ولئو بهعنوان برند برتر لنتترمز در جهان با توجه بهویژگیهای منحصربهفرد خودروهای برقی نکات مهمی را درباره قطعات ایمنی این خودروها مانند لنتترمز و همچنین تایرها گوشزد میکند که در ادامه آنها را با هم مرور میکنیم. حفظ و نگهداری ترمز در این مدل خودروها شامل مواردی مثل نظارت بر سایش لنتترمز و مراقبت از ترمزهای احیاکننده است.
همچنین بررسی ضخامت لنتترمز اهمیت زیادی دارد. بسیاری از خودروهای برقی دارای سنسورهای داخلی هستند که نشان میدهند لنتترمز نیازمند تعویض است. اما اگر خودرو برقی این سنسورها را نداشت، لنتهای ترمز باید بهصورت منظم بررسی شوند تا با شروع فرسودگی یا سایش بیش از حد، این قطعات تعویض شوند. بیتوجهی به لنتهای ترمز فرسوده میتواند بهکاهش اثربخشی ترمز و افزایش فشار بر سایر اجزای سیستم ترمز منجر شود.
در کنار توجه به این قطعات، چرخش منظم لاستیک و تراز چرخها در این خودروها اهمیت زیادی دارد. زیرا چرخش منظم لاستیک یکی از جنبههای حیاتی خودرو برقی است. چرخاندن لاستیکها در فواصل زمانی مشخص منجر بهتوزیع یکنواخت ساییدگی میشود؛ یعنی لاستیکها با سرعتی مشابه فرسوده میشوند. این اتفاق سبب میشود عمر لاستیک افزایش یابد و کشش و پایداری خودرو نیز بهبود پیدا کند. از سوی دیگر تراز اصولی چرخها تضمین میکند هر چهار لاستیک با یکدیگر و جاده هماهنگ هستند.
تراز مناسب از سایش ناهموار لاستیک جلوگیری میکند، راندمان سوخت را بهحداکثر میرساند و هندلینگ خودرو برقی را بهبود میبخشد.اما نکته مهم در خودروهای برقی سیستم ترمز احیاکننده است. این نوع سیستم ترمز انرژی جنبشی را به انرژی برقی تبدیل کرده و زمان توقف یا کاهش سرعت، باتری را شارژ و همچنین راندمان خودرو را تقویت میکند؛ اما با خودروهای مجهز به موتور درونسوز متفاوت است و تعمیرات و نگهداری مخصوص بهخود را دارد. چراکه در این نوع خودروها کاهش سرعت با موتور برقی انجام میشود؛ بنابراین تقاضا برای لنتترمزهای معمولی کمتر میشود.
در صورت عدم استفاده طولانیمدت، دیسکها نیز دچار خوردگی میشوند. تولیدکنندگان دیسک بههمراه خودروسازها تلاش میکنند پوشش جدیدی برای حل این مشکل طراحی و تولید کنند. دیسک و لنتترمز خودروهای برقی درمقایسه با مدلهای برخوردار از موتور درونسوز، کمتر دچار خوردگی میشود؛ البته این موضوع به آن معنی نیست که آنها از سایش و خوردگی در امان هستند. بنابراین ضخامت دیسک و لنت باید بهطور منظم مانند خودروهای معمولی بررسی شود و اگر کمتر از حداقل ضخامت تعیینشده توسط سازنده باشند، تعویض شوند.
همچنین بهدلیل اینکه سیستم ترمز در خودروهای برقی از نوع احیاشونده است، روغنترمز در این نوع خودروها نقش پررنگ و مهمی دارد. موتور برقی زمان ترمز گرفتن در جهت مخالف میچرخد و مانند یک ژنراتور عمل میکند و زمان بازیافت انرژی ترمز از خود سیستم ترمز کمتر استفاده میشود؛ بنابراین تحت فشار کمتری قرار میگیرد. در نتیجه روغنترمز باید دوام بیشتری داشته باشد.
درسایه پیشرفتهای روزافزون، تکنسینها نیز باید با فناوری جدید سازگار شوند و نیروهای متخصص در این بخش استخدام شوند؛ در غیر این صورت از تکنولوژی عقب میمانند.