بر این اساس قبل از انقلاب خودروهای اختصاص‌داده‌شده به‌ناوگان پلیس راهنمایی‌ورانندگی (از دهه ١٣٢٠ تا سال ١٣٥٧) شامل مرسدس‌بنز ١٧٠، مرسدس‌بنز ١٨٠، مدل‌های مختلف W۱۱۵ مرسدس‌بنز، شورولت ایران و بیوک ایران بود و بعد از انقلاب، خودروهای به‌کار گرفته‌شده در این ناوگان با مرسدس‌های ١٩٠ یا همان اتاق w۲۰۱ معروف جایگزین شدند.

در دهه ۷۰ شمسی خودرو میتسوبیشی پاجرو نیز به‌ناوگان پلیس راه اضافه شد و در دهه ۸۰ هم یک نوسازی عظیم در ناوگان پلیس صورت گرفت. مرسدس‌های C۲۴۰ برای پلیس انتظامی و پلیس راهور و مرسدس‌های E۲۸۰ با پرستیژ تمام برای پلیس راه انتخاب شد که هنوز تعداد قابل ملاحظه‌ای از آن‌ها در خدمت پلیس راه هستند.

در سال‌های پایانی دهه ۸۰ شمسی و ابتدای دهه ۹۰ خودروهای نیسان ماکسیما، نیسان تینا، رونیز و سرانزا هم وارد ناوگان پلیس شدند و درنهایت خودرو رنو مگان نیز به‌این فهرست افزوده شد.

با ممنوعیت واردات خودرو در سال ١٣٩٧ و همچنین رشد قیمت چشمگیر انواع خودرو، خودروهای به‌کار گرفته‌شده در ناوگان پلیس راهور و به‌خصوص پلیس راه نوسازی چندانی نشدند و تنها تعداد بسیار محدودی تویوتا فورچونر به پلیس راه تحویل داده شد.

با توجه به‌اهمیت استفاده پلیس راه از خودروهای به‌روز، قدرتمند و پر شتاب و با دوام بالا برای تردد در جاده‌های کشور، در تمام شرایط جوی و همچنین مستهلک شدن کاروان فعلی خودروهای پلیس راه که عموما متشکل از نیسان ماکسیما، نیسان تینا و تعداد محدودی مرسدس‌بنز باقیمانده در خدمت E۲۸۰ اتاق ۲۱۱ هستند، این نیرو از چندی پیش به‌دنبال جایگزینی یک مدل خودرو پرقدرت و بادوام و مناسب با مدل‌های موجود برای ترددهای هر روزه و ماموریت‌های طولانی در جاده‌های کشور بوده است.

به این ترتیب طی مذاکرات صورت‌گرفته با شرکت ایران‌روور و شرکت زیرمجموعه آن یعنی پارس ساتر هوشمند (عرضه‌کننده خودروهای اشکودا) پلیس راهور، خودرو اشکودا ساپرپ، سدان با دوام و قدرتمند عرضه‌شده توسط پارس ساتر را به‌عنوان خودرو جدید پلیس راه انتخاب کرده است .

لازم به‌ذکر است خودروهای معروف برند اشکودا یعنی ساپرپ و اکتاویا در بسیاری از کشورهای اروپایی به‌عنوان خودرو پلیس انتخاب شده‌اند و به‌عنوان خودرو سازمانی اصلی پلیس بسیاری از کشورهای اروپایی از شمال اروپا (کشورهای اسکاندیناوی) تا شرق اروپا و همچنین کشورهای اروپای مرکزی ایفای نقش می‌کنند. با این توضیحات به‌بررسی مشخصات فنی اشکودا ساپرپ عرضه‌شده توسط پارس ساتر هوشمند می‌پردازیم .

اشکودا ساپرپ درواقع برادر دوقلو فولکس‌واگن پاسات است که از پلت‌فرم و زیرساخت کاملا یکسانی با پاسات بهره می‌برد. اشکودا درواقع ساخته شعبه چک فولکس‌واگن است که خودروهای آن به‌خاطر دوام بالا و همچنین استحکام و کیفیت ساخت مطلوب در برابر بهای پرداختی زبانزد هستند.

ساپرب یک سدان سایز متوسط رو به‌بزرگ است که در سگمنت D قرار می‌گیرد. این خودرو در کنار دوام بسیار خوب از بالاترین سطح ایمنی فعال و غیر فعال برخوردار است.

پیشرانه اشکودا ساپرپ یک موتور ١٤٠٠ سی‌سی توربوشارژ با تزریق مستقیم است که قدرتی معادل ١٥٠ اسب‌بخار و گشتاور ٢٥٠ نیوتون‌متر را عرضه می‌کند. این خودرو از نوع دیفرانسیل‌جلو و دارای گیربکس هفت‌سرعته دو کلاچه است و مصرف سوخت ترکیبی آن تنها ٥.٩ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.

پارس ساتر هوشمند در نمایشگاه خودرو تهران یک دستگاه از نمونه اشکودا ساپرپ‌هایی را که تحویل پلیس راهور خواهند شد، به‌نمایش در آورده بود که مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت. قطعا این خودرو یکی از مناسب‌ترین انتخاب‌ها برای پلیس راهور و پلیس راه است و می‌تواند جایگزین شایسته‌ای برای خودروهای قبلی این ناوگان مانند نیسان ماکسیما و تینا باشد.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *