ابوظبی به ‌ازگی از استراتژی دیجیتال 2025-2027 خود رونمایی کرده است که هدف آن تبدیل‌ شدن به نخستین دولت کاملاً مبتنی‌بر هوش مصنوعی در جهان تا سال 2027 است. این استراتژی شامل خودکارسازی تمامی فرایندهای دولتی و پذیرش کامل محاسبات ابری برای همه عملیات‌های دولتی است.

طبق گزارش «Entrepreneur»، دولت ابوظبی برای تحقق این هدف 13 میلیارد درهم (حدود 3 میلیارد و 600 میلیون دلار) را بین سال‌های 2025 تا 2027 هزینه خواهد کرد. این برنامه به همت «دپارتمان توانمندسازی دولت ابوظبی» (DGE) و همکاری دیگر نهادهای دولتی طراحی و پیاده‌ خواهد شد.

هدف استراتژی: ایجاد بیش از 5000 شغل و بهبود تولید ناخالص داخلی ابوظبی

این استراتژی نه‌فقط برای تحول عملیات و خدمات دولتی طراحی شده است، بلکه پیش‌بینی می‌شود بیش از 5 هزار شغل ایجاد کند و بیش از 24 میلیارد درهم به تولید ناخالص داخلی (GDP) ابوظبی بیفزاید. این برنامه با تمرکز بر کارآفرینی و حمایت از طرح‌های اماراتی‌سازی (Emiratisation) به توسعه اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی برای شهروندان اماراتی کمک خواهد کرد.

«احمد هشام الکتاب»، رئیس دپارتمان توانمندسازی دولت ابوظبی، دراین‌باره گفت: «با گنجاندن هوش مصنوعی، فناوری‌های ابری و تحلیل‌های داده‌محور در DNA دولتمان، خدمات عمومی را متحول و عملیات‌های دولتی را بهینه و رشد اقتصادی پایدار را هدایت می‌کنیم.»

در راستای این استراتژی، ابوظبی قصد دارد پلتفرم یکپارچه برنامه‌ریزی منابع سازمانی (ERP) دیجیتال راه‌اندازی کند که فرایندها را ساده و بهره‌وری و کارایی را در دولت محلی بهبود خواهد بخشید. این پلتفرم به‌طور خاص با هدف بهینه‌سازی عملیات دولتی و ایجاد زیرساخت دیجیتال مقیاس‌پذیر طراحی شده است.

AI for All: آموزش و توانمندسازی شهروندان با هوش مصنوعی

یکی از جنبه‌های برجسته این استراتژی برنامه «AI for All» است که در آن دولت ابوظبی به سرمایه‌گذاری در آموزش و توانمندسازی شهروندان در زمینه‌های مختلف کاربردهای هوش مصنوعی پرداخته است. علاوه‌براین، بیش از 200 راه‌حل مبتنی‌بر هوش مصنوعی در خدمات دولتی پیاده‌ خواهد شد که این امر ابوظبی را به مرکز جهانی نوآوری در زمینه هوش مصنوعی تبدیل می‌کند.

هم‌زمان با این تحولات، دستورالعمل‌های دیجیتال مهمی برای اطمینان از رعایت بالاترین استانداردهای امنیت سایبری نیز معرفی خواهد شد.

گام‌های مهم در راستای حکمرانی دیجیتال و نوآوری

با استراتژی دیجیتال ابوظبی، این امارت گام‌های مهمی در راستای ایجاد تحولی عظیم در حکمرانی دیجیتال و نوآوری در سطح جهانی برخواهد داشت. استفاده از هوش مصنوعی، داده‌کاوی و محاسبات ابری در تمامی فرایندهای دولتی، نه‌فقط خدمات عمومی را سریع‌تر و کارآمدتر خواهد کرد، بلکه به رشد اقتصادی و بهبود کیفیت زندگی در ابوظبی کمک می‌کند.

همچنین این استراتژی با همکاری نهادهایی مانند دانشگاه «محمد بن زاید» برای هوش مصنوعی در زمینه ارتقای مهارت‌ها، شورای تحقیقاتی فناوری پیشرفته برای توسعه مدل‌های زبان بزرگ و شرکت G42 برای ایجاد زیرساخت‌های هوش مصنوعی، ابوظبی را به قطب جهانی در حکمرانی دیجیتال و توسعه پایدار تبدیل می‌کند.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *