خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته خبرهای متعددی از کشف مهم در آبدانان تا سفر معاون گردشگری به جاکارتا منتشر شد.

کشف معادن هخامنشی در آبدانان

کشف معادن هخامنشی در آبدانان

در این هفته رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری اعلام کرد که طبق بررسی‌های اولیه، ممکن است معادن گمشده هخامنشی در دامنه‌های کبیرکوه آبدانان کشف شده باشد.

بمحمد ابراهیم زارعی، رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، در سفر خود به شهرستان آبدانان در استان ایلام برای نظارت بر کاوش‌های باستان‌شناسی، از احتمال کشف معادن هخامنشی در این منطقه خبر داد.

زارعی با بیان اینکه این معادن به‌عنوان منبع اصلی تأمین سنگ‌های مورد استفاده در ساخت کاخ داریوش بزرگ در شهر باستانی شوش مطرح شده‌اند، در صورت قطعیت این موضوع، این کشف را یکی از مهم‌ترین اکتشافات باستان‌شناسی در خاورمیانه در سال‌های اخیر عنوان کرد.

وی افزود: این فرضیه منحصربه‌فرد، نخستین بار توسط محمد حیدری، معلم آبدانانی، مطرح شد و با ارزیابی اولیه لقمان احمدزاده شوهانی، باستان‌شناس پایگاه میراث‌جهانی شوش، همراه شد. این یافته از طریق تلفیق بررسی‌های میدانی، داده‌های ماهواره‌ای و مطالعات زمین‌شناسی امکان‌پذیر شده است. بر این اساس، تیم پژوهشی تحت نظر پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری موفق به شناسایی ساختار و بقایای معدن‌کاری عظیم هخامنشی، ابزارهای برش سنگ، شواهد استخراج و مقادیر چشمگیری از سنگ آهن در کنار سنگ‌های آهکی شدند؛ سنگ آهنی که احتمالاً در ساخت بست‌های فلزی در معماری سنگی هخامنشی به‌کار می‌رفته است.

قتل تورلیدر ایرانی به خاطر ۱۰۰ دلار در تهران

قتل تورلیدر ایرانی به خاطر ۱۰۰ دلار در تهران

این هفته خبر رسید متهمی که یک تورلیدر ایرانی را به‌خاطر ۱۰۰ دلار به قتل رسانده بود، دستگیر شد. سردار علی ولیپور گودرزی رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ اظهار کرد: وقوع قتل هولناک مرد میانسالی در یکی از مهمانسراهای خیابان ولی‌عصر (عج) به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰، گزارش داده شد که با اعلام این خبر تیمی زبده از کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ راهی محل حادثه شدند و تحقیقات ابتدایی را آغاز کردند.

وی افزود: تیم جنایی در مهمانسرا با جسد مرد جوانی مواجه شدند که هدف بی‌امان ضربات چاقو قرار گرفته بود؛ بررسی‌های اولیه هم نشان می‌داد که مقتول تورلیدر بوده و عامل این جنایت تبعه یکی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس است.

سردار گودرزی گفت: بدین ترتیب اقدامات پلیسی آغاز و خیلی زود متهم دستگیر شد؛ او ماجرا را این‌طور توضیح داد، به کشور ایران سفر کردم و مقتول تورلیدر بود؛ من مقداری دلار به او دادم تا تبدیل کند اما مقتول پول را پس نداد که به‌خاطر همین موضوع با یکدیگر مشاجره پیدا کردیم که در جریان این نزاع با ضربات چاقو او را به قتل رساندم.

«توریست‌کارت» نقطه آغاز تحولی در حوزه تبادل مالی گردشگری است

«توریست‌کارت» تحولی در حوزه تبادل مالی گردشگری

این هفته سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی در نشست با فعالان و سرمایه‌گذاران گردشگری، صنایع‌دستی و میراث‌فرهنگی خراسان رضوی اظهار کرد: از روز نخست ورودم به وزارتخانه، اعلام کردم که نیمی از وقت خود را صرف سرمایه‌گذاری خواهم کرد و خوشبختانه موانع جدی سرمایه‌گذاری را رفع کرده‌ایم. سرمایه و سرمایه‌گذار، نیروی محرکه توسعه‌اند و بدون آنان نه مقصدی می‌رسد و نه مقصودی. امروز سیاست دولت، واگذاری پروژه‌ها به بخش خصوصی و فاصله گرفتن از تصدی‌گری است.

صالحی امیری ادامه داد: سیاست ما تعامل منطقه‌ای و دیپلماسی فعال است. با کشورهای همسایه چون ازبکستان، گرجستان، قزاقستان، ارمنستان، تاجیکستان، آذربایجان، پاکستان و دیگران مذاکراتی داشته‌ایم. مسیر عربستان امسال باز خواهد شد و در مرحله بعدی، کشورهای حوزه خلیج‌فارس با محوریت عربستان، عراق، مصر، تونس، کشورهای آفریقایی، چین، روسیه، هند، اندونزی و مالزی در اولویت قرار دارند.

در ادامه، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به مشوق‌های مصوب دولت و مجلس گفت: تعرفه برق تأسیسات گردشگری در پایین‌ترین سطح قرار گرفته است. واردات تجهیزات گردشگری شامل بیش از ۲۰۰ قلم، از کشتی و خودرو گرفته تا تجهیزات هتلی، با معافیت گمرکی و مالیاتی مجاز شد. این تسهیلات از اسفندماه اجرایی شده و تغییر جدی در فضای سرمایه‌گذاری ایجاد کرده است.

وی افزود: ۱۵ پروژه گردشگری در استان داریم که برای تکمیل آن‌ها به ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. ده‌ها هتل در ماه‌های آینده افتتاح می‌شوند. تغییر کاربری اراضی برای ساخت هتل و مجتمع‌های گردشگری در کمیسیون زیربنایی دولت تصویب شده است.

صالحی امیری گفت: آخرین اقدام ما، راه‌اندازی توریست‌کارت بود. بانک مرکزی با مجوز عالی هیئت مدیره، ابلاغ کرد که بانک‌ها از این پس می‌توانند با اخذ ارز از گردشگر خارجی، معادل ریالی را در قالب کارت به او تحویل دهند. گردشگر می‌تواند در ایران با این کارت خرید کند و هنگام خروج، ارز خود را تحویل بگیرد. این موضوع، نقطه آغاز تحولی در حوزه تبادل مالی گردشگری است.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه اکنون ۵۷۰ هزار نفر در حوزه صنایع‌دستی فعال‌اند، گفت: سه مشکل اساسی در این حوزه داریم: ساماندهی و سازماندهی هنرمندان و تولیدکنندگان، بازاریابی داخلی و صادرات. بسیاری از تولیدکنندگان از فروش محصولات خود سودی نمی‌برند. شعار ما این است که هر خانه یک صنایع‌دستی و خراسان رضوی در ایجاد نخستین مرکز عرضه صنایع‌دستی پیش‌قدم خواهد بود.

سند محوطه جهانی هگمتانه به‌نام دولت ثبت شد

سند محوطه جهانی هگمتانه به‌نام دولت ثبت شد

سند تک‌برگ عرصه و اعیان سایت جهانی هگمتانه با وسعتی بالغ بر ۳۰ هکتار در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به استان همدان به صورت رسمی به استاندار همدان واگذار شد.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای با اهدای سند تک‌برگی و تجمیعی مجموعه جهانی هگمتانه به حمید ملانوری، استاندار همدان، نقطه عطفی در فرآیند حقوقی تثبیت مالکیت دولت بر یکی از مهم‌ترین سایت‌های باستان‌شناسی کشور را رقم زد؛ محوطه‌ای که به‌عنوان قلب تاریخی همدان، جایگاهی ویژه در حافظه فرهنگی و تمدنی ایران‌زمین دارد.

محسن معصوم‌علیزاده، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان در حاشیه این آئین با اشاره به اهمیت این رویداد گفت: پس از سال‌ها پیگیری مستمر و تدوین مدارک و مستندات لازم برای ثبت حقوقی عرصه و اعیان هگمتانه، نهایتاً این محوطه باستانی که حدود ۳۰ هکتار وسعت دارد، به صورت یکپارچه و با صدور سند شش‌دانگ دولتی تثبیت شد.

جداره‌های سی‌وسه‌پل اصفهان پاکسازی می‌شود

جداره‌های سی‌وسه‌پل اصفهان پاکسازی می‌شود

رئیس اداره فنی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان از آغاز مرحله اول عملیات پاک‌سازی جداره‌های سی‌وسه‌پل از آسیب‌های ناشی از نوشتن یادگاری خبرداد.

هادی الله یاری با اعلام این خبر گفت: همه‌ساله تمامی پل‌های تاریخی بناشده بر روی رودخانه زاینده‌رود به‌صورت دوره پایش شده و در صورت نیاز مرمت‌های اضطراری بر روی آن‌ها انجام خواهد شد.

رئیس اداره فنی و توسعه طرح‌های عمرانی میراث فرهنگی استان اصفهان ادامه داد: با توجه به بررسی‌های انجام‌شده بر روی سی‌وسه‌پل، این پل تاریخی نیازمند عملیات پاک‌سازی تشخیص داده شد و مرحله اول عملیات پاک‌سازی جداره‌های این پل تاریخی توسط مرمتگران گروه امانی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان، روز گذشته آغاز شد.

وی افزود: با توجه به اینکه این پل‌های تاریخی در تمام ساعات شبانه‌روز معبر عبور عابرین است، میانگین هر ۲ ماه یک‌بار مورد پایش قرار می‌گیرند همچنین در زمان‌هایی همچون چهارشنبه‌سوری، عید نوروز و ایام مشابه نیز به‌صورت ویژه این پل‌های تاریخی مورد پایش قرار می‌گیرند.

اصفهان، میزبان «UN Tourism» می‌شود

اصفهان، میزبان «UN Tourism» می‌شود

در جریان برگزاری سی‌وهفتمین نشست کمیسیون منطقه‌ای شرق آسیا و اقیانوسیه و شصتمین نشست کمیسیون منطقه‌ای جنوب آسیا سازمان جهانی گردشگری (CAP/CSA) که از ۲۶ تا ۲۷ فروردین‌ماه در جاکارتا، پایتخت اندونزی برگزار شد جمهوری اسلامی ایران موفق شد میزبانی دوره بعدی این اجلاس را برای شهر تاریخی اصفهان کسب کند.

هیأت اعزامی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به سرپرستی انوشیروان محسنی‌بندپی، معاون گردشگری کشور و با حضور مسلم شجاعی، مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی و سید محمدحسین حجازی، مشاور وزیر و عضو وابسته سازمان جهانی گردشگری، در نشست رسمی این کمیسیون با حضور دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، زوراب پولولیکاشویلی، شرکت کردند.

در این نشست، معاون گردشگری کشور با اعلام رسمی نامزدی ایران برای میزبانی سی‌وهشتمین دوره این رویداد، طی سخنانی بر پیشینه تاریخی، ظرفیت‌های بی‌نظیر و موقعیت ممتاز گردشگری شهر اصفهان تأکید کرد.

اصفهان میزبان دور بعدی نشست کمیسیون منطقه‌ای شرق آسیا و اقیانوسیه

در جریان برگزاری سی و هفتمین نشست کمیسیون منطقه‌ای شرق آسیا و اقیانوسیه و شصتمین نشست کمیسیون منطقه‌ای جنوب آسیا سازمان جهانی گردشگری (CAP/CSA) که از ۲۶ تا ۲۷ فروردین‌ماه در جاکارتا، پایتخت اندونزی در حال برگزاری است، جمهوری اسلامی ایران موفق شد میزبانی دوره بعدی این اجلاس را برای شهر تاریخی اصفهان کسب کند.

هیأت اعزامی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به سرپرستی انوشیروان محسنی‌بندپی، معاون گردشگری کشور و با حضور مسلم شجاعی، مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی و سید محمدحسین حجازی، مشاور وزیر و عضو وابسته سازمان جهانی گردشگری، در نشست رسمی این کمیسیون با حضور دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، زوراب پولولیکاشویلی، شرکت کردند.

در این نشست، معاون گردشگری کشور با اعلام رسمی نامزدی ایران برای میزبانی سی و هشتمین دوره این رویداد، طی سخنانی بر پیشینه تاریخی، ظرفیت‌های بی‌نظیر و موقعیت ممتاز گردشگری شهر اصفهان تأکید کرد.

همچنین ویدئویی از جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری این شهر به نمایش درآمد که مورد توجه نمایندگان کشورها قرار گرفت.

در پایان، اعضای کمیسیون متشکل از نمایندگان بیش از ۳۰ کشور، با اکثریت آرا، با میزبانی ایران موافقت و بدین‌ترتیب اصفهان به‌عنوان مقصد برگزاری نشست سال ۲۰۲۵ این نهاد بین‌المللی انتخاب شد.

پذیرش ایران در اصلی‌ترین نهاد بین‌المللی تصمیم‌ساز در حوزه گردشگری

پذیرش ایران در اصلی‌ترین نهاد بین‌المللی تصمیم‌ساز در حوزه گردشگری

این هفته انوشیروان محسنی بندپی معاون گردشگری کشور که به همراه مسلم شجاعی مدیرکل بازاریابی و تبلیغات گردشگری وزارت برای حضور در شصتمین نشست کمیسیون منطقه‌ای سازمان گردشگری ملل متحد از ۲۶ فروردین ماه تا ۲۸ ماه جاری به کشور اندونزی و شهر جاکارتا سفر کرده است، با بیان این مطلب گفت: در شصتمین نشست کمیسیون منطقه‌ای سازمان گردشگری ملل متحد که ریاست آن بر عهده زوراب پولولیکاشویلی دبیرکل سازمان گردشگری ملل متحد بوده است، درخواست تمدید عضویت جمهوری ایران در شورای اجرایی این نهاد بین‌المللی به عنوان نماینده جنوب آسیا مورد پذیرش واقع شد.

وی افزود: بر مبنای تلاش و مذاکرات انجام شده فرصت دوباره کشورمان برای حضور در اصلی‌ترین نهاد تصمیم‌ساز گردشگری در عرصه بین‌الملل مهیا شد و ایران توانست به همراه کشور هندوستان برای یک دوره ۴ ساله از امتیازهای متعدد این عضویت در راستای توسعه صنعت گردشگری کشورمان بهره‌مند شود.

محسنی بندپی در ادامه با اشاره به اینکه سازمان گردشگری ملل متحد، بزرگترین نهاد بین‌المللی در حوزه گردشگری است، یادآور شد: توسعه گردشگری متأثر از روابط بین‌المللی و تعامل مثبت با سایر کشورهاست و برنامه‌ریزی در این ارتباط نیازمند داشتن اطلاعات کافی و به‌روز از وضعیت موجود گردشگری در دنیا خواهد بود.

پیرو دستاورد مذکور که به همت دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی معاونت گردشگری محقق شده است، جمهوری اسلامی ایران توانسته است طی ۱۰ سال گذشته به صورت مستمر از امکان عضویت و حمایت‌های شورای اجرایی UN Tourism به عنوان بدنه تصمیم‌گیر و یکی از ارکان مهم و تصمیم‌ساز سازمان ملل متحد برخوردار شود.

بازدید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی روز جمعه رایگان است

بازدید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی روز جمعه رایگان است

همزمان با روز جمعه ۲۹ فرودین‌ماه «روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی»، بازدید از تمام بناها، محوطه‌ها، پایگاه‌ها و موزه‌های وابسته به وزارت میراث فرهنگی در سراسر کشور رایگان است. در این روز، برنامه «نادیده‌های تاریخی» با موضوع بازدید از آثار تاریخی که در شرایط عمومی امکان بازدید ندارند، برگزار می‌شود.

شعار امسال روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی «بحران‌ها و منازعات از دریچه منشور ونیز» است. بنابراین ایکوموس به کشورها توصیه کرده که در این باره برنامه‌های خود را ارائه دهد.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *