قیمت دلار و قیمت گل  شاید در ظاهر ۲ موضوع جدا از هم به نظر بیایند اما در واقع ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. تغییرات قیمت دلار به عنوان یک شاخص مهم اقتصادی همواره قادر است تأثیر زیادی بر قیمت کالاهای وارداتی و  به ویژه گل‌ های وارداتی داشته باشد. بسیاری از گل‌ها، مخصوصا در گروه گل‌ های لوکس یا خاص، از کشورهای دیگر وارد می‌شوند و بنابراین تغییرات نرخ ارز می‌ تواند باعث تغییر قیمت این محصولات در بازار داخل کشور شود. از طرفی، افزایش یا کاهش قیمت دلار می‌تواند بر هزینه‌ های تولید داخلی و حتی تقاضا برای گل‌ های داخلی تأثیر بگذارد. در چنین شرایطی، کاهش ارزش پول ملی و افزایش هزینه‌های واردات می‌ تواند باعث افزایش قیمت گل در بازار شود.

در همین راستا خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز در گفتگو اکبر شاهرخی با بازرس هیئت مدیره اتحادیه گل فروش ها به بررسی عوامل موثر بر قیمت گل پرداخته است که در ادامه این گزارش می خوانیم.

اکبر-شاهرخی

وضعیت تولید گل در داخل کشور

اکبر شاهرخی، بازرس هیئت مدیره اتحادیه گل‌فروشان در گفت‌ و گو با خبرنگار گسترش نیوز گفت: با توجه به وضعیت فعلی بازار گل، امسال به دلیل نبود سرمای شدید، تولید گل‌ های گلخانه‌ ای در شرایط خوبی قرار دارد و انتظار می‌رود که تولید بهتری نسبت به سال‌ های گذشته داشته باشیم. بارندگی‌ ها تاثیر زیادی بر این نوع تولیدات ندارد، چرا که در گلخانه‌ ها آب به صورت قطره‌ای به گیاهان داده می‌ شود و این امر موجب می‌ شود که نوسانات آب و هوا اثر چندانی بر روی محصولات نداشته باشد. با این حال، در تابستان که گرمای شدید و قطعی برق بر تولیدات تأثیر می‌ گذارد، وضعیت کمی متفاوت خواهد بود.

وی افزود: اما از سمتی دیگر هر چقدر که بارندگی بیشتر باشد، برای ما بهتر است، به این دلیل که آب باران را در استخرها جمع کرده و مصرف آن را کاهش می‌ دهیم. اما از سوی دیگر، با افزایش قیمت دلار، مشکلات دیگری پیش می‌ آید. قیمت کود، سم، پلاستیک و حتی گلدان‌ هایی که برای نگهداری گل‌ ها استفاده می‌ شود، به دلیل افزایش نرخ ارز، بالا می‌ رود. همچنین افزایش قیمت کارگر نیز به مشکلات این حوزه افزوده است.

گلفروشی-گل

گل فروشی ها فقط روز مادر شلوغ می شوند

بازرس هیئت مدیره اتحادیه گل‌فروشان در ادامه خاطرنشان کرد: امسال تنها روزی که بازار گل به بالاترین قیمت خود می‌رسد، روز مادر است. در این روز، قیمت گل‌ها به اوج خود می‌رسد، به طوری که برخی شاخه‌ها حتی به قیمت‌های بالای ۱۸۰ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان می‌رسد. اما بعد از آن، قیمت‌ها به حالت عادی خود بازمی‌گردد. متأسفانه به دلیل وضعیت اقتصادی، گل به عنوان یکی از اقلام غیرضروری از سبد خرید خانوار حذف شده است و بیشتر مردم به خرید نیازهای اساسی مانند خوراک و سایر ملزومات ضروری می‌پردازند.

شاهرخی گفت: تولید گل در کشور خوب است و صادرات گل‌ های ریشه‌ ای آپارتمانی به ویژه به کشورهایی مانند عراق، ارمنستان و آذربایجان در حال انجام است. این کشورها به دلیل نوسانات ارزی، خرید گل از ایران را به صرفه می‌ بینند. با این حال، به دلیل کاهش مراسم‌ های عروسی و جشن‌ ها، تقاضا برای گل در این بخش کاهش یافته است. شبکه‌های مجازی و تغییرات در شیوه‌های مراسم‌گیری، باعث شده که بسیاری از تالارها و محل‌های برگزاری عروسی، گل‌ آرایی‌ های خود را محدود کنند و این مسئله مصرف گل را کاهش داده است.

وی در پایان به خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز تاکید کرد: با وجود این مشکلات، اعیاد و مناسبت‌ ها همچنان تأثیر اندکی بر بازار گل دارند، مگر اینکه مناسبت‌ هایی مانند ولنتاین باشد که می‌ تواند تأثیر بیشتری داشته باشد. اما در مجموع، وضعیت اقتصادی و تغییرات در شیوه زندگی مردم، موجب کاهش تقاضا برای گل در ایام عید و دیگر جشن‌ ها شده است.

کانال تلگرام گسترش نیوز



کدخبر:
346291


سارا سمیع شمس

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *