بر این اساس سایپا، ایرانخودرو، پارسخودرو، بهمن، گسترش سرمایهگذاریایرانخودرو، زامیاد، کرمانخودرو و بهمندیزل مثبت و در مقابل نمادهای سایپادیزل و ایرانخودرودیزل منفی شدند.
همچنین روز دوشنبه در گروه خودرویی طی ۵۲هزار نوبت معاملاتی ۱.۹میلیارد سهم به ارزش ۷۹۲میلیارد تومان معامله شد که نسبت به روز یکشنبه با رشد روبهرو بود. همچنین ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز دوشنبه بالغبر ۲۹۶ هزار میلیارد تومان شد. به نظر میرسد با محوریت واگذاری سهام تودلی خودروسازان، نمادهای بزرگ بازار سهام در مسیر رشد قرار گرفتهاند.
بورس رشد کرد
روز شنبه و در معاملات بازار سهام شاخصکل بورس با رشد ۹.۳۴۳ واحدی در محدوده ۲میلیون و ۸۶۶ هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هموزن نیز با افزایش ۱.۸۶۱واحدی در محدوده ۹۰۲ هزار واحد ایستاد. در این بازار نیز ۳۳.۶میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۲۶.۴هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص فرابورس نیز با رشد ۹۲واحدی در محدوده ۲۶هزار واحد قرار گرفت.
در فرابورس هم ۱۶.۱میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۱۳.۲هزار میلیارد تومان دادوستد شد. کارشناسان بازار سرمایه معتقدند در شرایط فعلی ۲ سناریو برای آینده کوتاهمدت بازار قابلطرح است؛ سناریو اول به فشار روانی موجود بر شاخص ۳ میلیون واحدی اشاره دارد.
عدم ورود به این کانال در هفته جاری از نظر روانی برای تحلیلگران دور از انتظار نبود. با توجه به تجربه سرمایهگذاران و روند معاملات، مشاهده میشود برخی روزها هنوز اعتماد کافی نسبت به بازار سهام وجود ندارد و سرمایهگذاران اقدام به فروش میکنند. البته در سناریو دوم که بیشتر محتمل است، به موضوع انجام اصلاح زمانی و قیمتی اشاره میشود.
البته هر روند صعودی نیاز به توقفهای بین مسیر دارد تا سدهایی برای ریزشهای ناگهانی شکل بگیرد. به نظر میرسد اصلاح فعلی به زودی پایان یابد و روند بورس بازهم متعادل شود. این درحالی است که با نزدیک شدن شاخص کل بورس به مرز روانی ۳میلیون واحدی، عرضهها در بازار شدت گرفت.
خروج شدید نقدینگی حقیقیها به همراه کاهش سرانه خرید از مهمترین اتفاقات چند روز اخیر بود که اصلاح بازار را عمیقتر کرد.
بهنظر میرسد سرمایهگذارانی که نسبت به خرید اعتباری اقدام کرده بودند، احتیاط بیشتری به خرج میدهند و این روزها فروشنده هستند. از این رو شاهد سرایت فروش آنها به سرمایهگذاران عادی هستیم.