علی اسکینی تاکید کرد: قیمت محصولات ایرانی به‌واسطه تحریم، در بازارهای منطقه‌ای و جهانی کم‌تر از قیمت‌های دیگر کشورها و رقبا است. قیمت بسیاری از محصولات صنایع مانند فولاد، پتروشیمی و پالایشی به‌واسطه تحریم‌ها پایین‌تر از قیمت‌های جهانی است. هم‌چنین، به‌واسطه تحریم‌ها، با محدودیت بازارهای صادراتی مواجه‌ایم که انتظار داریم بعد از توافقات و به‌تدریج این مسائل حل شوند.

او با اشاره به این‌که با توافق، تولید و تجارت بهبود پیدا خواهد کرد، نرخ تورم مهار شده و رشد اقتصادی رخ خواهد داد، گفت: رشد تولید و تجارت و بهبود کلی وضعیت اقتصادی اثرات مثبتی بر بازار سرمایه خواهد گذاشت و بسیاری از مسائل امروز مانند ناترازی‌های مالی و انرژی در صنایع مختلف کاهش خواهند یافت.

او پیش‌بینی کرد: در صورت تحقق توافق و گشایش‌های بین‌المللی، می‌توانیم شاهد افزایش تولید و تجارت، افزایش نسبت قیمت به درآمد (P/E) بازار و کاهش نرخ بازده بدون ریسک باشیم و در نهایت شاهد توسعه بازار سرمایه خواهیم بود.

مدیر سرمایه‌گذاری تأمین سرمایه نوین تأکید کرد: بسیاری از ناملایماتی که اخیراً بر بازار سرمایه رفته، مانند افزایش قیمت خوراک پتروشیمی‌ها، تغییر فرمول قیمت محصولات پالایشی و حذف معافیت‌های مالیاتی، ناشی از کمبودها و ناترازی‌های مالی و انرژی بوده که انتظار داریم با گشایش‌های بین‌المللی کاهش یابد.

صنعت خودرو بعد از توافق

اسکینی در پاسخ به این پرسش که کدام‌یک از صنایع بیشتر تحت تأثیر توافقات قرار خواهند گرفت، گفت: به‌صورت سنتی، صنایع خودروسازی و بانک بیش‌ترین اقبال و وزن را به مذاکرات و توافق احتمالی داده‌اند.

او افزود: اگر توافق صورت بگیرد، در صنعت خودرو کاهش هزینه واردات را شاهد خواهیم بود و براساس اظهارنظر معاون مالی یکی از خودروسازان، هزینه‌های تولید در این صنعت حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت.

او ادامه داد: در فضای تجارت آزاد هم، همکاری با برندهای خارجی و معتبر افزایش خواهد یافت. حتی در صورت یک توافق جامع، امکان صادرات با کیفیت بهتر را نیز خواهیم داشت.

تاثیر گشایش‌های بین‌المللی بر صنعت بانکی

اسکینی در مورد تأثیرات صنعت بانک از رفع تحریم‌ها، تاکید کرد: تسهیل نقل و انتقالات بین‌المللی، افزایش حجم عملیات، تسریع در عملیات‌های بانکی و کاهش ریسک‌های مالی به همراه جذب سرمایه‌های خارجی را خواهیم داشت. هم‌چنین، امکان بازگشت منابع ارزی بانک‌ها که به‌خاطر تحریم‌ها بلوکه شده‌اند، فراهم خواهد شد.

مدیر سرمایه‌گذاری تأمین سرمایه نوین در مورد تأثیرات رفع تحریم‌ها بر صنایع فولادی و پتروشیمی توضیح داد: در حالی که این تفکر وجود دارد که صنایع کامودیتی‌محور به‌واسطه افزایش نرخ دلار بالا می‌روند، اما به دلیل فضای تنگ رقابت در بازارهای بین‌المللی، این شرکت‌ها تن به ارزان‌فروشی می‌دهند و از این منظر از تحریم‌ها آسیب می‌بینند.

او ادامه داد: شرکت‌های ایرانی مجبورند با قراردادهای نقدی، با پیش‌پرداخت و در دوره‌های کوتاه‌مدت و با استفاده از تخفیف‌های زیاد، بازار خود را حفظ کنند. این در حالی است که رقبا با قراردادهای بلندمدت و در قالب ال‌سی صادرات می‌کنند.

تنوع بازارهای صادراتی

مدیر سرمایه‌گذاری تأمین سرمایه نوین اعلام کرد: ما امروز مجبور به انتخاب‌های محدود برای صادرات هستیم که هم بازارهای سختی هستند و این مساله هم هزینه‌های حمل‌و تجاری زیادی را به ما تحمیل می‌کنند. با رفع تحریم‌ها می‌توان انتظار داشت که کالاهای ایرانی با هزینه‌های حمل کم‌تر به بازارهای بهتری، چون اروپا، راه پیدا کنند و صادر شوند.

اسکینی در مورد تأثیرپذیری صنایع ریالی از رفع تحریم‌ها گفت: به‌واسطه رونق اقتصادی و توسعه ساخت‌وساز، صنایعی مانند سیمان نیز تحت تأثیر قرار خواهند گرفت و به‌خاطر افزایش پروژه‌های عمرانی، از نظر مقدار افزایش فروش خواهند داشت و ناترازی‌هایی که امروز تولیدکنندگان تحت تأثیر آن هستند، حل خواهد شد.

او افزود: از دیدگاه کلی، توافق بین‌المللی اثرات مثبتی بر اقتصاد کلان و بازار سهام خواهد داشت. در صورت توافق، جذب سرمایه‌گذار خارجی افزایش و هزینه مبادلات کاهش خواهد یافت و به دنبال این روند، متغیرهای اقتصادی و پولی بانکی بهبود خواهند یافت.

کانال تلگرام گسترش نیوز

اینستاگرم گسترش نیوز


منبع:

سنانیوز



کدخبر:
350581

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *