گازوئیل و بنزین تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند و پیشرانهها نیز برای بهکارگیری این دو نوع سوخت متفاوت طراحی شدهاند. اما خوشبختانه راهکارهایی برای رفع این مشکل جدی وجود دارد که البته ارزان هم نیستند و هزینه نسبتا زیادی به مالک تحمیل میکنند.
اگر بهصورت اتفاقی گازوئیل در باک خودرو بنزینسوزتان ریختید، باید سریعا اقداماتی را انجام دهید.
اول اینکه خودرو را روشن نکنید. نکته دوم؛ تماس با مکانیک و تعمیرکار خبره نزدیک به پمپبنزین است. اگر امکان حضور مکانیک وجود نداشت، مجبور خواهید بود خودرو را با یدککش به تعمیرگاه ببرید چراکه نباید آن را استارت بزنید. از اینجا به بعد مکانیک باک سوخت را باز کرده و گازوئیل را بهطور کامل از داخل آن تخلیه میکند.
درصورتیکه پیشرانه استارت نخورده باشد داستان همینجا به پایان میرسد اما اگر خودرو را روشن کنید و خودتان راهی تعمیرگاه شوید؛ اوضاع پیچیدهتر خواهد بود. این امر میتواند باعث سرویس و تعمیر بخشهایی همچون لولههای سوخت و تعویض فیلتر سوخت شود.
همیشه هنگام مراجعه به پمپبنزین و بهویژه جایگاههای بینراهی که خودروهای سنگین نیز به آن مراجعه میکنند؛ در انتخاب نازل سوخت دقت کنید. پمپهای سوخت گازوئیل معمولا سبزرنگ هستند و نازل آنها نیز بزرگتر است.
اگر هنگام بنزین زدن متوجه بویی به غیر از بنزین شدید سریعا کار را متوقف و نازل را از باک خارج کنید. اما اگر گازوئیل وارد باک خودرو بنزینسوز شود، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟
اگر متوجه شدید سوخت را وارد باک خودرو کردهاید، نگران نشوید. راههایی برای اطمینان از سلامتی پیشرانه خودرو وجود دارد. اول اینکه پیشرانههای بنزینسوز برای عملکرد خود به روانکاری متکی هستند.
اگر گازوئیل وارد این پیشرانهها شود میتواند روی قطعات پیشرانه را پوشانده و روانکاری موردنیاز آنها را از بین ببرد. بهخاطر اینکه گازوئیل روغنیتر از بنزین است بنابراین مشکلات زیادی را به وجود میآورد. حتی مقدار کمی گازوئیل هم میتواند انژکتورهای سوخت، فیلترها و لولههای سیستم سوخترسانی خودرو بنزینسوز را مسدود کند.
هرچقدر گازوئیل بیشتری وارد پیشرانه شود و مدتزمان بیشتری را داخل آن سپری کند آسیب بیشتری به قطعات وارد خواهد شد.
استارت زدن خودرو و راندن آن قطعا موجب از کار افتادن پیشرانه و تحمیل هزینههای سنگین به مالک میشود.