– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم, کاهش قدرت خرید کارگران طی سال های اخیر باعث شده است که همواره برای تأمین معاش با مشکلاتی روبرو باشند.

در سال جاری نیز عدم تعیین دستمزد مطابق با نرخ تورم از یک سو و از سوی دیگر افزایش چندباره قیمت ها باعث کاهش قدرت خرید کارگران شده است. در این شرایط حذف ارز نیمایی نیز به قول کارشناسان اقتصادی می تواند در سفره کارگران اثر منفی داشته باشد.

کارشناسان می گویند, تصمیم بانک مرکزی برای حذف ارز نیمایی و تغییر سازوکار تأمین ارز، نشان‌دهنده تغییر اساسی در سیاست‌های ارزی است، شاید این سیاست در بلندمدت به شفافیت بیشتر بازار ارز کمک کند، اما پیامدهای کوتاه‌مدت آن، به‌ویژه در شرایط تورمی و فشار بر معیشت عمومی، نیازمند بررسی دقیق و شفافیت بیشتر در اجرای آن است. از آنجایی که زندگی و شرایط مالی کارگران کاملاً بی ثبات است, کوچکترین تصمیم در زندگی آنها اثر می گذارد.

فتح‌الله بیات، رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در گفت‌وگوی اخیر خود بیان کرده است: گرانی سوخت که این روزها بر سر زبان‌ها آمده، متاسفانه در سفره و معیشت کارگران تاثیر صد‌درصدی منفی دارد. اگر تغییری در قیمت حامل‌های انرژی به وجود آید قطعاً روی کالاهای مصرفی اثر دارد.

به گزارش تسنیم, در مجموع در شرایطی که اراده ای برای حل مشکل کاهش قدرت خرید کارگران به چشم نمی خورد، موج گرانی های اخیر قدرت خرید این قشر را بیش از گذشته کاهش داده است.گرانی ها سبد معیشت کارگران را نشانه گرفته است. در حال حاضر افزایش قیمت ارز نیز تأثیر منفی بر سبد هزینه ها گذاشته است, چرا که همه اجناس تحت تأثیرارز گران شده است.

آلبرت بغزیان، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگویی در واکنش به احتمال کاهش ارز تخصیصی به کالاهای اساسی اظهار داشت: اینکه دولت تصمیم به کاهش ارز کالاهای اساسی گرفته است، هم ضد تولید است و هم سیر صعودی تورم را شکل می دهد. البته چنین تصمیماتی با توجه با تاکید دولت مبنی بر رونق تولید و مهار تورم، در تضاد با وعده های مطرح شده است. شاید گروهی که برای اصلاح ناترازی ها مسئولیت دارند، نسبت به واقعیت های موجود بی اطلاع یا حداقل کم اطلاع هستند. حتی همین الان هم شاهد پنهان سازی آمارها، احتکار و موارد دیگر هستیم تا عده ای سود بیشتری از طریق کاهش ارز کالاهای اساسی از آنِ خود کنند.

عضو اسبق هیات تجدیدنظر شورای رقابت در ادامه گفت: اینکه با کسری بودجه و شلختگی مالی مواجهیم، واقعیتی انکارناپذیر است. اما اگر از منابع کالاهای اساسی کسر کنیم صرفاً موجب کوچکتر شدن سبد غذایی اقشار فقیر جامعه می شود، این کار به هیچ وجه منطقی و توجیه پذیر نیست. در واقع هر تصمیمی که معیشت دهک های پایین جامعه را تهدید کند، تصمیمی غلط و با تبعات سنگین به شمار می رود. بنابراین از این منظر کاهش ارز کالاهای اساسی در لایحه بودجه سال آینده  موج گرانی ها را دامن می زند. البته باید توجه داشت که شرایط به هم ریخته بازار ارز با شعار اصلاح نمی شود. 

انتهای پیام/

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *