این هفته از ۲۲ تا ۲۷ دی ۱۴۰۳، اکوسیستم استارتاپی ایران با اخبار و اتفاق‌های گوناگونی همراه بود. در ادامه چکیده‌ای از مهمترین اخبار هفته‌ای که گذشت آمده است. این اخبار را می‌توانید به صورت صوتی (پادکست) از اینجا گوش کنید.

🔹 دیجی‌کالا: علیرضا کلاهی صمدی، رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با روزنامه دنیای‌اقتصاد با اشاره به سرمایه‌گذار خارجی دیجی‌‌‌‌‌کالا گفت: «پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک شاهد خروج سرمایه‌گذار خارجی این شرکت از ایران باشیم. در واقع عرضه سهام دیجی‌‌‌‌‌کالا در بورس، فرصت خروج سرمایه‌گذار خارجی این شرکت را هم فراهم کرده ‌است.»

🔹 فیدیلیو: براساس گزارش کاربران در شبکه‌های اجتماعی، دو پلتفرم‌ سفارش آنلاین غذای «فیدیلیو» و «اسنپ‌فود» کاملا شبیه به هم هستند و به نظر می‌رسد توسط یک مجموعه و تنها با نام و پوسته متفاوت اداره می‌شوند. برای مثال با تغییر آدرس در اسنپ‌فود، تغییر در فیدیلیو نیز اعمال می‌شود. محمد باقری، مدیرعامل فیدیلیو، همکاری دو پلتفرم را تایید کرد و علت شباهت‌ها را «باگ‌های فنی» دانست! پیشتر اوایل خرداد ماه امسال، فیدیلیو پس از حدود ۱۶ سال فعالیت، وارد حوزه سفارش آنلاین غذا شد و حدود یک ماه بعد از آن نیز همکاری خود با روبیکا را آغاز کرد. در واکنش به این موضوع، اسنپ‌فود با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد هیچ داده‌ای از سوی اسنپ‌فود در اختیار فیدیلیو قرار نگرفته است و این همکاری در راستای هم‌افزایی دو پلتفرم صورت می‌پذیرد.

🔹 تپسی: براساس گزارش‌ها، تپسی با هزینه بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اسپانسر برنامه تلویزیونی «هزار و یک» در شبکه نسیم شده است و این شرکت در نظر دارد توسط این برنامه حدود ۴ میلیون کاربر جدید کسب کند. برنامه «هزار و یک» با حضور عروسک جناب خان و محسن کیایی روی آنتن می‌رود و هر شب ۲۰۰ میلیون تومان جایزه برای کاربران خود در نظر گرفته است.

🔹 ویپان: استارتاپ «ویپان»، فعال در حوزه ارایه خدمات برق و الکتریکی در محل، که در مرحله اول از هم‌آوا جذب سرمایه کرده بود، اکنون موفق به جذب سرمایه از یک گروه سرمایه‌گذار فرشته شد.

🔹 شب: پلتفرم اجاره اقامتگاه «شب» که از سال ۱۳۹۵ فعالیت خود را آغاز کرده و ۲۸ هزار اقامتگاه مبله در تمام نقاط ایران دارد، اعلام کرد در این مدت بیش از ۵۰۰ هزار رزرو در این پلتفرم ثبت شده و حدود ۲ میلیون نفر اقامت خود را در اقامتگاه‌های شب تجربه کرده‌اند. شب اعلام کرده قصد دارد امکان دسترسی به آپارتمان‌های مبله از هر نقطه از تهران را با ۱۵ دقیقه پیاده‌روی فراهم کند.

🔹 همکاران سیستم: همکاران سیستم اعلام کرد نخستین دیتاسنتر این شرکت با ظرفیت ۶۰ رک آماده بهره‌برداری شد. هزینه تمام شده این دیتاسنتر برای همکاران سیستم ۲۱۱ میلیارد تومان گزارش شده است. همکاران سیستم اعلام کرده از این دیتاسنتر به دو روش درآمد کسب خواهد کرد؛ روش نخست استفاده از آن برای عرضه نرم‌افزارهای ابری (SaaS) و دیگری بر مبنای سرویس‌های ابری شرکت «ابرآمد» خواهد بود.

🔹 پیندو: هفتمین رویداد «سوروسات» شرکت پیندو روز جمعه ۲۱ دی ماه در خانه ایوان ربط برگزار شد و نیما اشرف‌زاده، مدیرعامل پیندو از برگزاری جایزه سوروسات به عنوان رویداد پایانی این مجموعه رویدادها خبر داد. به گفته اشرف‌زاده، در این جایزه کاندیداهای منتخب در هر بخش توسط حدود ۵۰ فعال و مدیر ارشد داوری می‌شوند و در رویداد پایانی سوروسات در اسفند ماه تقدیر خواهند شد.

🔹 دیوار: دیوار اعلام کرد در ۴۲۱ شهر ایران فعال است و مردم همه این شهرها می‌توانند در این پلتفرم آگهی بگذارند. براساس آمار دیوار، کمتر از ۱۰ درصد کاربران در دسته املاک به جستجوی آگهی‌های مربوط به شهرهای دیگر می‌پردازند. دو دسته «وسایل نقلیه» و «ماشین آلات صنعتی» غیرمحلی‌ترین آگهی‌های روی دیوار هستند و تقریبا ۵۰ درصد از بازدیدکنندگان آنها از شهرهایی غیر از شهر آگهی‌دهنده هستند.

🔹 باسلام: پلتفرم «باسلام» اعلام کرد با استفاده از هوش مصنوعی، قابلیت جستجوی تصویری را فراهم کرده است که به کاربران امکان می‌دهد با بارگذاری یک عکس، محصول مورد نظر خود یا مشابه آن را در باسلام بیابند.

🔹 گرین‌وب: شرکت «گرین‌وب» آمادگی خود را برای پذیرش در بورس اعلام کرد. گرین‌وب در تلاش‌ است با شرکت‌های زیرمجموعه خود که شامل ۸ شرکت است و ذیل سرزمین نوآوری گرین‌وب تعریف شده‌اند، در بورس تهران پذیرش شود و سهام آن طی ماه‌های آینده عرضه اولیه شود.

🔹 جاب‌ویژن: نتایج گزارش جدید «جاب‌ویژن» نشان می‌دهد که واحدهای منابع انسانی در ایران ۲۴ درصد از زمان و تمرکز خود را صرف کارهای روتین و تکراری روزمره می‌کنند. همچنین تعداد کارکنان منابع انسانی در ایران به طور متوسط بیش از دو برابر میانگین جهانی است و بهره‌وری پایین این واحدها به دلیل خلا ابزارهای فناوری‌محور به شدت کاهش یافته است.

🔹 اکالا: اکالا اعلام کرد کمپین پاییزی «رایگان می‌رسونمش» آن با همکاری گسترده برندهای مطرح FMCG، توانست میانگین رشد ۱۵۵ درصدی فروش را برای پنج برند برتر این کمپین رقم بزند. این کمپین شامل تبلیغات گسترده آنلاین و آفلاین بود.

🔹 بورس: فریبا شاکریان، معاون خدمات مالی شرکت مشاور سرمایه‌گذاری ترنج گفت: «متفاوت بودن هلدینگ دیجی‌کالا در مقایسه با شرکت‌هایی که تاکنون در بورس تهران پذیرش شده‌اند، یکی از دلایل طولانی شدن پروسه پذیرش است، چرا که باید تک تک شرکت‌ها بررسی شوند.» طبق گفته شاکریان شرکت دیجی‌کالا و دیجی‌پی، ۲ شرکتی هستند که قابلیت پذیرش جداگانه در بورس را دارند. به گفته او میزان عرضه سهام به پس از ارزش‌گذاری دیجی‌کالا وابسته است. از سویی محمود گودرزی، مدیرعامل شرکت بورس تهران اعلام کرد فرایند پذیرش شرکت دیجی‌کالا در بورس در حال انجام شدن است و تا پایان سال این شرکت در بورس عرضه خواهد شد.

🔹 انجمن فینتک: در پی برگزاری جلسه هیات مدیره انجمن فینتک ایران، ترکیب هیات رییسه جدید مشخص شد. علیرضا یعقوبی به عنوان رییس هیات مدیره، مهدی عبادی به‌عنوان نایب رییس و علی امیری به‌عنوان خزانه‌دار انتخاب شدند.

🔹 هوش مصنوعی: بهروز مینایی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی گفت: «سال گذشته، یارانه‌ای برای خرید پردازنده‌های گرافیکی (GPU) تعلق گرفت؛ امسال نیز بودجه‌ای ۳۰ میلیارد تومانی برای این منظور در نظر گرفته‌ایم، اما به نظر می‌رسد این مبلغ کافی نباشد.» به گفته او بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان هوش مصنوعی در ایران وجود دارد.

🔹 شبکه‌های اجتماعی: تعداد بازدید (impression) ایرانی‌ها از محتوای شبکه‌های اجتماعی در سال ۱۴۰۲ بیش از ۴۵۰۰ میلیارد بوده است. همچنین تعداد کسب‌وکارهای فعال ایرانی در اینستاگرام در سال گذشته ۳/۷ میلیون بوده و گردش مالی آنها ۱۳۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

🔹 فیلترشکن: روزنامه ایران در گزارشی عنوان کرد بیش از ۸۰ درصد کاربران ایرانی از فیلترشکن استفاده می‌کنند و این امر باعث شده ۱۶ درصد از مصرف برق کشور در طول روز صرف استفاده از فیلترشکن‌ها شود و در مجموع خسارت سالانه مصرف برق فیلترشکن‌ها در کشور حدود ۶۰ میلیون دلار است.

🔹 لنوو: شرکت هنگ‌کنگی «لنوو» اعلام کرد با پشتیبانی شرکت سرمایه‌گذاری Alat که زیرمجموعه صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان سعودی است، با سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری قصد دارد یک کارخانه جدید در عربستان برای تولید کامپیوترهای شخصی و سرورها تاسیس کند. انتظار می‌رود این سرمایه‌گذاری تا ۲۰۲۶ به بهره‌برداری برسد.

🔹 گوگل: در تازه‌ترین تحولات مربوط به محدودیت‌های تکنولوژیکی، گوگل به توسعه‌دهندگان ایرانی هشدار داده که حساب‌های کاربری آن‌ها ممکن است به‌زودی حذف شود. این اقدام، که ظاهرا به دلیل تطابق با قوانین تحریمی ایالات متحده علیه ایران اتخاذ شده، موجی از نگرانی را در میان برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان ایرانی ایجاد کرده است. هفته گذشته نیز شرکت گوگل بدون توضیح شفافی، دسترسی کاربران ایرانی به سرویس گوگل آنالیتیکس را مسدود کرد.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *