به گزارش خبرنگار مهر، حسین پور فرزانه رئیس سازمان هواپیمایی کشوری امروز (سه‌شنبه، ۴ دی) در نشست خبری با بیان اینکه براساس تفاهم‌نامه شیکاگو امنیت و ایمنی پروازها برای سازمان هواپیمایی کشور بسیار اهمیت دارد، گفت: «ایمن» پرواز کردن به معنای رعایت اصول سخت افزاری و نرم‌افزاری پروازی است.

وی افزود: توسعه «اقتصاد هوانوردی» از جمله اولویت‌های سازمان‌های هواپیمایی است تا بتوانیم ناوگان هوایی مورد نیاز کشور را تأمین و تهیه کنیم. اگر به هر دلیلی یک هواپیما از صنعت هوایی خارج شود، عملاً دسترسی ایران به سایر نقاط جهان یا حتی داخل کشور محدود می‌شود.

پور فرزانه بیان کرد: برخلاف عموم افراد، صنعت هوایی به هیچ عنوان صنعت لوکسی به شمار نمی‌رود، بلکه محور توسعه است.

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: برای اینکه ناوگان هوایی در کشور فعال بماند، از سوی دیگر پرواز ایمن و امنی داشته باشیم و کیفیت پرواز ارتقا یابد، باید قطعات صنعت هوایی کشور در مرکز استانداردی تعمیر شود، بنابراین اگر دسترسی به این مراکز نداشته باشیم، باید از قطعات بومی شده داخلی استفاده کنیم.

وی افزود: پیش‌از دوره تحریم‌ها ایران به مراکز تعمیر استاندارد قطعات هواپیما دسترسی داشت، اما پس از دوره تحریم‌ها با عدم دسترسی‌ها مواجه شدیم، برهمین اساس باید از توان داخلی در این صنعت استفاده کنیم.

رئیس سازمان هواپیمایی کشور تاکید کرد: از ده سال گذشته پس‌از تشدید تحریم‌ها در ایران، قطعاتی برای تعمیر به خارج از کشور ارسال می‌شد اما برگشت می‌خورد، برهمین اساس چاره‌ای جز بهره‌مندی از ظرفیت داخلی وجود نداشت.

وی بیان کرد: تحریم‌ها مردم ایران را تحریم کرده، نه دولت و صنایع را، حتی در تفاهم‌نامه شیکاگو به این مسئله که صنعت هوایی نباید دخالتی در زمینه‌های سیاسی داشته باشید، عنوان شده و به صراحت عنوان شده، که نباید هیچ‌گونه موقعیت سیاسی این صنعت را تهدید کند، زیرا صنعت هوایی ارتباط مستقیمی با حقوق بشر دارد.

ایران تا ۲۲ ژانویه به لاذقیه و دمشق پرواز ندارد

پور فرزانه تاکید کرد: اگر هم‌اکنون تحریم‌ها برداشته شود، قطعاً برای تعمیر قطعات ناوگان‌ها از شرکت سازنده خود هواپیما کمک خواهیم گرفت.

رئیس سازمان هواپیمایی کشور با بیان اینکه هم اکنون پروازها به لبنان برقرار است، گفت: ایران تا ۲۲ ژانویه به لاذقیه و دمشق پرواز ندارد

وی در خاتمه اضافه کرد: با توجه به شرایط فعلی کشور سوریه، ایران تا «۲۲ ژانویه، ۲۰۲۵» پروازی به لاذقیه و دمشق نخواهد داشت.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: در زمینه برقراری پروازهای ایران – مصر باید مسئولان ارشد دو کشور تصمیم‌گیری کنند، همچنین باید زمینه لازم برای اخذ ویزای توریستی فراهم شود.

وی بیان کرد: در دولت سیزدهم ۱۰۰ هواپیما در سه گروه هواپیماهای سنگین، بالگرد و سبک آموزشی وارد کشور شده که از این تعداد ۷۵ هواپیما سنگین بوده اما ۴۷ فروند از آنها فعال است و مابقی در قالب انبار قطعات استفاده می‌شد.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *