همچنین این خودرو را میتوان عضو خانواده پرفروش و محبوب رنو در اروپا نامید. با توجه به اینکه این روزها بازار اسیوویها و کراساوورها حسابی داغ است، این خودروساز فرانسوی نیز درصدد گسترش سبد محصولات اسیووی خود است.
اواخر سال ۲۰۲۱ میلادی بود که همزمان با آغاز بهکار موتورشوی مونیخ، کمپانی رنو از عضو جدید خانوادهاش یعنی مگان کراساوور با نام ایتک رونمایی کرد. ایتک نخستین کراساوور برقی در خانواده مگان محسوب میشود که بر اساس زبان جدید طراحی این کمپانی فرانسوی و روی پلتفرم تازه توسعه یافته CMF-EV ساخته شده است.
نکته جالب توجه اینکه پلتفرم و بخش فنی مگان ایتک با نیسان آریا (نخستین کراساوور تمامالکتریکی نیسان) یکسان است. بهلحاظ ابعادی، طول کلی این خودرو برابر با ۴ متر و ۲۱ سانتیمتر و فاصله دو محور آن ۲ متر و ۷ سانتیمتر اعلام شده است.
استایل کلی مگان ایتک، معرف خطمشی جدید طراحی رنو بوده که با تاکید بر بهبود هرچه بیشتر آیرودینامیک خودرو تعریف شده است.
استفاده از دستگیرههای مخفی درها و بهحداقل رساندن فاصله یا درز مابین قطعات در این خودرو کاملا مشهود است. طراحی بدنه خودرو در عین پویایی، ساده و بهدور از اغراق است و طراحان رنو توانستهاند این سادگی مدشده در استایل خودروهای برقی امروزی را با بهکارگیری ترکیبی منطقی از خطوط آشکار زیر درها، روی درِ موتور، سپر جلو و عقب و گرافیکهای چراغهای جلو و عقب، جذاب جلوه دهند.
نکته دیگر در طراحی مگان ایتک، زاویه بیشتر ستون C و کمانی بودن سقف است که حس کوپهمانندی بهاستایل این خودرو میبخشد. چراغهای پیوسته در عقب نیز کمی سبک طراحی کیا در کراساوور کامپکت آن یعنی اسپورتیج و سبک طراحی چراغهای جگوار E-Pace را نشان میدهند که طراحان رنو ناگزیر با این نوع طراحی، جذابیت بیشتری بهاین نما دادهاند.
از سوی دیگر طراحان کمپانی رنو در فرمپردازی و استایل فضای کابین و داشبورد، همچنان بر رعایت سادگی و درعین حال ایجاد نمایی مدرن تاکید داشتهاند. با این حال شاهد طراحی فضای داخلی جذابتر از محصولات دیگر کمپانی رنو هستیم.
در کابین این خودرو شاهد استفاده از یک نمایشگر عظیم دوگانه L شکل با ترکیبی از دو صفحه لمسی ۱۲.۳ اینچی برای کلاستر (مجموعه پشت آمپر) و ۱۲ اینچی برای کنسول میانی هستیم.
همچنین بهکارگیری مواد قابل بازیافت در تریم پارچه و چرم داخلی و پلاستیک نیمه پایینی داشبورد (که چندان در دید مستقیم نیست) سبب شده است مگان ایتک بهرکورد ۹۵درصدی مواد بازیافتی استفادهشده در داخل کابین دست یابد.
همچنین میتوان دو نمایشگر ۱۲ و ۹ اینچی برای کنسول میانی این خودرو سفارش داد. طراحی غیرمتقارن دریچههای سیستم تهویهمطبوع (دریچههای عمودی برای راننده و دریچههای افقی برای سرنشین جلو) با دکوراتیو چوب یا کروم بلکپکیج، جلوه زیباتری بهکابین مگان ایتک میدهند.
همچنین برای دلنشین شدن فضای داخلی، از سقف سانروف پانورامیک و نورپردازی LEDهای نواری استفاده شده است. کمپانی رنو برای کراساوور برقی جدیدش از یک پیشرانه الکتریکی استفاده کرده است. این موتور الکتریکی پرتوان در محور جلو خودرو استفاده شده که مشابه نیسان آریا است.
این موتور الکتریکی با دو قدرت و گشتاور مختلف، نیروی لازم را برای حرکت این خودرو تامین میکند. یکی از نسخههای مگان ایتک ۱۳۰ اسببخار قدرت و ۲۵۰ نیوتونمتر گشتاور تولید میکند.
نسخه دیگر که نسخه قدرتمند مگان ایتک محسوب میشود، ۲۱۸ اسببخار قدرت و ۳۰۰ نیوتونمتر گشتاور بهارمغان میآورد. نسخه قدرتمند این خودرو میتواند ظرف ۷.۴ ثانیه از حالت سکون بهسرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت دست یابد.
منبع تغذیه هر دو مدل، باتریهای لیتیوم-یونی نسل جدیدی است که ساخت کمپانی الجی است. یکی از نسخهها، باتری ۴۰ کیلووات-ساعتی با برد ۳۰۰ کیلومتر دارد و در نسخه دیگر باتری ۶۰ کیلووات-ساعتی با برد ۴۷۰ کیلومتر ارائه خواهد شد.