وزارت انرژی آمریکا به‌تازگی از نمونه اولیه کامیونی با سوخت هیدروژنی رونمایی کرده تا نشان دهد کامیون‌هایی با سوخت پاک چقدر بادوام هستند.

به گزارش نیو اطلس، این کامیون را که H2Rescue نام دارد، شرکت Cummins Accelera در همکاری با وزارت دفاع و دفتر فناوری‌های هیدروژن و سلول سوختی وزارت انرژی ایالات متحده ساخته است اما نکته جالب‌ اینکه H2Rescue توانسته ۲ هزار و ۹۰۶ کیلومتر را فقط با یک مخزن ۱۷۵کیلوگرمی هیدروژن طی کند.

این رکورد در گینس نیز ثبت شده است. براساس بیانیه‌ای که وزارت انرژی آمریکا منتشر کرده، کامیون H2Rescue با استفاده از موتور پیل سوختی کامینز Accelera و موتور کششی ۲۵۰کیلوواتی، ۱۷۵ کیلوگرم هیدروژن را حمل می‌کرده و درنهایت ۱۶۸ کیلوگرم آن را مصرف کرده است. در این رکوردشکنی،

کامیون H2Rescue مانند تمام وسایل نقلیه هیدروژنی رایج فقط آب از لوله اگزوز خود خارج می‌کرد و خبری از آلودگی نبود. به گفته وزارت انرژی، این کامیون با همین میزان پیمایش توانسته از ورود ۳۰۱ کیلوگرم CO2 به جو جلوگیری کند که دقیقا معادل همان مقدار کربن‌دی‌اکسیدی است که کامیونی با همین اندازه در چنین مسافتی منتشر می‌کند.

کامیون H2Rescue برای اعزام به مناطقی که به کمک‌های اضطراری نیاز دارند، طراحی شده است. یکی دیگر از مزایای جالب‌ H2Rescue این است که می‌تواند با سلول‌های سوختی خود ۲۵ کیلووات انرژی تولید کند تا برق لازم برای اجرای عملیات‌های اضطراری را برای ۷۲ ساعت تامین کند.

همچنین کامیون H2Rescue با وزن ۱۴هزار و ۹۶۹ کیلوگرم می‌تواند مواد غذایی لازم را به مناطق موردنیاز برساند. این خودرو هر ساعت ۳.۸لیتر آب از اگزوز خود خارج می‌کند که قطعا از آزادکردن دودهای آلاینده بهتر است.

به گفته وزارت انرژی آمریکا، جایگزین‌کردن کامیون H2Rescue با وسایل نقلیه سنتی در مصرف ۶ هزار و ۹۰۸ لیتر بنزین در سال صرفه‌جویی می‌کند و انتشار گازهای گلخانه‌ای را تا ۲.۸تن در سال کاهش می‌دهد. پیش از این نیز شرکت مشاوره مهندسی اتریشی m ZERO ماژول پیل سوختی Accelera را در یک سیستم قدرت 120 کیلووات ادغام کرده و نیروی مورد نیاز لوکوموتیو را تامین کردند.

این سیستم سفارشی با استانداردهای سختگیرانه وسایل نقلیه راه آهن، از جمله استاندارد اروپایی EN 61373، که الزامات تست ضربه و ارتعاش در کاربردهای راه‌آهن را مشخص می‌کند، مطابقت داشت. سیستم پیل سوختی Accelera با یک سیستم باتری لیتیومی سه تایی ترکیب شده است تا در یک سیستم قدرت هیبرید که شامل توان الکتریکی پیشرفته، فناوری ذخیره‌سازی هیدروژن داخل هواپیما، واحد کنترل خودرو و نرم‌افزار است، ادغام شود.

کار یکپارچه سازی سیستم توسط m ZERO و پروژه‌های HY2RAIL به طور مشترک انجام شد. به غیر از کامینز دایملر تراک نسل جدید کامیون‌های پیل سوختی را در نمایشگاه خودرو هانوفر ۲۰۲۴ رونمایی کرد تا شاهد آینده‌ای متفاوت در این صنعت باشیم.

موتور این کامیون در محور عقب خودرو قرار دارد. قدرت موتور برقی بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ اسب‌بخار و 3هزار نیوتون‌متر گشتاور آن است. با یک بار سوخت‌گیری کامل، می‌تواند بیش از هزار کیلومتر پیمایش داشته باشد. دو مخزن ذخیره هیدروژن دارد که هر کدام ۴۰ کیلوگرم و در مجموع ۸۰ کیلوگرم وزن دارند.

هیدروژن در دمای منفی ۲۵۰ درجه سانتیگراد در این مخازن، نگهداری می‌شود. این نسل آینده‌ی خودروها است و احتمالا در سال‌های آتی شاهد گسترش آن‌ها هستیم.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *