به گزارش میراث آریا، این قالیچه اواخر قرن ۱۳ هجری شمسی در کرمان بافته شده و با نخ و پشم حدود۹۰ رج با ابعاد  ۲۳۷ در ۱۵۷ سانتی متر مربع وجوه عرفانی، تعلیمی، اخلاقی و روایی دارد و در کاخ موزه اختصاصی نیاوران در معرض نمایش عموم قرار گرفته است.

بنا بر این گزارش، خلّاقانه‌ترین بخش از طراحیِ این قالیچه، تأکیدی بر زُنّار است که دختر ترسا هم در تصویر زمینه و هم در تعدادی از تصاویر حاشیه بر کمر خود بسته است. «زُنّار»، شال یا کمربند مسیحیایی بوده است که در سرزمین مسلمانان و به امر آنان بر کمر می‌بسته‌اند تا از غیرمسلمان متمایز شوند. در این قالیچه، زُنّارِ دخترِ ترسا، مزیّن است به نقشِ مشهور بُته که هم مشهورترین نقشِ پتّه‌ها و هم قالی‌های این منطقه است.

یادآور می شود داستان شیخ صنعان و دختر ترسا از مشهورترین داستان‌های ادبی ایران است که عطار، شاعر پُرآوازه ایران، آن را روایت می‌کند. این داستان در ۱۰۰ سال گذشته، بارها مورد توجه هنرمندان فرش کرمان بوده است و نمونه‌های متعددی ازآن را بافته‌اند، به نحوی که گروهی مستقل از قالیچه‌های تصویری کرمان به این طرح اختصاص یافته است.

علاقه‌مندان به هنرهای سنتی می‌توانند همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۸ از این قالیچه ارزشمند در کاخ موزه اختصاصی نیاوران بازدید کنند.

انتهای پیام/

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *