به‌گزارش میراث‌آریا، این مجسمه توسط مؤسسه باستان‌شناسی وابسته به آکادمی علوم اجتماعی و سازمان ملی حفاظت از میراث فرهنگی این کشور، طی مطالعات میدانی در محوطه‌های تاریخی کشف شده است.

در گزارش منتشر شده آمده است که این اثر، در کنار مجموعه‌ای از اشیای تاریخی دیگر، طی کاوش‌هایی که در منطقه انجام شد، از دل خاک بیرون آمده و به نظر می‌رسد متعلق به سال‌های آغازین پادشاهی گوریو (۹۱۸ تا ۱۳۹۲ میلادی) باشد.

پادشاهی گوریو یکی از سلسله‌های تاریخی کره بود که در سال ۹۱۸ میلادی پایه‌گذاری شد و تا سال ۱۳۹۲ بر شبه‌جزیره کره فرمانروایی کرد. این دوران که پایتخت آن در کائسونگ امروزی قرار داشت، به‌عنوان یکی از دوره‌های شکوفایی تجارت، صنعت، هنر و فرهنگ شناخته می‌شود و به‌ویژه از منظر آیین بودایی، عصر طلایی این دین به شمار می‌رود.

مجسمه کشف‌ شده که ۱.۷ متر ارتفاع دارد، چهره‌ی آمیتابه را به تصویر می‌کشد که یکی از اصلی‌ترین بوداها در آیین بودای مهیانه و شخصیتی بسیار ارجمند در سنت‌های بودایی شرق آسیا به شمار می‌رود.

در سنت تصویری آیین بودایی، آمیتابه اغلب در کنار دو بودای دیگر دیده می‌شود: آوالوکیتشواره در سمت راست و مهاستهمه‌پراپته در سمت چپ، که این سه‌گانه را تحت عنوان تریاد آمیتابه می‌شناسند. این سنت هنری احتمالا ریشه در منطقه گندهاره داشته و بعدها در چین، ژاپن و کره به اوج خود رسیده است.

Amitabha Triad | Cleveland Museum of Art

تحلیل‌های صورت‌ گرفته از حالت دست‌ها و سایر ویژگی‌های تصویری مجسمه، شناسایی آن به‌عنوان آمیتابه را تایید کرد. همچنین بررسی قطعات سفال و کاشی‌های اطراف محل کشف، نشان داد که این قطعات نیز متعلق به قرن دهم میلادی و دوران آغازین حکومت گوریو هستند.

انتهای پیام/

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *