بنا بر آمار منتشرشده از سوی سازمان بینالمللی تولیدکنندگان وسایل نقلیه موتوری، از میان خودروهای انرژی نوین، خودروهای تمامبرقی (BEV) با سهم ۶۰ درصدی جایگاه نخست را داشتند؛ درحالی که خودروهای هیبرید قابلشارژ (Plug-in Hybrid) سهم ۴۰ درصدی را بهخود اختصاص دادند.
در بخش تولید خودروهای انرژی نوین نیز چین با رشد ۳۴.۴ درصدی به ۱۲.۹ میلیون دستگاه رسید و جایگاه نخست را از آنِ خود کرد.
این تیراژ تاکیدی بر پیشگامی یک دههای چین در تولید خودروهای انرژی نوین است. در بخش خودروهای انرژی نوین، صادرات چین به ۱.۳ میلیوندستگاه رسید که شامل ۹۸۷ هزار دستگاه خودرو تمامبرقی بود. البته این رقم ۱۰ درصد کاهش را نسبت به سال گذشته نشان میدهد که علت آن تغییر شرایط بازار در اروپا و محدودیتهای تجاری اعمالشده از سوی آمریکا، کانادا و اتحادیهاروپا بوده است.
علاوهبر آخرین آمار سازمان بینالمللی تولیدکنندگان وسایل نقلیه موتوری که مربوط بهسال ۲۰۲۳ است، طبق آمار ارائهشده توسط انجمن خودروسازان چین (CAAM) برای سال ۲۰۲۴، بازار خودرو این کشور از لحاظ تولید و فروش گسترش چشمگیری داشته است.
در این سال، مجموع تولید خودرو در چین به ۳۱.۳ میلیوندستگاه رسید که نسبت به سال قبل رشدی ۳.۷ درصدی را نشان میدهد. همچنین تعداد خودروهای جدید فروختهشده در بازار داخلی چین با افزایش ۴.۵ درصدی به ۳۱.۴۴ میلیون دستگاه رسید. در سال ۲۰۲۴، سهم خودروسازان چینی در بازار داخلی ۶۵ درصد بود که نشاندهنده تسلط بیشتر برندهای داخلی بر بازار است.
چین همچنین در سال ۲۰۲۳ و همچنین ۲۰۲۴ بزرگترین صادرکننده خودرو در جهان بوده است؛ صادرات خودروهای چینی در سال گذشته میلادی با رشد ۱۹.۳ درصدی به ۵.۸۶ میلیوندستگاه افزایش یافت که از این تعداد، ۴.۹۶ میلیوندستگاه خودروهای سواری بودند و رشد ۱۹.۷درصدی را تجربه کردند. همچنین، صادرات خودروهای تجاری از چین با افزایش ۱۷.۵ درصدی به ۹۰۰ هزار دستگاه رسید.
در سال ۲۰۲۴، برندهای چری با یک میلیون و 140 هزار دستگاه، سایک با ۹۲۹ هزار دستگاه، چانگان با ۵۳۶ هزار دستگاه، جیلی با ۵۳۲ هزار دستگاه، گریتوال با ۴۵۳ هزار دستگاه، بیوایدی با ۴۳۳ هزار دستگاه، بایک با ۲۷۴ هزار دستگاه، تسلا (تولید چین) با ۲۶۰ هزار دستگاه، جیایسی (جک) با ۲۴۹ هزار دستگاه و دانگفنگ با ۲۴۶ هزار دستگاه، رتبههای یکم تا دهم صادرات خودرو از چین را کسب کردند.
در میان این ۱۰ برند برتر صادرکننده چینی، از نظر نرخ رشد، BYD با صادرات ۴۳۳ هزار دستگاه خودرو، افزایش ۷۱.۸ درصد نسبت بهسال گذشته داشته است. چانگان با صادرات ۵۳۶ هزار دستگاه خودرو، افزایش ۴۹.۶ درصد نسبت بهسال گذشته داشته و JAC با صادرات ۲۴۹ هزار دستگاه خودرو، افزایش ۴۶.۷ درصدی نسبت بهسال گذشته داشته است.
شو هایدونگ، معاون دبیرکل اجرایی CAAM در خصوص عملکرد سال ۲۰۲۵ خودروسازان چینی پیشبینی کرده است که روند رشد ادامه داشته باشد و تولید و فروش سالانه خودرو به ۳۲.۹ میلیوندستگاه برسد که افزایش ۴.۷ درصدی نسبت بهسال گذشته خواهد داشت.
تولید و فروش خودروهای سواری نیز به ۲۸.۹میلیوندستگاه خواهد رسید که افزایش ۴.۹ درصدی نسبت بهسال گذشته خواهد داشت. همچنین فروش خودروهای تجاری به ۴ میلیوندستگاه خواهد رسید که افزایش ۳.۳ درصدی نسبت به سال گذشته را رقم خواهد زد.
در همین حال، فروش خودروهای انرژی نو به ۱۶ میلیوندستگاه خواهد رسید که ضمن ثبت افزایش ۲۴.۴ درصدی نسبت بهسال گذشته، حجم صادرات این خودروها به ۶.۲ میلیوندستگاه خواهد رسید که افزایش ۵.۸ درصدی نسبت بهسال گذشته را نشان خواهد داد.