در گزارش شماره ۳۹۸۷۹۰۱ مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۶ سازمان حمایت خطاب به وزیر صمت، توزیع انواع روانکارهای موتوری در شش ماهه اول ۱۴۰۳ به میزان ۲۷۱ میلیون لیتر اعلام شده که سهم شرکت نفت بهران با ۱۲۹میلیون لیتر، به حدود نیمی از بازار کشور رسیده است.

شرکت‌های نفت سپاهان با ۱۹درصد، نفت پارس با ۱۷درصد و نفت ایرانول با ۱۶درصد، در رتبه‌های بعد قرار دارند. بررسی میزان افزایش توزیع روانکارهای موتوری نیز نشان می‌دهد شرکت نفت بهران با ۷درصد افزایش در جایگاه اول، نفت پارس با ۴درصد افزایش در جایگاه دوم، نفت ایرانول با توزیع تقریبا برابر نسبت به سال قبل در جایگاه سوم و نفت سپاهان با ۲۳ درصد کاهش، در جایگاه چهارم قرار دارند.

بر اساس صورت‌های مالی منتشرشده، این رقم در مقایسه با دوره مشابه نشان‌دهنده رشد ۳.۷۵هزار میلیاردی تومانی است. در دوره مشابه یعنی نیمه نخست ۱۴۰۲ حجم فروش شرکت نفت بهران در سطح ۳۰۱ میلیون لیتر گزارش شده بود؛ بنابراین با ثبت فروش ۳۴۰ میلیون لیتر در نیمه نخست ۱۴۰۳ شاهد رشد ۱۳درصد حجم فروش معادل ۳۸.۶میلیون لیتر هستیم.

سود ناخالص شرکت در سطح ۳.۲۴ هزار میلیارد تومان گزارش شده؛ تقریبا ۳۹۸ میلیارد تومان بالاتر از دوره مشابه! همچنین سود ناخالص دوره ۱۴۰۲ برابر با ۵.۳ همت بوده؛ بنابراین ظرف شش‌ماه نخست ۱۴۰۳ تقریبا ۶۰درصد از سود ناخالص دوره قبلی کاور شده است.

در ضمن، حاشیه سود ناخالص نیمه نخست ۱۴۰۳ نیز در سطح ۲۴درصد محاسبه شده است. سرمایه اسمی این غول روانکار ۱.۸همت است. با شناسایی ۱.۹۲ هزار میلیارد تومان سود خالص، مانده حساب سود انباشته در انتهای شهریور ۱۴۰۳ به بیش از ۲.۱۸هزار میلیارد تومان رسید؛ به عبارتی مانده حساب سود انباشته از سرمایه اسمی بیشتر شده است.

از حساب سود انباشته به عنوان منبع تامین مالی داخلی یاد می شود، چون منابع این حساب قابلیت انتقال به سرمایه اسمی و هدایت به سمت فعالیت‌های عملیاتی و سرمایه‌گذاری را دارند، بنابراین درحال‌حاضر، شرکت مستعد افزایش سرمایه از محل سود انباشته بوده تا بتواند جان تازه‌ای به ساختار مالی و موتور سودسازی شرکت تزریق کند.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *