این هفته از ۱۳ تا ۱۸ بهمن ۱۴۰۳، اکوسیستم استارتاپی ایران با اخبار و اتفاقهای گوناگونی همراه بود. در ادامه چکیدهای از مهمترین اخبار هفتهای که گذشت آمده است. این اخبار را میتوانید به صورت صوتی (پادکست) از اینجا گوش کنید.
🔹 دیجیکالا: دیجیکالا فعالیت خود را در خارج از مرزهای کشور آغاز کرد و شهر هرات در افغانستان بهعنوان نخستین مقصد انتخاب شده است. ساکنان افغانستان فعلا میتوانند سفارشهای خود را در دو محل تحویل حضوری داخل شهر هرات دریافت کنند. براساس اعلام دیجیکالا، تحویل سفارش در افغانستان بین یک هفته تا ده روز زمان میبرد./ دیجیکالا نسخه جدید اپلیکیشن خود را منتشر کرد. در جدیدترین بهروزرسانی این اپلیکیشن، سه سرویس اصلی «فروشگاه دیجیکالا»، «سوپرمارکت دیجیکالا» و «۴۵ دقیقهای (ارسال سریع از سوپرمارکتها و فروشگاههای اطراف)» در قالب یک رابط کاربری یکپارچه ادغام شده است. دیجیکالا تلاش کرده است که با این به روزرسانی، اولین قدمها را برای تبدیل شدن به سوپراپ بردارد./ دیجیکالا اعلام کرد از ویژگی جدیدی در ارایه کد تخفیف به مشتریان خود رونمایی کرده که به فروشندگان (Sellerها) امکان میدهد برای کالاهای خود تخفیفهای اختصاصی ارایه دهند. برخلاف تخفیفهای عمومی که برای همه کاربران و تمام فروشندگان یک محصول اعمال میشوند، این کدها فقط برای همان کالا از همان فروشنده، معتبر خواهند بود.
🔹 دیجیپی: دیجیپی اعلام کرد با لیست کردن صندوقهای درآمد ثابت و صندوقهای طلا، امکان سرمایهگذاری در این صندوقها از طریق سرویس مدیریت ثروت اپلیکیشن خود را فراهم کرده است. دیجیپی به زودی با ورود به حوزه صندوقهای شاخصی، کالایی، املاک و مستغلات و طرحهای تامین مالی جمعی، گزینههای سرمایهگذاری دیگری را نیز لیست خواهد کرد.
🔹 اسنپ: اسنپ اعلام کرد «اسنپپرو»، سرویس اشتراک حرفهای آن، در بهمن ۱۴۰۳ با گذشت یک سال از آغاز فعالیتش، به رکورد ۶۲۵ هزار کاربر فعال دست پیدا کرد. از ابتدای فعالیت سرویس اسنپپرو در بهمن ۱۴۰۲ تاکنون، کاربرانی که اشتراک این سرویس را فعال کردهاند، در مجموع ۸۳۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در هزینههایشان صرفهجویی شده است. سرویس اسنپپرو در حال حاضر در ۲۹ شهر فعال است.
🔹 دیوار: دیوار اعلام کرد پربینندهترین آگهیهای دسته خودرو در این پلتفرم به تویوتا و پراید اختصاص دارد. تویوتا در ۱۳ استان کشور صدرنشین بیشترین بازدید است و پراید هم در ۵ استان رتبه اول را در اختیار دارد./ دیوار از آغاز همکاری با «یکتانت» در حوزه تبلیغات دیجیتال روی پلتفرم خود و قطع همکاری با «تپسل» و «دارتادز» خبر داد. دیوار میگوید با بیش از ۱۰ میلیون کاربر فعال روزانه، تبلیغات در بیش از ۲۶۰ دستهبندی و ۴۲۰ شهر در سراسر ایران را پشتیبانی میکند.
🔹 پادرو: پشوتن پورپزشک، مدیرعامل پادرو اعلام کرد، فروشگاههای اینستاگرامی فعال در پلتفرم فروشگاهساز پادرو در دوره فیلترینگ از پاییز ۱۴۰۱ تاکنون، موفق شدهاند حجم فروش خود را سه برابر کنند. به گفته او «حجم بازار خردهفروشی در اینستاگرام، سال ۱۴۰۳ بیش از ۷۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. اگر فیلترینگ وجود نداشت این رقم به بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان میرسید.»
🔹 اسنپمارکت: اسنپمارکت اعلام کرد سرویس جدید «سمپلینگ» را به منظور معرفی و تست محصولات سوپرمارکتی به برندها ارایه میدهد. اسنپمارکت میگوید این قابلیت را دارد تا محصولات مورد نظر توزیعکنندگان را با روشهای مختلفی اعم از توزیع انبوه یا توزیع هدفگذاری شده برای مشتریان ارسال کند و دادههای مختلفی را از بازخورد مشتریان در اختیار صاحبان برندها قرار میدهد.
🔹 تپسیفود: براساس گزارشهای شرکتهای زیرمجموعه گلرنگ در کدال، توسعه سرویسهای «تپسیفود» و «تپسیدکتر» در نیم سال نخست امسال، ۷۵ میلیارد تومان هزینه داشته است. در شش ماه نخست امسال درآمد ارایه خدمات تپسیفود، ۲ میلیارد و ۷۲۶ میلیون تومان اعلام شده است. از آغاز به کار تپسیفود یک سال میگذرد.
🔹 اکالا: شرکت فروشگاههای زنجیرهای افق کوروش با انتشار اطلاعیهای در کدال اعلام کرد که مبلغ کل فروش اینترنتی فروشگاههای زنجیرهای افق کوروش که کامل در پلتفرم «اکالا» انجام میشود، ۲۲۸۸ میلیارد تومان بوده است. در اطلاعیه آمده که «پس از کسر هزینهها، افق کوروش از این محل سودی معادل ۳۱۹ میلیارد تومان کسب کرده که این نرخ بهمراتب از نرخ سودآوری افق کوروش در فروش حضوری بالاتر است.» همچنین درآمدهای عملیاتی اکالا طی ۶ ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، دو برابر بوده است. اکالا ۳۹۶ میلیارد تومان صرف تبلیغات و بازاریابی کرده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل دو برابر شده است.
🔹 تومن: شرکت تومن از محصول جدید خود با عنوان «بانکداری شرکتی» رونمایی کرد. بانکداری شرکتی تومن، اینترنتبانکها را در یک پنل تجمیع میکند و به سازمانها این امکان را میدهد تا حسابهایشان در تمامی بانکها را بهوسیله یک سرویس یکپارچه مدیریت کنند.
🔹 میلی: پلتفرم خرید و فروش آنلاین طلا «میلی» با انتشار بیانیهای اعلام کرد به قوانین و امنیت کاربران در معامله طلا پایبند است و با بیش از ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار کاربر، فعالیتهای خود را تحت نظارت کامل انجام میدهد. میلی در بیانیه خود بیان کرده حدود ۵۰۰ کیلوگرم طلای ۱۸ عیار در بانک سپردهگذاری کرده است.
🔹 آروانکلاد: آروانکلاد اعلام کرد دیتاسنتر ابری این شرکت در کشور آلمان راهاندازی شده و در دسترس عموم قرار گرفته است. این دیتاسنتر به احترام یوهان ولفگانگ فون گوته، شاعر و فیلسوف برجستهی آلمانی «گوته» نامگذاری شده است.
🔹 آپ: شرکت «آپ» قصد دارد ۴۲/۵ درصد از سهام خود را به ارزش ۴۶۰۰ میلیارد تومان بفروشد. دو سهامدار اصلی آپ، «مهدی شهیدی» و «حامد منصوری»، قصد فروش تمامی سهام خود را در این معامله دارند. گمانهزنیها از «بانک شهر» به عنوان خریدار احتمالی حکایت دارد.
🔹 پونیشا: شرکت سرمایهگذاری «کران» با همکاری صندوق جسورانه «فیروزه» به صورت همزمان روی پلتفرم «پونیشا» سرمایهگذاری کردند. کران پیشتر روی کسبوکارهای «ایرانتلنت» و «سیمرغ» سرمایهگذاری کرده است.
🔹 اتاقک: امیر شیبانی، مدیرعامل اتاقک، اعلام کرد که این پلتفرم تاکنون توانسته است بیش از ۴ میلیون کاربر ثبتنامی جذب کند و بیش از ۳۸ هزار اقامتگاه را در سراسر ایران و همچنین کشورهای ترکیه، ارمنستان و آفریقای جنوبی به ثبت برساند. محبوبترین نوع اقامتگاه در اتاقک، اجاره ویلا است که حدود ۴۰ درصد از درآمد این پلتفرم را به خود اختصاص داده است.
🔹 ابرزس: شرکت «ابرزس» با ریبرندینگ خود به «آبالون» تغییر نام داد و لوگوی جدید آبالون به شکل صدف است. با این تغییر برند، آبالون دیگر به سرویسهای ابری محدود نخواهد بود و قصد دارد به ارایه دهنده راهکارهای جامع سازمانی تبدیل شود.
🔹 شیدا: پلتفرم ویاودی «شیدا» با مالکیت صد درصدی گروه مالی گردشگری (بانک گردشگری) به صورت آزمایشی آغاز به کار کرد. سریال «آبان» اولین محصول اختصاصی شیدا است که از دهم بهمن ماه از این پلتفرم پخش میشود.
🔹 نوبیتکس: در روزهای اخیر ۵ رمزارز جدید به بازارهای ریالی و تتری نوبیتکس اضافه شد. اینجکتیو، زیکش، دکسی، نیرو، ایثیر و نیرو این پنج رمزارز جدید هستند.
🔹 طلا: حسین رحیمی، رییس پلیس امنیت اقتصادی فراجا اعلام کرد ۱۰ میلیون نفر از پلتفرمهای آنلاین، طلا خریدهاند. او همچنین تصریح کرد: «حدود ۱/۵ تن طلا را از شرکتهای عرضهکننده آنلاین طلا گرفتیم و تحویل بانکهای عامل کارگشایی و ملت دادیم.» این رقم احتمالا ۸۰ درصد کل طلاهای فروخته شده است. از ابتدای راهاندازی درگاه ملی مجوزها و از مجموع ۱۳۳۷ درخواست، ۲۶۱ مجوز برای پلتفرمهای فروش آنلاین طلا صادر شده که ۱۹۰ مورد آن مربوط به سال ۱۴۰۳ است.
🔹 اتحادیه: دوشنبه پانزدهم بهمن ماه، انتخابات هیات مدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی برای بار سوم برگزار شد و از ۷ هزار و ۳۷۶ عضو این اتحادیه، بیش از ۲ هزار عضو در انتخابات آن شرکت کردند که باعث شد اتحادیه حفظ شود. رضا الفتنسب، پشوتن پورپزشک، رزا مجتهدزاده، صادق محمدی، محمدجواد رعیت، فرزانه سادات امامی و رضا جوکار به ترتیب حائز بیشرین آرا شده و به عنوان اعضای اصلی هیات مدیره اتحادیه انتخاب شدند.
🔹 صندوق نوآوری و شکوفایی: سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی با تصویب هیات وزیران و تایید شورای نگهبان به ۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. افزایش سرمایه این صندوق در یک بازه زمانی سه ساله انجام میشود.