطمینان حاصل کنند. با این وجود، شاید بزرگ ترین چالش کسب اطمینان از قابلیت همکاری در شبکههای مختلف و چارچوبهای نظارتی باشد تا داراییهای توکنایز شده را بتوان بهراحتی در حوزههای قضایی شناسایی کرد، مورد داد و ستد قرار داد و انتقال داد. مقررات جهانی در حال حاضر تکه تکه شده اند. برخی مقررات دارایی های توکنایز شده را به مثابه اوراق بهادار یا دارایی طبقه بندی کرده و پرسش هایی را در مورد مالکیت و حمایت های قانونی ایجاد می کنند. این ناهماهنگی ها مانع از آن می شود که برای مثال، کسی در سنگاپور بتواند برای اموال توکنایز شده خود در نیویورک وام بگیرد”.
این نشریه در ادامه می نویسد:”برای عملی شدن کامل ظرفیت بالقوه کامل توکنایز کردن، استانداردها توکن نیز باید به اصطلاح “به یک زبان صحبت کنند” تا استخرهای سرمایه را به یکدیگرمتصل ساخته و تسویه حساب ها را ساده کنند. تلاشهای منبع باز هیجانانگیز در حال مقابله با این چالشها هستند و راه را برای عرضهکنندگان محصولات نوآورانه به بازار هموار می سازند”.
باز کردن قفل آینده از طریق همکاری جهانی
این نشریه در ادامه با اشاره به ضرورت همکاری بین المللی برای درک ظرفیت بالقوه شبکه های متصل به منظور پیشبرد اقتصاد دیجیتال بدون مرز می نویسد:”زیرساخت خدمات بلاک چین اروپا به همه ۲۷ عضو شراکت بلاک چین نیاز دارد که حداقل یک گره به هم پیوسته را در سراسر اتحادیه اروپا اجرا کنند تا مدیریت هویت امن و بدون مرز را تسهیل کنند و تراکنش های دارایی را ساده کنند. برای مثال، مورد Project Guardian یا ابتکار عملی مطرح شده از سوی مقام های پولی سنگاپور برای کشف و توسعه ظرفیت توکنایز کردن دارایی ارزش همکاری های عمومی و خصوصی را نشان میدهد که در حال بررسی توکنایز کردن دارایی های دنیای واقعی به مظور فعال کردن تجارت بینالمللی بیوقفه هستند”.
این نشریه در ادامه مینویسد:”برای عملی شدن کامل ظرفیت بالقوه کامل توکنایز کردن، استانداردها توکن نیز باید به اصطلاح “به یک زبان صحبت کنند” تا استخرهای سرمایه را به یکدیگرمتصل ساخته و تسویه حسابها را ساده کنند. تلاشهای منبع باز هیجانانگیز در حال مقابله با این چالشها هستند و راه را برای عرضهکنندگان محصولات نوآورانه به بازار هموار میسازند”.
باز کردن قفل آینده از طریق همکاری جهانی
این نشریه در ادامه با اشاره به ضرورت همکاری بین المللی برای درک ظرفیت بالقوه شبکههای متصل به منظور پیشبرد اقتصاد دیجیتال بدون مرز مینویسد:”زیرساخت خدمات بلاک چین اروپا به همه ۲۷ عضو شراکت بلاک چین نیاز دارد که حداقل یک گره به هم پیوسته را در سراسر اتحادیه اروپا اجرا کنند تا مدیریت هویت امن و بدون مرز را تسهیل کنند و تراکنشهای دارایی را ساده کنند. برای مثال، مورد Project Guardian یا ابتکار عملی مطرح شده از سوی مقامهای پولی سنگاپور برای کشف و توسعه ظرفیت توکنایز کردن دارایی ارزش همکاریهای عمومی و خصوصی را نشان میدهد که در حال بررسی توکنایز کردن داراییهای دنیای واقعی به مظور فعال کردن تجارت بینالمللی بیوقفه هستند”.