به گزارش خبرنگار مهر، نشست ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی با فعالان حوزه زیورآلات سنتی، استاندار یزد و معاون میراث فرهنگی کشور در محل استانداری یزد برگزار شد در این نشست، ساندیپ کومار داور و ارزیاب بین‌الملل از هند گفت: در بازدید از کارگاه‌های زیورآلات مشاهده کردیم نسل جوانی که هنرش از پدر به پسر رسیده و فرزندان حرفه‌ای کار پدر و پدربزرگ را ادامه می‌دهند. همچنین برای ما حضور مؤثر بانوان در این فعالیت جالب بود.

کومار گفت: در بحث زیورآلات مسئولیت مهمی داریم شورای جهانی صنایع دستی که در این زمینه هم کار می‌کند در حوزه زیورآلات ۶۵ شهر مهم دنیا را ثبت کرده و این فرصت برای یزد هست که عنوان ۶۶ را داشته باشد.

وی خطاب به مسئولان ایرانی در این نشست گفت: این یک مسئولیت جدید و عنوان جدید هست که مسئولیت و کارایی شما را بالاتر می‌برد. سوال من از شما این است که اگر فردا یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات انتخاب شد چه اتفاق خاصی می‌افتد و چه کاری را انجام خواهید داد؟ نکته خوب اینجاست که بخش دولتی حمایت خوبی از این برنامه دارد.

بابی جورماواتی داور و ارزیاب بین‌الملل اندونزی هم بیان کرد: هر چند زمان بازدید از کارگاه‌ها کوتاه بود اما تلفیق هنر برای من که وارد شهر یزد شدم جذاب بود. ثبت جهانی در تاریخ بزرگ یزد و ایران اتفاق خوبی خواهد بود.

وی گفت: ثبت جهانی شهر یزد در دو بخش اقتصاد و گردشگری تأثیر گذار است. امروز در بازار یزد خوشحالم که شاهد این اتفاق بودم که نسل‌های مختلف از پدربزرگ فرزند و فرزندان دیگر به یادگیری این هنر می‌پردازند حتی کرونا هم باعث نشده بود که دست از کار بکشند. این باعث می‌شود که نگران وضعیت زیورآلات در یزد یزد نباشیم. اگر یزد به عنوان یکی از ۶۶ شهر انتخاب شد شبکه سازی باید حفظ شود و ادامه دار باشد.

سیتی چای اسمانچات داور و ارزیاب بین‌الملل از تایلند هم گفت: ما اشتراکات فرهنگی و اقتصادی با ایران داریم در بحث آموزش طبق بازدیدی که انجام شد برای من مبرهن بود که دولت حمایت خوبی از زیورآلات به صورت رسمی و غیر رسمی و در حوزه آموزش داشته و این یک فاکتور خوبی است. چون کار با مواد شیمیایی است. باید امنیت خاص خودش را داشته باشد همچنین از استاندارهای بالاتری استفاده کرد.

وی افزود: در ارتباطات فرهنگی ایران و تایلند اتفاقات خوب می‌افتد نمایشگاه طلا و جواهرات در تایلند برگزار شده است و خیلی از ایرانی‌ها آنجا غرفه داشتند. در بحث احیا و توسعه می‌توان با هم کار کرد طراحی‌های خوبی در این حوزه وجود دارد ولی هنوز جای کار دارد و باید کارگاه‌های مختلفی برگزار شود.

ارزیابان صنایع دستی طی دو روز به بازدید از کارگاه‌های ساخت زیورآلات سنتی در یزد پرداختند تا بتوانند به شورای جهانی صنایع دستی گزارشی از وضعیت شهر یزد در این حوزه ارائه کنند. قرار است یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی ثبت شود.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *