کارشناسان شرکت آلمانی ADAC، براساس تحقیقات اخیرشان، استفاده از لاستیکهای زمستانی در دمای تابستان را توصیه نمیکنند.
آنها معتقدند این کار ممکن است خطر تصادف را بهمیزان قابلتوجهی افزایش دهد. رانندگی با لاستیکهای زمستانی در تابستان از نظر قانونی مشکلی ندارد؛ اما این تایرها برای دمای پایین و رانندگی در زمستان طراحی شدهاند؛ بنابراین کارآیی آنها در هوای گرم بهطور قابل توجهی افت میکند.
ADAC توصیه میکند برای اطمینان از ایمنی و رانندگی راحت، در زمان مناسب بهسراغ تایرهای تابستانی بروید. با این حال، برای حفظ پایداری، کسانی که هنوز میخواهند با تایرهای زمستانی بهرانندگی ادامه دهند، باید این کار را تنها تا اواخر بهار انجام دهند و نکات زیر را در نظر بگیرند.
استفاده از لاستیکهای زمستانی تا اواخر بهار مشکل خاصی ایجاد نمیکند؛ دما هنوز مداوم بالا نیست؛ اما اواسط تابستان، تایرهای زمستانی بهدلیل دمای بالای آسفالت خطراتی برای ایمنی سرنشینان ایجاد میکنند. بهطور خاص، لاستیکهای زمستانی با عمق آج تقریبا کامل (بیش از 4 تا 5 میلیمتر) نباید تحت هیچ شرایطی در تابستان استفاده شوند، بلکه باید برای زمستان بعدی ذخیره شوند.
بهگفته ADAC، تایرهایی با عمق آج کاهشیافته ممکن است معایب کمتری داشته باشند؛ اما عمق آج نباید کمتر از 3 میلیمتر باشد؛ درغیر این صورت احتمال سرخوردن خودرو در مناطق خیس افزایش مییابد.
تایرهای زمستانی هنگام رانندگی در سرعتهای بالا یا روی آسفالت داغ خطرناک هستند. سرعت بالا میتواند سبب گرم شدن بیش از حد تایر و افت شدید عملکرد آن شود. استفاده از لاستیکهای زمستانی در تابستان، بهویژه زمانی که ظرفیت خودرو بهلحاظ تعداد سرنشین کامل باشد، بسیار خطرناک است.
درواقع دمای بالا و بار سنگین منجر بهافزایش دمای لاستیک و کاهش چسبندگی آن میشود. ADAC سه مدل مختلف تایر زمستانی با عمق آجهای متفاوت را در شرایط تابستان آزمایش و سپس آنها را با تایرهای تابستانی مقایسه کرد.
نتایج نگرانکننده بود: در جادههای خشک، مسافت ترمز از سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت با لاستیکهای زمستانی بهطور قابل توجهی بیشتر بود. خودرو با تایرهای تابستانی قبل از برخورد با مانع متوقف شد؛ درحالی که با لاستیکهای زمستانی هنگام برخورد با مانع هنوز با سرعت حدود ۳۷ کیلومتربرساعت حرکت میکرد.