به گزارش میراث آریا، محمد آشوری، روز پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، در آیین رونمایی از پوستر جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران با تأکید بر جایگاه برجسته اقوام در شکلدهی به فرهنگ ملی ایران گفت: اقوام ایرانی نماد تنوع فرهنگی و میراث اجتماعی کشور هستند که نسلبهنسل منتقل شدهاند.
استاندار هرمزگان افزود: این همبستگی قومی، ضامن انسجام ملی و رمز پایداری ایران در طول تاریخ بوده است و موسیقی یکی از برجستهترین جلوههای فرهنگی اقوام است که نشاندهنده روح، زبان، گویش، پوشش، غذا و صنایع دستی آنان است.
او بیان کرد: برگزاری جشنوارههایی مانند موسیقی نواحی فرصتی است برای بازخوانی هویت ملی از دل هویتهای قومی. بندرعباس با میزبانی از اقوام مختلف، نمونهای درخشان از همزیستی مسالمتآمیز اقوام ایرانی است که میتواند الگویی برای توسعه فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی باشد.
آشوری با اشاره به جایگاه راهبردی استان در منطقه، افزود: هرمزگان، پیشانی فرهنگی و اقتصادی ایران است و نقش بسزایی در نمایش اقتدار ملی ایفا میکند، این جشنواره نهتنها یک رویداد هنری، بلکه بستری برای نمایش همبستگی ملی و تجلی قدرت نرم فرهنگی کشور است.
استاندار هرمزگان همچنین بر اهمیت احیای شادی و نشاط اجتماعی از طریق ظرفیتهای فرهنگی تأکید کرد و گفت: شادی یکی از محورهای اصلی فرهنگ ایرانی است و ما باید آن را با ابزارهای فرهنگی، هنری، آداب، موسیقی و پوششهای محلی زنده نگه داریم. در این مسیر، همراهی اقوام نقش بسیار مهمی دارد.
جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران از پنجم تا هشتم اردیبهشتماه در بندرعباس برگزار میشود و نوای اصیل موسیقی اقوام ایرانی از گوشه و کنار کشور در این بندر جنوبی طنینانداز خواهد شد.
در این رویداد هنری ۱۰۶ هنرمند از ۳۴ گروه موسیقی از ۲۲ استان کشور حضور خواهند داشت. استان هرمزگان نیز با ۶ گروه موسیقی شامل ۳۰ هنرمند در جشنواره شرکت میکند. حضور چهرههای شاخصی همچون استاد قنبر راستگو، موسی کمالی، مرتضی کریمی، گروههای نوبان بندرکنگ، شباب چاهمسلم، عباس سمایی و گروه آنامیس میناب، جلوهای از ظرفیتهای غنی موسیقی این استان است.
انتهای پیام/